Xenia's day

Herkullinen ja gluteeniton pizza

Teksti: Xenia

Meille on muodostunut pieneksi perinteeksi pizzalauantai ja viime viikolla päätin kokeilla tällaista hieman terveellisempää pizzapohjaa, josta vatsa tykkää. Googlettelin hieman ja löysin monta pizzapohjareseptiä kvinoasta, ja tein lopuksi todella yksinkertaisen version tästä. Pizza oli kuitenkin todella maukas, ja mikä parasta, siitä ei tullut yhtään mahanpuruja, mitä mulle nimittäin tulee helposti pizzerioiden pizzasta. Ja tämä on muuten myös gluteeniton, ja huomattavasti maukkaampi versio kun ne pizzerioiden versiot!

Tätä teen siis todennäköisesti tänäkin viikonloppuna, mutta ajattelin kokeilla täytteiden osalta tomaattikastike, mozzarella, kirsikkatomaatti, pesto, basilika -yhdistelmää. Ahh, tulee ihan nälkä jo ajatuksesta, vaikka vasta just söin aamupalaa.

PA150148

Pohja

  • 4 dl keitettyä kvinoaa (n.1.5dl keitttämätöntä)
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • Psyllium-jauhetta

Päälliset

  • tomaattikastike (tomaattimurska, tomaattipyre, valkosipulin kynsi ja oreganoa ja basilikaa)
  • haluamaansa juustoraastetta
  • parmankinkkua
  • miniluumutomaatteja
  • rucolaa

Keitä kvinoaa noin 15-20 minuuttia. Sekoita jäähtynyt kvinoa kanamunien kanssa sekaisin, lisää mausteet ja pikkuhiljaa psylliumjauhetta, jotta taikinaan tulisi hieman sitkoa. Levitä uunipellille ja paista pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia. Tee sillä välin tomaattikastike valmiiksi (tai käytä tomaattipyreetä, jos haluat päästä helpolla). Kasaa pizzapohjan päälle tomaattikastike, juusto, parmankinkku ja kirsikkatomaatit, tässä järjestyksesssä. Paista vielä  10 minuuttia 200 asteessa. Kun pizza on valmis, lisäile päälle rucolaa ja nauti!

Herkullista viikonlopun alkua teille kaikille!

 

Lue myös

X