Xenia's day

Herkullinen ateria

Teksti: Anna.fi
Jatkettiin eilen uusien ruokien linjalla ja tällä kertaa kokeiltiin risoton tekemistä. Mulla on jäänyt kauhukuvat kouluruokaloiden ”risotoista”, mutta eilisen jälkeen voin sanoa, että risotto on oikein tehtynä aivan älyttömän hyvää, eikä yhtään kuivaa. Päädyttiin kokeilemaan chorizomakkararisottoa ja oli kuulkaas hyvää, vaikka tällä reseptillä tuli aika suuri määrä ruokaa. Käytettiin pohjana tätä reseptiä.

Tehtiin kanaliemi kuumentamalla hieman yli litra vettä ja lisäämällä sinne kaksi kanaliemikuutiota.

Kuullotettiin (ei paistettu!!) chorizomakkaraa, sipulia, valkosipulia ja tuoretta chiliä oliviiöljy-voi sekotuksessa.

Noin vartin päästä lisättiin pannulle riisi ja annettiin sen ensin muuttua läpinäkyväksi (kestää noin minuutin). Sen jälkeen kaadettiin pannulle pari lasia valkkaria ja annetaan sen imeytyä riiseihin ennen kuin aletaan lisäämään kanalientä. Tässä vaiheessa alkoholi höyrystyy pois, mutta viinin tuoma maku on aivan äyttömän hyvä ja tuoksu ihan mieletön! Sen jälkeen lisätään aina vähän kerrallaan kanalientä ja annetaan imeytyä kokonaan ennen kuin kaadetaan lisää lientä. Tämä kestää noin 20 minuuttia ja sen jälkeen on syytä maistella onko riisi kypsää. Jos ei niin kiehuvaa vettä päälle ja sen pitäisi auttaa. Meillä riitti pelkkä kanaliemi kypsentämään riisit, mutta tärkeää onkin, ettei pannu ole liian kuumalla ja riisi saa kypsyä rauhassa! 🙂

Kun kaikki liemi on imeytynyt, sammuta levy ja lisää joukkoon hieman yli 100 g parmesanjuustoa ja nokare voita. Tämän jälkeen annetaan risoton levätä pari minuuttia kannen alla ja sitten vain syömään! 🙂 Tuosta tuli niin iso annos, että varmasti riittäisi 4-6 ihmiselle, joten ainakin meillä tehdään ensi kerralla pienempi satsi kerrallaan, sillä risotto on parhaimmillaan saman tien sen valmistuttua.

Niin hyvää, ettei sanotuksi saa! Löysin jo Jamie Oliverin sivuilta vaikka mitä muita hyviä reseptejä, joten uusien juttujen kokeilu jatkuu! 🙂

ps. Kävin äsken katsomassa pakettiseurantaa ja sen mukaan mun paketti on annettu jakelua varten. Tietääkö joku teistä kuinka DHL toimii? Soittavatko ennen ovelle saapumista vai ei?

Lue myös

X