Xenia's day

Herkullinen viherkeitto

Teksti: Xenia

Tevehdys kaikille ja ihanaa maanantaita. Mitenkä teidän viikonloppu sujui? Mulla oli koulua pe ja la ja tuntuikin, että viikonloppu jäi vähän tyngäksi, mutta eipä tuo haittaa kun niitähän tulee. Eilen käytiin katsomassa puolestaan ystäviemme juuri muuttovalmista kotia johon he pääsivät muuttamaan parhaan ystäväni syntymäpäiväksi. Miten ihanaa. Nauroimmekin yhdessä, että me ollaan kyllä hullu porukka kun niin moni on halunut lähteä rakentamaan ja aina on jollain projekti päällä. Toivottavasti meilläkin taas pian! 😉

Joka tapauksessa. Oli mulla ihan varsinaista asiaakin nimittäin tämän keiton ohjetta. Bongasin tämän alunperin Shona Vertue instagram tililtä, mutta muokkasin sitä jonkin verran ja lisäsin alkuperäiseen reseptiin pinaattia, kaurakermaa ja kasvislientä. Tämä on aivan mielettömän hyvää ja niin älyttömän terveellistä, että huh. Suosittelen kokeilemaan!

Parsakaali – pinaatti – hernekeitto

Tarvitset

  • 1 parsakaali paloiteltuna (myös varsiosa)
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 250 g pakasteherneitä
  • noi 100-150 g pakastepinaattia
  • 1,25 litraa kasvislientä
  • noin 1.5 dl kaurakermaa

Työvaiheet

  • Kuullota pilkottua sipulia ja valkosipulua kasarissa miedolla lämmöllä.
  • Lisää kasvisliemi (tai vesi ja kuutiot kuten minä teen), parsakaali, herneet ja pinaatti ja anna kiehua noin 10 minuuttia.
  • Soseuta ja lisää kaurakermaa ja pippuria maun mukaan.
  • Nauti paahdettujen siementen ja leivän kera. Bon Apetit!

Maukasta maanantain alkua teille kaikille!

 

Lue myös

X