xenia's day

Hormonitoiminnan häiriöt

Teksti:

Mulle tuli tuolla kommenttiboxissa jonkun verran palautetta siitä, etten ole avannut kauheasti mitään meidän elämästä tällä hetkellä ja tottahan se on. Sille on kylläkin syy.
Täällä kärsitään valtavasta vauvakuumeesta, mutta toiveitamme varjostavat joku häikkä hormonitoiminnassani. Ajattelin nyt kuitenkin että ehkä samassa tilanteessa olevat voivat toisilleen jakaa tukea ja tietoa täällä, jos ei muuta.
Juttu on niin että olen ollut ilman mitään hormonaalista ehkäisyä nyt melkein vuoden ajan. Keväällä alkoi puolestaan oireet, jotka viittasivat progesteronitasojen alhaisuuteen (eli joko ovulaatiohäiriöön tai ovuloimattomuuteen) ja verikoe sen totesikin. Mun ensimmäinen ajatus oli vaan että nyt jotain lääkettä auttamaan ja sain kun sainkin sekä munasoluja kypsyttäviä lääkkeitä, että loppukiertoon tarkoitettuja luteaalivaihetta tukevia lääkkeitä. Luin kauheasti statistiikkaa siitä kuinka 80% naisista tulee raskaaksi hyvin nopeasti näiden lääkkeiden aloittamisen jälkeen ja toiveet kohosivat huippuunsa.
Sieltä tultiin kuitenkin rytisten alas joka ikinen kuukausi ja nyt syyskuussa päätin sit, et nyt riittää. Olen lukenut paljon kirjallisuutta PCO:hon, estrogeeni dominanssiin ja muihin hormonihäiriöihin liittyen ja siksi olenkin tällä hetkellä tällaisella hormonibalanssiin tähtäävällä ruokavaliolla. Tarkoituksena katsoa ja nähdä mitä tässä nyt käy ainakin jonkin aikaa ja jos ei mitään tapahdu, saadaan lähete tutkimuksiin.
Mä olen pitänyt tätä aika paljon sisällä ja toki puhunut hyvien ystävien kanssa, mutta tottakai se syö ihmistä. Olen valtavan kiitollinen siitä, että meille on yksi täydellinen tyttö jo suotu, mutta silloin kun toiveet on korkealla, ei sitä oikein järjellä aina pysty ajattelemaankaan. Tämä on vaikuttanut mun kohdalla kaikkeen etenkin häiden jälkeen. Siihen mennessä ajateltiin lähinnä häitä, mutta nyt häiden jälkeen ajatus on entistä enemmän suuressa toiveessamme saada toinen lapsi.
Sellaista tällä kertaa. Itsesuojeluvaiston nimissä olen tästä vaiennut mutta mitäpä se auttaa. Ehkä parempi vain puhua asiasta ja ymmärtää se, että sielläkin on varmasti moni joka painii saman asian kanssa!<3
Sorry jos on ollut etäisyyttä havaittavissa, parannan tapojani! Ja kokemuksia kaivataan teiltäkin!!<3

X