Yleinen 12.9.2011

Herkkuruoka

Teksti: Anna.fi
Haluttiin sunnuntaina kokeilla jotain uutta reseptiä ja päätettiin tehdä kreikkalaisia lihapullia niiden perinteisten sijaan ja oikein hyvää vaihtelua oli. Tällä reseptillä mentiin..
*Sekoita 1 kananmuna ja 1,5 dl maitoa keskenään. Heitä joukkoon noin dl (tai vähän alle) korppujauhoja. Pilko yksi iso sipuli (tai 2 pientä) ja pari valkosipulin kynttä. Pilko myös noin dl mustia oliiveja ja noin 100 g fetajuustoa (meillä Patrosta, joka ei ole fetajuusto, vaan salaattijuusto, mutta ajoi varmasti saman asian). Sekoita  hieman turvonneeseen maito-muna-korppujauho seokseen kaikki pilkotut ainekset ja sen lisäksi 400 g jauhelihaa (meillä oli paistijauhelihaa). Lisää vielä mustapippuria ja halutessasi muitakin mausteita. Sen jälkeen vaan pyörittelemään lihapullia ja nehän paistettiin pannulla sillä näin niistä tulee kuulemma maukkaampia. 🙂
Kreikkalaisten lihapullien lisäksi väännettiin perinteinen Tsatsiki (jota ei varmaankaan kirjoiteta näin:D) sen jälkeen kun olin löytänyt mahdollisimman helpon ohjeen. Tässä ei tarvinnut edes valuttaa kurkkua eli aika nopeasti on tämä dippikastike valmis..
Raasta pieni kurkku. Lisää joukkoon n 200 g kreikkalaista jugurttia (meillä turkkilaista ja sekin kävi mainiosti). Sen jälkeen lisää joukkoon 0,5 rkl sitruunamehua, 1 rkl juoksevaa hunajaa ja pari puserrettua valkosipulin kynttä. Lopuksi vielä ripaus mustapippuria ja herkullinen kastike on valmis. 🙂

 Näitä tehdään ehdottomasti uudestaan, olivat sen verran hyviä ja kivaa vaihtelua niille perinteisille mummon lihapullille. Ensi kerralla tosin ajattelin heittää ehkä hitusen enemmän korppujauhoa ja kenties toisen kananmuna joukkoon, sillä pullat rikkoontuivat melko helposti siinä pannulla. Itseasiassa toinen paistosatsi olikin jo kreikkalaisia pihvejä eikä lihapullia sillä ne pysyy helpommin kasassa. 😀
Onko teillä jotain hyviä reseptejä jotka on jonkunlainen variaatio jostain perus ruuasta?