Xenia's day

Herkullinen uuniperuna savulohitäytteellä

Teksti: Anna.fi

Pitkästä aikaa reseptivinkkiä kehiin: tämä nimittäin on tämän hetken suosikkiherkku, jota voisin vedellä melkein joka päivä. Vaikka valmistusaika on sinänsä pitkä, ei hommaa kuitenkaan ole paljoakaan, joten tämän ruuan valmistus pitää vain aloittaa hyvissä ajoin ennen kuin nälkä pääsee yllättämään, koska siinä vaiheessahan kukaan ei odota enää tuntia! 😀 Anyway, tää savulohitäyte uuniperunoille on ”kevennetty” versio coctail paloille tarkoitetusta täytteestä, josta olenkin joskus postannut täällä blogissakin. P1010204 Uuniperunoina käytetään Rosamunda perunaa ja tässä parin kerran aikana ollaan kokeiltu muutamaa eri variaatiota siitä miten saadaan parhaan makuiset perunat aikaiseksi. Me tykätään niistä siten, että paistetaan vaan 225 asteessa noin tunnin verran. Perunoita ei sen enempää tarvitse ”valmistaa” kuin pistellä 4-5 kertaa haarukalla. Tällä tavalla perunoista tulee sisältä herkullisen pehmeitä, mutta niissä on samalla rapea kuori, nam! Ja sitten tuo täyte: Tarvitset:

  • n.250g lämminsavustettua lohta
  • tilliä maun mukaan
  • n.100 g kevyt tuorejuustoa/ tuorejuustoa (maun voi valita itse, meillä ruohosipuli)
  • 1 purkki kermaviiliä (meillä oli kevyt, ei maista eroa)
  • n. 10 cm:n pätkä purjoa ohuina viipaleina/silppuna maun mukaan
  • reilu teelusikallinen juoksevaa hunajaa
  • reilu teelusikallinen melko mietoa sinappia
  • pippuria

Mä nypin lohen aina valmiiksi tosi pieneksi palaksi ja käyn samalla läpi ettei mukaan tule ruotoja. Sit vaan kaikki muut perään ja sekaisin. Perunan sisälle vain hieman margariinia ja voita ja sitten aimo annos tätä lohitäytettä niin voin taata, että ei jätä ketään kylmäksi, aivan törkeän hyvää! Koko päivä mennyt kauheeta vauhtia ohi ja just heräsin vasta mun päikkäreiltä; olin ihan out 1.5 h, täydellistä! 😀 Nyt S kokkailee tuossa vieressä ja pieni nukkuu. Viime yö meni masuvaivoissa kun mä urpo söin kaiken sortin herkkuja pääsiäispöydässä, ja niistä osa oli tosi sipulisia ja valkosipulisia ruokia jotka aiheuttaa sit pikkusellekin vatsavaivoja. Tuli niin huono omatunto kun ei tuota tajunnut, mutta oppipa nyt sit kantapään kautta ja tänään illalliseksi onkin hyvin neutraalia ruokaa nimittäin perunaa, salaattia ja kanaa. 🙂 Mukavaa ja herkullista (sekä toivottavasti suklaista!!) pääsiäisen jatkoa teille kaikille!<3

Lue myös

X