
Herkulliset suklaabrowniet (vegaaninen, gluteeniton)
Olen vasta ihan vuosi-pari sitten tajunnut kuinka aina kummallisissa elämäntilanteissa alan leipomaan. Tänään saatiin taas lukea uusista rajoituksista ja mitä minä tein? No leivoin sämpylöitä ja suklaabrownieita. Jotenkin leivonta on mulle vähän kuin meditaatiota. Siinä saan prosessoitua samalla yhtä jos toista ja toki bonuksena saadaan kaikkia herkkuja.
Se on muuten jännä, etten ruuanlaitosta välitä samoissa määrin kuin leivonnasta. Kyllä mä siitäkin pidän, mutta joku näissä herkkujen teossa vaan viehättää enemmän. Pyrin nykyisin leipomaan kuitenkin aavistuksen terveellisempiä juttuja. Makeutuksena käytän banaania, taateleita, kookossokeria ja vaahterasiirappia ja sen lisäksi pyrin tekemään lähes aina kaikki leivonnaiset vegaanisina.
Löysin tämän suklaabrownien reseptin tältä sivulta ja vaihdoin alkuperäiseen reseptiin maapähkinävoin (uusi purkki eli oli juoksevaa) ja tein näihin kananmunan sijaan pellavansiemenrouhe + vesi -kombolla kananmunan korvikkeen.
Aivan älyttömän hyviä – ei liian makeita, mutta hurjan täyteläisiä. Tämä resepti meni jatkoon!

Tarvitset:
240g juoksevaa maapähkinävoita (alkuperäisessä reseptissä mantelivoi)
1,2dl kookossokeria
0,8dk vaahterasiirappia
2 rkl mantelimaitoa
2 rkl oliiviöljyä
2 kananmunankorviketta (2rkl pellavansiemenrouhetta ja 5 rkl vettä sekaisin, antaa turvota 5-10 minuuttia) tai 2 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
1,2dl tummaa kaakaojauhetta
1,8dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1. Laita uuni lämpenemäön 175 asteeseen
2. Tee kananmunankorvike ja odota 5-10 minuuttia.
3. Sekoita maapähkinävoi, kookossokeri, vaahterasiirappi, mantelimaito, oliiviöljy, kananmunankorvike ja vaniljauute keskenään.
4. Lisää kuivat aineet ja sekoita voimakkaasti. Taikina jää aika paksuksi.
5. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun vuuan pohjalle. Mulla oli käytössä 14cmx23cm vuoka.
6. Paista uunissa 20-25 minuuttia. Mulla taisi olla aikalailla tasan 23 minuuttia ja siinä vaiheessa ei enää jäänyt mitään hammastikkuun kun kokeilin.
7. Anna jäähtyä ennen kun leikkaat palasiksi. Nauti! 😛
Kommentit
Käytin pirkan maapähkinävoita! 🙂
Kommentit
Kuulostaapa hyvältä, menee kokoileen! Mitä maapähkinävoita mahdoit käyttää?
Käytin pirkan maapähkinävoita! 🙂
Moi!
Kiitos reseptistä, menee kyllä testiin 🙂 Voisitko tai haluaisitko joskus tehdä postauksen perheenne vegaaniruokavaliosta? Lähinnä siitä näkökulmasta, kuinka lähditte sitä noudattamaan (sinäkö tai miehesi ensin, vai yhteispäätöksellä yhdessä, vahingossa vegaaniruokavalioon lipsuen vai kerrasta poikki -tyylillä). Kiinnostaa myös, että herkutteletko näiden leipomusten ohella enää ollenkaan kaupasta ostettavilla herkuilla, kuten maitosuklaalla? Muistan, että joskus kerroit kumonneesi joulun aikaan suklaarasian jos toisenkin, kuten itsekin teen, ja mietin, kuinka muka voit elää ilman suklaata nykyään, itse en pystyisi ikinä! 😀
Me syödään silloin tällöin kalaa (tai ollaan syöty nyt ehkä 2 kk), mutta ei maitotuotteita tai lihaa. Maitosuklaata silloin tällöin, eli ei ole niinkään ”periaatteellinen”, vaan lähinnä hyvinvointiin liittyvä ja toki on ihanaa kun voidaan tällä tavoin tuoda oma kortemme kekoon ilmaston hyväksi. Mies aloitti tämän viime vuonna ja mä sit lähdin messiin. Yksi asia on varma ja se on se, että maitotuotteista pyrin olemaan aina erossa. Ihoni voi paremmin, minä voin paremmin ja olo on kaikin puolin mainio. Lihan suhteen en vielä tiedä, mutta jos joskus sitä päätyisiin syömään niin sit varmaan riistaa ja mahdollisimman puhtaana. Katson vähän senkin mukaan miten nuo rauta-arvoni kehittyvät! 🙂