ruoka

Herkulliset falafelit

24.11.2016 Teksti: Xenia

PA210083

Falafelit on maistunut lähiaikoina, syytän tästä Zum Beispieliä ja heidän aivan törkeän hyvää vegelounasannostaan. Suosittelen kokeilemaan jos olette täälläpäin liikkeellä! Näitä on kuitenkin aika helppo tehdä myös kotona, joten pitihän sitä kokeilla!

Tarvitset:

  • purkki kikherneitä valutettuna
  • reilu kourallinen tuoretta, silputtua persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 2 pientä shalottisipulia pilkottuna
  • pari ruokalusikallista seesaminsiemeniä
  • 1 1/2 tl kuminaa
  • suolaa ja pippuria
  • 3 ruokalusikallista jauhoja (joko tavallisia, gluteenittomia tai esim psylliumia pienempi määrä)
  • öljyä paistamiseen

Silppua persilja, valkosipuli ja salottisipuli ja lisää muiden ainesten kanssa tehosekoittimeen. Sekoita rouheaksi massaksi, ei täysin sileäksi. Muotoile pieniä pihvejä ja paista öljyssä pannulla. Halutessasi voit myös leivittää falafelit niin että käytät ne ensin kananmunassa ja sitten korppujauhossa ennen paistamista. Mies pitää näistä enemmän näin, yhdistelmä rapeaa pintaa ja pehmeää sisusta on todella toimiva.

Mä teen falafelejen kanssa yleensä myös hummusta. Tällä reseptillä ei koskaan mene pieleen.

Tarvitset:

  • purkki kikherneitä valutettuna
  • 2 teelusikallista tahinia
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • suolaa
  • n. 3 rkl oliiviöljyä
  • tuoreen sitruunan mehua noin 3 rkl
  • pippuria ja esim chilimaustetta halutessasi

Heitä kaikki ainesosat tehosekoittimeen, pienennä valkosipuli sitä ennen. Anna sekoittua tasaiseksi massaksi ja lisää öljyä ja lisäksi vähän vettä/lisää öljyä kunnes massa on sopivan pehmeää. Nauti falafelien kaverina, leivän päällä, dippikastikkeena vihanneksille tai vaikkapa nachoille. Niin hyvää ja terveellistä!

Herkullista torstaita kaikille!

ps. Booztilla tänään 20%:n extra-ale kaikkiin aletuotteisiin, jotka löydätte *täältä!

*kaupallinen linkki