Xenia's day

Herkulliset suklaamuffinsit – vegaaninen & gluteeniton

Teksti: Xenia

Tästähän on tulossa ihan perinne, että viikonlopuksi laitan tänne jonkun herkullisen reseptin. Näitä muffinseja syödessä ei taatusti ymmärrä, että osa makeutuksesta tulee banaanista ja että vehnäjauhojen sijaan nämä on tehty kaurajauhoihin. Lisäksi näissä ei ole käytetty kananmunaa, vaan pellavansiemenrouhe – vesi seosta, joka tekee näistä myös vegaanisia. Jos haluat näistä täysin gluteenittomia, niin valitse kaupasta gluteenittomia kaurahiutaleita, joista kaurajauhon teet.

2B9EDFA6-6092-44F3-9454-B1772451AA4A

Tarvitset

vajaa 4 dl kaurajauhoja (surauta kaurahiutaleet blenderissä hienoksi, noin minuutin ajan)

1,2 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

1/2 tl suolaa

1,2 dl tummasuklaahippuja

0,6 dl kookossokeria

3 kypsää keskikokoista banaania

0,6 dl vaahterasiirappia

0,6 dl kookosöljyä sulatettuna

rkl pellavansiemenrouhetta ja 3rkl vettä vispattuna (jätä seisomaan n.5 minuutiksi kunnes seos on geelimäistä)

1 tl vaniljauutetta

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet eli kaurajauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda, suola, suklaahiput ja kookossokeri keskenään pienessä kulhossa.
  2. Tee pellavansiemenrouhe-vesi seos ja anna seistä hetken aikaa, noin viisi minuuttia.
  3. Soseuta isossa kulhossa banaani ja sekoita vaahterasiirappi, kookosöljy, pellavansiemenrouhe-vesi seos ja vaniljauute joukkoon.
  4. Lisää kuivat aineet banaaniseokseen varovasti sekoittaen.
  5. Lisää taikina muffinsivuokiin/öljyttyyn muffinsipannuun (12kpl) ja paista 165 asteessa (kiertoilma, normaali 175 astetta) 25 minuuttia.

Nämä ovat niin älyttömän hyviä ettei sanotuksi saa. Mieheni söi yhdeltä istumalta kolme muffinsia – se kertonee paljon. <3 Herkullista viikonloppua kaikille! 🙂

X