Yleinen 26.5.2012

Herkkupäivä

Teksti: Anna.fi
Jotenkin sitä aina Porvooseen tullessa kääntää lomamoodin päälle myös syömisten suhteen. Asiallahan ei tietenkään ole mitään tekemistä sen kanssa, että mamman kaapeilla on aina paljon kiinnostavempia ruokia kuin kotona Helsingissä. 🙂

Eilen tultiin Porvooseen ja heti ensimmäisenä teimme lihasavustamosta ostettuja naudan lehtipihvejä, joihin olimme valinneet marinadiksi punaviinimarinadin..

Pihvit oli melkein 200 g painoisia ja ne piti paistaa yksitellen, niin laajoja ne olivat. Täytyy sanoa, että en ole eläessäni syönyt yhtä hyvää lehtipihviä. Kyllä se liha vaan maistuu aivan erilaiselta, kun ei ole ensin ollut vakuumissa paria viikkoa. Lisänä meillä oli myös lihasavustamosta ostettua coleslaw-salaattia (namnam) ja kasviksia. 🙂

Äitillä on keittiössä yksi laatikko, jossa karkkejaan säilyttää. Mä suunnistin heti ruuan jälkeen sinne ja mitäs sieltä löytyikään.. 😀

Noi Pirkan lakritsipalat on törkeän hyviä, ei ehkä kuitenkaan niin hyviä kuin Brunbergin lakut (oletteko maistaneet?)

Me käytiin aina nuorempana mun veljen kanssa Brunbergin makeistehtaan tehtaanmyymälässä, koska siellä on kaikista karkeista maistiaiset. Vedettiin aina siellä sitten överiähkyt karkilla. :DD Voi niitä aikoja. Muistan vielä vanhan ystäväkirjani ala-asteajoilta, joihin veljeni oli kirjoittanut tulevaisuuden ammattitoiveekseen ”marmeladin tekijä” :D.

Nojoo, mutta siis, jos tulette Porvooseen, käykää Brunbergin myymälässä, joista toinen sijaitseekin itseasiassa vanhassa kaupungissa. 🙂

Aamulla oli tietysti taas kauhea nälkä, ja tämän näköisillä eväillä lähti meidän päivä liikkeelle. 🙂

Päivällä onkin ensin kakkukahvit ja illalla sitten varsinaiset juhlat, että eiköhän tästäkin päivästä tule melkoisen herkullinen kaikkine eväineen. Nyt alan pohtimaan sitä asua, pari vaihtoehtoa mulla on mukana. 😀 Tosin, tässä pitää lähteä kengistä liikkeellee, sillä mun jaloissa on about 5 rakkoa kaikesta kävelystä. 😀

Aurinkoista lauantaita kaikille!! 🙂