Xenia's day

Hiihtoloman parhaat & autonvaihto nelilapsisessa perheessä

Teksti:
Xenia

Kylläpäs meni viikko nopeasti, mutta toisaalta oli ihan kivaakin viedä lapset tänään päiväkotiin ja kouluun. Vaikka nautinkin hirveästi hitaista ja aikatauluttomista aamuista, rutiinit sopii mulle tosi hyvin ja toki näin yrittäjänä on hieman helpompi saada töitä tehtyä kun kotona on yksi lapsi neljän sijaan.

Viikon aikana nautittiin lumileikeistä, laskettelusta ja leipomisesta ja ilmatkin suosi. Kaikin puolin ihana viikko takana siis.

IMG_7807 IMG_7837

Näiden hiihtoloma-aktiviteettien lisäksi vaihdettiin auto. Tai oikeastaan vanha on vielä luovuttamatta eteenpäin ja nyt meidän ajotiellä on ruuhkaa. 😀 Mutta siis Volvo XC90 on ihana, mutta nelihenkisessä perheessä valitettavasti aika nafti kun on rattaat, isoja istuimia ja talvella myös aika paljon kamaa. Havahduttiin siihen, että emme esimerkiksi pulkkailemaan mennessä saa rattaita mahtumaan kunnolla vaikka meillä on suurinta mallia oleva suksiboksi. Lisäksi mua on ehkä vähän ahdistanut se, että vanhin on siellä ”takaluukussa” tavaroiden keskellä. Eri asia jos siellä olisi yleensä tilaa, mutta kun meillä on rattaat aina matkassa todennäköisesti ainakin vielä sen kaksi vuotta.

IMG_7863 IMG_7899

Päädyin googlaamaan isompaa autoa ja Valeäidin blogista bongasin, että heillä on Volkswagenin multivan. Ja kun sitä löytyy myös hybridinä kiinnostuin saman tien. Ja koska me ollaan nopeita liikkeissämme, löysin hyvän yksilön parissa päivässä. Joku demomalli, jolla ajettu vähän ja tehdastakuut voimassa. Yes please. Nyt meillä on siis minibussi ja voi jestas, miten käytännöllinen se on. Jokaisen saa istumaan helposti ilman mitään penkkien yli hyppimistä ja tilaa on ympärillä. Lisäksi meillä on tilava takaluukku kaiken kukkuraksi ja kunhan saadaan kaiteet katolle, on vielä lisätilaa suksiboksin kanssa. Mietittiin nimittäin viime viikolla, että jos lähdettäisiin vaikka viikonloppureissulle tai Iso-Syötteelle, tarvittaisiin peräkärry. Enkä siis yhtään liioittele. Mutta kyllä sitä kamaa vaan on neljän lapsen kanssa ihan kiitettävästi muutenkin, saatikka jos on viikon poissa kotoa.

IMG_7841 IMG_7879

Nyt olen siis virallisesti taksikuski ja lapset aivan haltioissaan. Olisivat halunneet ajella vaan koko viikonlopun ympäriinsä. Riidoiltakin on vältytty kun kaikkien välillä on hajurako. Varsinkin kaksi keskimmäistä poikaa kun pitävät toistensa ärsyttämisestä ja Volvossa siihen oli hyvät mahikset kun istuivat kun sillit purkissa.

Pari päivää ajoa takana ja vaikkei se nyt ajopehmeydeltään vedä vertoja XC 90:selle, on tämä kyllä tosi hyvä ratkaisu meille. Auto on kuitenkin arkea helpottamassa, joten makes sense valita se sen mukaan, mikä perhekokoonpanon kannalta on kaikkein loogisin vaihtoehto. <3

Leipomuksista sen verran, että olen tehnyt tällä ohjeella pataleipää jo monen monta kertaa. Niin hyvää ja helppoa!!!

X