Xenia's day

Hempeässä maximekossa

Teksti: Xenia

P5190121P5190116P5190129

*Maximekko täältä

Viime viikosta kirjoittelin teille maximekoista ja mainitsin samalla tilanneeni yhden kaunokaisen, joka säväytti minut samantien sekä värillään, että mallillaan. Mekko olikin niin kaunis, että se piti saada saman tien päälle ja kuvatuksi ja nyt odotellaankin sit juhlia saapuvaksi!<3

Mä kävin muuten eilen hieronnassa ja nyt on olo kuin jyrän alle jääneenä. Lihakset huutaa hoosiannaa ja etenkin noi pohkeet ja selkärangan ympäröivät lihakset, jotka olivatkin todella jumissa. Päädyin nyt varaamaan toisen ajan parin viikon päähän, että ollaan sit mahdollisimman vetreinä kun synnytys koittaa, se kun on itsessään jo melkoinen urheilusuoritus ja sen jälkeen puolestaan hartiat koetuksella kun vauvaa kanniskelee ja imettää!<3

Muuten täällä eletään samaa arkea kuin aina vain. Tänään heräsin petollisesti kello neljältä käymään vessassa ja sit valvottiin. En tiedä mikä tuossa maagisessa kello neljässä on, mutta siihen aikaan tuntee olevansa jo sen verran virkeä ettei unen päästä saa enää kunnolla kiinni. Toisaalta kummasti se uni sit tulee joskus kuuden maissa kun kellon soittoon on puoli tuntia, mikäköhän siinäkin on?

Katselin tuossa juuri kalenteria ja vähän pääsi pikkuinen stressinpoikanen iskemään. Viimeisteltävää kun olisi gradussa vielä omaan makuun vaikka kuinka, mutta aikaa on aikalailla tasan kolme viikkoa ja muutama päivä tällä viikolla. Torstaina on tyttö kotona ja viikonloppuisin samaten, jolloin opinnot jää väkisinkin sivuun. Mutta kyllä mä sen samperi vielä lähetän luettavaksi vaikka sit sieltä synnäriltä..

Nyt alkaa muuten nälkä jo iskemään ihan kunnolla, onhan aamiaisesta jo lähes 3.5 tuntia. Se 3 tuntia muuten taitaa tällä hetkellä olla yleinen trendi mun ruokailuvälin suhteen. Ensin aamiainen kello 6.30, sit yleensä välipala kello 10 tai jos se jää väliin, niin sit aikainen kello 11 lounas. Siihen sit vielä välipala kahden maissa ja illallinen viideltä vaan että nälkä iskisi taas kello 20-21 välillä. Nyt on kyllä vauvan laskeuduttua tullut taas sellainen fiilis että nälkä on koko ajan kun vatsalaukulle on enemmän tilaa. Taitaa pieni kerätä nyt sitä rasvaa säilöön siinä missä minä keräsin sitä alussa, silloin oli nimittäin vielä enemmän nälkä.

Kyllä keho vaan tietää mitä tarvitsee ja vähän extraa tekee hyvää imetykselle. Viimeksi lähti raskauskilot ja lisää päälle kauheaa vauhtia vaikka söi valtavia annoksia ja nyt en haluaisi mennä lähtöpainoni ohi missään tapauksessa, siinä kun mulla on paras olla ja energinen ja hyvä olo kaikin puolin. 🙂 Toisaalta on ollut hauska huomata sekin, että tässä raskaudessa mun mieliteot eivät ole olleet yhtä vahvoja ja esim kana on maistunut ihan hyvin aina välillä. Tytön kanssa pidin yllä naapurikiskan Lontoonraesuklaa menekkiä, siinä missä en ole muuten edes maistanut sitä tämän raskauden aikana. Hmm, pitääkin korjata asia nyt viikonloppuna kun tuli mieleen.  Tässä raskaudessa mä olen huomannut syöväni paljon enemmän kaikkea tuoretta ja vihreää, mutta osittain myös siksi, että elämä on ensimmäiseen raskauteen verrattuna huomattavasti hektisempää ja ainakin omalla kohdallani terveellinen ruokavalio on suurin tekijä siinä miten mä voin. Jos syön esim yhden päivän tosi huonosti enkä tarpeeksi kasviksia, mulla on aivan kauhea olo seuraavana päivänä. Toisaalta taas jos syön pääasiallisesti hyvin ja siihen päälle suklaata ei tunnu missään. Mutta siis tasapaino kaikessa.

Kyllä vaan muuten ajatukset kääntyy ruokaan kun on nälkä. 😀 Tänään olisi lounaaksi tehtävä jotain kasviksia ja sen lisäksi kauhea himo paahdettuun kaura 100 -leipään ja avokadoon siinä päällä. Proteiiniksi sit joko tonnikalaa tai kananmunaa, pitää nyt vähän miettiä. Nyt meen oikeasti jo tekemään sitä, tässä nälässä ei gradusta nimittäin tule mitään!

Mukavaa ja aurinkoista tiistaita kaikille! Mitäs tykkäätte tästä maximekosta?

*kaupallinen linkki.

Lue myös

X