xenia's day

Hiusten pidennykset

Teksti: Anna.fi
Olen käyttänyt jonkin sortin pidennyksiä viimeiset pari vuotta, ensin klipsejä vuoden verran ja sitten sinettejä ja nyt viimeiseksi myös teippejä. Minulta on usein kysytty muun muassa sitä, miten pidennykset omaan hiukseen vaikuttaa ja sitä, mikä ero näillä edellä mainituilla pidennystekniikoilla on.

Klipsipidennykset sopii mun mielestä niille, jotka haluaa silloin tällöin vain pidentää hiuksiaan.  Ne pitää kiinnittää joka päivä ja ottaa myö pois aina yöksi. Kiinnityskohdat painaa välillä päätä, joten ne eivät missään tapauksessa ole mukavin vaihtoehto, helpoin ja halvin vaihtoehto kylläkin. 🙂

Sinetit oli mun päässä viime keväänä. Niillä saa aika luonnollisen lopputuloksen ja vieläpä melko pitkäkestoisenkin. Jos on sinetit, on helppo vetää hiukset kiinni ylös ja muutenkin kampausten teko on helpompaa. Mutta, kasvaessaan, hiuksia tulisi yrittää selvittää juuresta, etteivät ne pääse rastoittumaan. Tähän sopii esimerkiksi piikkikampa tai vastaava väline. En ainakaan itse huomannut, että minulla olisi poiston yhteydessä lähtenyt mitenkään erityisen paljon hiusta, eli eivät vahingoittaneet minun hiustani sen 4 kk aikana, jonka ne päässäni olivat.

Teippipidennys tulikin sitten sinettien tilalle. Teipeillä saa mun tukkaani ainakin kauniimman lopputuloksen, varsinkin kun pidän hiuksiani suurimmaksi osaksi auki. Jos on teippipidennykset, hiuksia ei voi vetää kovinkaan helposti yläponnarille suoraan taaksepäin, sillä tällä tavalla saattaa omakin hius kulua kun ne teippikohdat on luonnollisestikin leveämpiä kuin sinetit. Teippejä pitää nostattaa useammin juuri tästä edellä mainitusta syystä, mutta toisaalta, teippien vaihtaminen ja uudelleen kiinnittäminen ei kestä kauaa. Lisäksi plussana pitää mainita se, että teippihiusta voi käyttää uudestaan, sinettihiusta ei. 🙂

Omasta kokemuksesta sanoisin, että teippipidennys rasittaa hiusta sinettipidennystä vähemmän. Omat hiukseni ovat vahvistuneet siitä värjäyskatastrofista siitä huolimatta, että mulla on koko ajan ollut pidennykset. 🙂

Koska olen näiden teippien kanssa viihtynyt pisimpään, ajattelin jakaa omia vinkkejäni niiden suhteen:

– Harjaa hiukset aamuin illoin latvasta alkaen. Mulla on sellainen pidennyksille soveltuva harja, joka on mitä parhain tähän tarkoitukseen. Hiuksia ei saisi harjata märkänä, ainakaan rajusti, ettei hiukset katkeile ja kiinnityskohta rasitu.

– Hiuksia tulisi pestä noin 2-3 kertaa viikossa, ei sen enempää. Kuivashampoo on hyvä apu, mikäli päänahka rasvoittuu nopeammin.

– Hyvät kampaamotuotteet on pidennyshiuksen säilymisen kannalta erinomaisen tärkeää. Käytä lämpösuojaa ja muotoilurautaa. Muotoiluraudan käyttö on nimenomaan suotavaa, sillä se silottaa hiuksen pintaa. Myös silkkitipat ja öljyt ovat hyviä hiusten latvoihin! 🙂

– Juuri kun teipit on laitettu, kannattaa puristella niitä teippikohtia itsekseen yhteen. Mä harrastan tätä muutenkin koko ajan, ja esim tätä kirjoittaessa mun teippien kiinnityksestä on viisi viikkoa ja yksikään ei ole irronnut (tosin, johtunee enemmän hyvästä tekijästä, ;D).

Sellaisia juttuja mä olen huomannut näiden hiusten kanssa. 🙂 Mutta siis, niillä saa kyllä ihmeitä aikaan: tässä esimerkki:

ennen

jälkeen

Nyt, kivaa päivää teille! 🙂

Lue myös

X