Yleinen

Helppoja ruokia

30.1.2015 Teksti: Anna.fi

Pikkuhiljaa musta on kuoriutunut melkoisen pikkutarkka siinä, miten ruokaa käsittelen ja etenkin siinä etten missään tapauksessa haluaisi heittää ruokaa pois. Huvittaa melkein se, miten meidän perheen ruokakulut eivät todellakaan ole edes kaksinkertaiset siihen verrattuna kuinka paljon ruokaa mä sinkkuna ostin, silloin en jotenkin hallinnut sitä miten kannattaisi säännöstellä ja laittaa sit vaikka se ylimääräinen ruoka pakkaseen vaan tein melkein koko paketin kanaa ja sit seuraavana päivänä tekikin mieli jotain muuta ja tuo jämä lähti roskiin. Hyi mua. Tämä ylläoleva huomioiden koen suurta tyydytystä jos saan käytettyä kaiken jääkaapista ennen kauppaan menoa niin, että teen sit vaikkapa ”jämäruokia”. Helppoja ovat esimerkiki munakas ja wokit, sekä erilaiset kastikkeet joihinka voi heittää melkeinpä mitä lystää ja maustaa ne sit mielensä mukaisiksi.

P1010079 (kanaa, pari viipaletta pekonia, sokeriherneitä, paprikaa, herkkusieniä, soijaa ja vettä riisin kaverina)

Munakkaan voi tehdä ihan perusversiona ilman mitään tai sit joukkoon voi heittää tomaattia, herkkusieniä, kinkkua, juustoa, pinaattia, paprikaa, you name it! Wokit valmistuvat puolestaan pienestäkin määrästä kanaa tai vaikkapa katkarapuja jonka lisäksi kastikkeen voi tehdä ihan perus soijasta 50/50 periaatteella (50% soijaa, 50% vettä). Sinne vaan kaikki kasvikset mitä kaapista vielä löytyy ja mitä tahansa nuudelia/riisiä mitä kuivakaapissa on.

P1010265 (Munia, minitomsuja, pinaattia, fetajuustoa, kinkkua, mausteita)

Tuo viimeinen ruoka on puolestaan hyvä esimerkki siitä että välillä voi ihan vaan kuumaa ja kylmää yhdistämällä saada herkullisen lopputuloksen aikaiseksi. Raikas salaatti niistä kasviksista mitä vielä löytyi ja sit pakastimesta löytämäni katkikset soija-öljy seoksessa paistettuna ja chilillä maustettuna. Tosi hyvää! 🙂

P1010098(avokadon puolikas, kukkakaalia, tomsua, ja sit pinaattia ja katkarapua paistettuna soija/öljyssä)

Multa kysellään ylipäänsä usein ruokavaliosta ja siitä mitä me syödään mutta vastaus ei ole sen kummoisempi kuin että kaikkea mitä mieli tekee. Kerran viikossa meillä on yleensä paheellinen pizzapäivä (oikeesti, kokeilkaa joskus pizzaa mihin tulee kanaa, sipulia ja jalapenoa, niin hyvää!!), ja sit syödään mitä milloinkin ihan sen mukaan mitä tekee mieli.

Mulla on välillä sellaisia kausia että saatan syödä yhtä asiaa koko ajan ja sit saan siitä tarpeekseni esim vuodeksi kunnes löydän sen uudestaan. Mies aina välillä hyväntahtoisesti pyörittelee silmiään kun kysyy multa että syötäiskö illalla sitä ja sitä ja mä näytän vaan siltä, että olis huono olo. Joskus ei vaan tee jotain mieli mut seuraavana päivänä onkin ihan eri asia. Onko muilla sama juttu?

Tänään mun tekee mieli tacoja/tortilloja tai sit itsetehtyjä hamppareita. Taisinpa just keksiä sen mitä ostetaan kaupasta, eikun siis jauhis ja cheddarjuusto listalle mukaan. Vesi tulee jo ajatuksesta kielelle!:P

Mukavaa ja herkullista perjantaita kaikille! 🙂

Lue myös

Suosittelemme