Xenia's day

Herkullinen ja helppo smoothie

Teksti: Xenia

Kaikki meidän perheessä tykkää smoothiesta ja ihmekös tuo. Se on raikasta, maukasta ja myös mukavan helppoa syötävää. Jopa melko vähäruokainen tyttäreni juo lasillisen smoothieta hyvinkin helposti.

Smoothie on mun mielestä myös vatsalle hellä. Onhan siinä suuri osa ainesosista pilkottu aika pieneen muotoon joten itse ruuansulatus on vähemmän työn takana ja sitä myöten ravintoaineet imeytyvät paremmin. Näin sen ainakin itse järkeilisin. Vielä en ole lähtenyt hifistelemään kaiken maailman smoothiekulhoilla, mutta tulen varmaan siinäkin tapauksessa jälkijunassa. Tämän hetken lempismoothie on hyvinkin yksinkertainen, mutta niin maukas..
P1010491

Tarvitset

  • yhden banaanin
  • tuoretta pinaattia
  • marjoja maun mukaan
  • maapähkinävoita
  • mantelimaitoa/kookosmaitoa

Maapähkinävoin voi korvata vaikka avokadolla tai jollain muulla rasvalla, kuten kookosöljyllä jne. En tiedä muista, mutta ainakin omalla kohdalla tarvitsen smoothieen myös rasvaa jotta nälkä pysyisi poissa. Välillä lisäilen smoothieen myös proteiinijauhetta, mutta lähinnä silloin kun smoothie toimii ”ateriankorvikkeena”. Siihen saa nimittäin aika helposti iskettyä kokonaisen lounaan kalorit jos on kiire johonkin. Mä esimerkiksi saatan tehdä ruokaisamman smoothien jos olen lähdössä ajamaan Helsinkiin juuri lounasaikana. 

P1010500

Jos smoothiesta haluaa kevyemmän, voi maapähkinävoin jättää kokonaan pois ja korvata vaikka toisella hedelmällä. Smoothiet ovatkin mun mielestä helppo tapa saada päivän vitamiinit ja toisekseen niihin saa kivasti lisättyä myös erilaisia, etenkin jauhemmaisessa muodossa olevia lisäravinteita, jotka eivät välttämättä sellaisenaan maistu kovinkaan hyvälle. 🙂

Söin just lounasta mutta voisin hyvin vetäistä tällaisen nyt hattuun. Eipä ainakaan voi sanoa etteikö mua olisi siunattu hyvällä ruokahalulla..

Aurinkoista lauantaita teille kaikille! 🙂 Minkälainen on teidän lempi smoothie?

X