Mainos Xenia's day

Hellävaraista ihonhoitoa

Teksti: Xenia

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö: CeraVe

Mainitsin viime viikolla instagramin puolella uudesta CeraVe -sarjasta ja siitä, kuinka tulisin kertomaan siitä lisää. Sain mahdollisuuden lähteä blogin kautta yhteistyönä kokeilemaan tätä kotimaassaan ja muilla markkinoilla huippusuosiossa olevaa ihonhoitosarjaa, joka rantautui nyt syyskuussa Suomeenkin. Kyseessä on ihotautilääkärien päivittäiseen ihonhoitoon kymmenen vuotta sitten kehittämä sarja, jota myydään apteekeissa.

P9260658P9270698

Mikä sitten tekee CeraVesta niin erityisen? Vastaus liittyy sarjan tuotteiden sisältämiin kolmeen keramidiin, jotka ovat iholle välttämättömiä. Keramidit vahvistavat ihoa ulkoapäin tulevia rasitteita vastaan ja korjaavat esimerkiksi kuivuudesta johtuvia vaurioita – erityisen tärkeää etenkin näin talven kynnyksellä.

CeraVe aloitti alunperin lanseeraamalla kolme päätuotetta vuonna 2006, jotka ovat Moisturising Cream, Moisturising Lotion ja Hydrating Cleanser.  Suomen markkinoille lanseerattiin nyt syyskuussa 10 eri tuotetta päivittäiseen ihonhoitoon. CeraVe –sarjan ihonhoitorutiini perustuu kahteen vaiheeseen; puhdistukseen ja ihon hoitamiseen. CeraVe -sarjan tuotteet eivät tunnu rasvaisilta tai tahmaisilta iholla, vaan jättävät ihon pehmeäksi sekä silkkisen tuntuiseksi, vaikka sarja onkin suositeltu erityisesti kuivalle ja vaurioituneelle, sekä esimerkiksi atooppiselle iholle. Koko sarja on myös hajusteeton ja hyvin hellävarainen ja tätä onkin käytetty meidän perheessä ihan kaikille. Etenkin kosteusemulsio ja kosteusvoide ovat loistavia tuotteita lasten kuivalle iholle, joka taitaa nyt kausien vaihtuessa olla enemmänkin sääntö kuin poikkeus.

Hinta-laatu suhde näissä tuotteissa on eriomainen hintojen vaihdellessa kymmenen euron molemmin puolin. Voin omalta osaltani lämpimästi suositella kokeilemaan, jos teillä on iho-ongelmia. Mutta nyt kuitenkin enemmän mun omista ihonhoitorutiineista näiden tuotteiden kanssa.

P9260581

Kuten tuossa jo sanoinkin, CeraVe ihonhoitosarja perustuu kahteen vaiheeseen; puhdistukseen ja ihon hoitamiseen. Ihonhoitorutiinini ovat aamuin illoin muutoin samat, mutta iltaisin aloitan ihonpuhdistuksen poistamalla kaiken ylimääräisen meikin ja lian CeraVe Micellar Cleansing Water -miselliveden avulla. Kostutan vanulapun tällä ja pyyhin ensin kasvojen ihon ja sitten vielä silmämeikin.

Miselliveden jälkeen pesen vielä kasvot CeraVe Hydrating Cleanser -puhdistusaineella, josta on tullut myös mieheni suosikki. Tämä nimittäin pesee kasvot todella raikkaiksi, mutta iho tuntuu siltä kun se olisi saanut suojaavan kerroksen ilman tahmaista tunnetta. Meillä onkin yksi purkki tätä kummassakin kylpyhuoneessa niin kasvot saa pestyä aamuin illoin ilman, että tarvitsee erikseen kannella purkkia mukana. Tällä puhdistuaineella puhdistuu kasvojen lisäksi myös koko muu vartalo, eli niin sanottua suihkusaippuaa ei enää erikseen tarvita. Kätevää!

P9260595

Ihon puhdistuksen jälkeen on ihon kosteutuksen vuoro ja siihen on useampi tuote CeraVen tuoteperheessä. Keskityn nyt ensin näihin kahteen, joita olen omalla kohdallani käyttänyt vartalon iholle. CeraVe Moisturising lotion -kosteusemulsio on nopeasti imeytyvä kosteusvoide, joka sopii koko perheelle ja sekä kasvoille, että vartalolle. Tämä on näistä kahdesta se kevyempi, eli toimii hyvin kuivalla iholla, mutta oikein kuivalle iholle tai esimerkiksi ihonkuorinnan jälkeen lisään CeraVen Moisturising Cream voidetta. Pieniä eroja, mutta sanoisin niin, että kiireessä käännyn kosteusemulsion puoleen ja sit taas ajan kanssa lisäilen tätä aavistuksen paksumpaa voidetta. Kivaa vaihtelua!

P9270664P9260635

Se on jännä, miten vahvasti sitä on iskostunut tuonne pääkoppaan, ettei vartalolle tarkoitettuja voiteita voisi muka käyttää kasvoille. Mieheni ja lapset ovat kyllä käyttäneet edellä mainittuja kahta kosteusvoidetta ja emulsiota myös kasvojen iholle, mutta tällaiselle fanaatikolle löytyy myös ihan oma, kasvoille tarkoitettu CeraVe Facial Moisturising Lotion. Tämä soveltuu hyvin myös tavalliselle iholle ja toimii hyvin meikin alla, mutta myös yötä vasten. Edelliset ovat käytännössä hieman tuhdimpia ja kasvovoide on puolestaan kehitetty juuri sitä silmällä pitäen jos haluaa saada kevyempää kosteutusta kasvoille. Makuja on niin monia.

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä arjen pientä luksusta nimittäin CeraVe Renewing Foot cream, jonka kuoriva ja kosteuttava koostumus nimensä mukaisesti uudistaa jalkojen karheaa ihoa. Tässä on jo kuitenkin sen verran tallailtu tätä maailmaa, ettei kantapäät ole enää todellakaan kuin lapsen pehmeä iho. Vaikka minullakin niin sanottu istumatyö, taidan silti viettää aimaosan ajastani seisoen ja välillä sitä huomaa iltaisin kuinka kipeät jalat ovatkaan. Mun mielestäni parasta onkin ensin pestä ja tarvittaessa kuoria jalat ja sitten laittaa tätä rasvaa oikein paksulti ja sukat jalkaan. Paras lopputulos saataisiin kun jaksaisi nukkua sukat jalassa, mutta allekirjoittanut ei siihen kykene. Mikäköhän siinäkin on? Noh, jalat tykkää tuosta muutamasta tunnistakin, ja ovat huomattavasti pehmeämmät ja virkeämmät tämän käsittelyn jälkeen.

P9260658

CeraVe – ihonhoitosarjaa löydätte apteekeista ja netin puolelta täältä. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, jos kaipaatte hellävaraista kosteutusta ja koko perheelle toimivaa tuotesarjaa. Purkkien määrän väheneminen taloudessa ei ole haitannut ainakaan minua – päinvastoin.:)

X