Xenia's day

Hiusten kasvattaminen

Teksti: Xenia

Siitä on kohta jo kolme vuotta kun menin Nooran luokse Bowhun ja käskin leikata pitkän polkan. Tukka oli ollut tumma, se oli ollut vaalea ja luulen että se todella tarvitsi niin sanotusti uutta alkua.

Sen jälkeen olen käynyt Nooran luona säännöllisesti noin kuuden viikon välein ja pysynyt kohta 2 vuotta tummemmassa tukassa, mikä sekin toki osaltaa varmasti auttaa hiusten kunnon ylläpidossa. Ainakin omalla kohdallani nimittäin vaalentaminen kulutti hiustani enemmän, ihan loogista.

Pituudesta on napattu aina kun siltä tuntuu (Nooran sanojen mukaan; kun latvat ovat rapsakat) ja nyt keskiviikkona leikattiin muutama sentti taas pois. Tukkaa on kerrostettu jonkun verran ja paksuudeltaan se on tavanomainen, ei ohut mutta ei myöskään paksu. Toki kiharana siihen saa ihan eri tavalla volyymiä, mutta välillä on kiva pitää suoranakin.

P9220087P9220085P9220084P9220091

Hiusten kasvattamisesta sanoisin sen verran ettei tässäkään asiassa ole oikotietä onneen. Hius kasvanee reilun sentin kuussa, joten mun kasvatuksen aikana se on kasvanut jo rapiat 30cm. Yksi asia on kuitenkin sanottava ja se on se, että ei sitä tukkaa tarvitse leikata, jotta se kasvaisi. Toki omalla kohdallani arvostan laatua enemmän kuin määrää enkä järkyty kun Noora näyttää mulle saksia, mutta samaten me yleensä ollaan ihan tilanteen mukaan joko leikattu tai annettu olla. Ei se tukka nimittäin siitä pidenny jos joka kuukausi leikataan yksi sentti latvoista pois.

Toinen omalla kohdallani auttanut seikka on lisäravinteet. Vedän kuuriluonteisesti biotiinia ja huomaan sen vaikutuksen myös ripsissä ja kynsissä. Toki on todella vaikea sanoa miten paljon hyötyä siitä on, mutta ei siitä haittaakaan ole! Käsittelen hiuksiani raudalla ehkä keskimäärin kerran-pari viikossa ja laitan aina lämpösuojan alle. Kuivaan hiukseni ehkä kerran kuukaudessa jos sitäkään, en vain jaksa tehdä sitä.

Paljon olen eri hiustuotteita käyttänyt, mutta tämän hetken suosikkini ovat KMS:n tuotteet, jotka ostin Nooralta ehkä muutama kuukausi sitten. Tuoksu on ihana ja ne tekevät hiuksistani niin pehmeät ja sileät. Toisinaan pesen hiukset syväpuhdistavalla shampoolla ja laitan päälle paksumman hiusnaamion, sen jälkeen tukka vasta kiiltääkin! 🙂

Toisin sanoen, jos tekisin pientä listaa hiusten kasvatuksesta, niin tässä omat vinkkini:

  • älä leikkaa hiuksia vain sen takia että ”aina pitää leikata latvat pois”. Toki jos on kuivat latvat niin sit kannattaa.
  • Kokeile Biotiini strongia (apteekista)
  • Käytä aina lämpösuojaa jos muotoilet hiuksia ja välillä voi antaa hiusten levätä (niinä päivinä jos ei ole menoa)
  • Älä värjäile hiuksia itse – ainakaan tummasta vaaleaksi (kantapään kautta opittu!) – vaan luota ammattilaiseen.
  • Käytä kosteuttavia hiusöljyä etenkin latvoihin.
  • tangle teezer on hyvä kun se ei revi hiusta ja pompuloina suosin suosin ”puhelinlankaponnareita”.
  • Öisin pidän hiuksia aina kiinni, yleensä löysästi niskassa tai letillä.
  • Suojaa hiuksia auringolta hatulla/huivilla tai vastaavalla
  • Syö hyviä rasvoja ja juo tarpeeksi vettä, se auttaa kaikkeen.

Laittakaa kaikki teidän hiustenkasvatusvinkit jakoon!!!

ps. Mä niin tykkään tästä aavistuksen lämpimämmästä väristä, kiitos jälleen kerran Noora <3

Lue myös

X