terveys

Herkulliset kikherneblondiesit

Teksti: Xenia

Katsottiin tuossa muutama päivä sit Masterchefiä ja siinä tehtiin Blondieseja eli ikään kuin vaaleita brownieseja. Niihin tulikin sit himo ja aloin googlettelemaan aavistuksen terveellisempiä versioita ja niitähän löytyi. Niin oudolta kun se kuulostaakin on näiden pääraaka-aineena ovat kikherneet, mutta nämä ovat niin älyttömän hyviä eikä kikherneet maistu tästä läpi. Itseasiassa pelkkä taikina itsessään on niin hyvää, että oli vaikeuksia pitää näpit erossa. Resepti löytyi täältä, sivusto, jota voin muutenkin suositella ja tässä alla nyt meidän mittayksiköihin muutettuna reseptiä näihin herkkuihin, jotka meni jo. 😛

Tarvitset

Tölkki/kartonki kikherneitä valutettuna

reilu dl maapähkinävoita

noin 0.8dl hunajaa tai vaahterasiirappia

2 tl vanilja-aromia

1/2 tl suolaa

1/4 tl ruokasoodaa

1/4 tl leivinjauhetta

n.75g tummaa suklaata hippuina / pilkottuna

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja öljyä uunivuoka (mulla oli noin 23cm x 13cm koko) esim kookosöljyllä.

Lisää kaikki ainekset suklaata lukuunottamatta tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi massaksi. Ota taikina kulhoon ja sekoita tumma suklaahiput joukkoon, mutta jätä pari ruokalusikallista sivuun päälle ripoteltavaksi.

Painele taikina vuokaan ja ripottele päälle loput suklaahiput. Paista uunissa noin 20-25 minuuttia kunnes reunat ovat aavistuksen ruskeat.

Anna jäähtyä, leikkaa paloiksi ja nauti! 😛

 

 

Lue myös

X