xenia's day

Hyvä olla

Teksti: Xenia

Koko vuosi 2020 on ollut niin utopistinen ja ajoittan ahdistava, että halusin jakaa myös sen toisen puolen. Nimittäin sen suuren onnentunteen, joka saattaa tulla hyvinkin arkisella hetkellä. Eilen illalla mulle tuli melkein kyyneleet silmään. Oli jotenkin tosi onnellinen olo kaikesta. Vielä viimeiseksi ennen nukkumaanmenoa sanoin miehelle, että olen tällä hetkellä erityisen onnellinen. Halusin tuoda sen esiin, sillä kun sit välillä on huonompi fiilis, voi näihin hetkiin palata elävämmin mielessään. Sillä sitähän se elämä on. Välillä stressaa eikä välttämättä kykene rauhoittamaan itseään siinä määrin, että voisi vain nähdä sen miten hyvin asiat ovat. Mutta toisaalta uskon senkin, että juuri ne ajoittaiset vaikeudet, väsyneet jaksot ja stressitekijät nimenomaan saavat minut nauttimaan niistä tyynemmistä ajoista entistä enemmän.

Joku voisi kutsua minua hulluksi kun sanon 3 pienen lapsen arkea elävänä eläväni nyt enemmän täysillä kuin koskaan. Saan iloa niin paljon pienemmistä arkisista asioista verrattuna siihen miten elin ennen kuin tapasin mieheni. Enkä nyt siis tällä viittaa siihen, että pitäisi olla lapsia ollakseen onnellinen. Vaan siihen, että en silloin ollut oikein löytänyt itseäni. Luulin, että onni löytyisi muille näyttämällä, ostamalla aina vain kalliimpaa ja elämällä hulppeaa arkea. Olin silloin kuitenkin näin jälkikäteen ajateltuna hyvinkin onneton ja eksyksissä.

Ikä ja perhe on tuonut minulle sitä rauhaa, jota olen aina kaivannut elämääni. Olen luopunut tekemästä asioita vain ”koska niin täytyy tehdä” ja ymmärtänyt sen, että ollakseni onnellinen pitää löytää ne asiat, mitkä sitä lisäävät.

Koin pitkään turhautumista ja stressiä kun en oikein tiennyt, mitä minä haluan tehdä loppuelämäni. Kadehdin heitä, joilla oli valmiina joku ammatti, joka on just se mitä haluavat tehdä nyt ja aina. Etsin ja pohdiskelin pitkään ja vasta nyt olen hyväksynyt sen, että mulla ei ole yhtä sellaista alaa, jota haluaisin yksinomaan tehdä. Hyvä ystäväni totesikin meidän keskustelun päätteeksi, että olen projekti-ihminen ja yrittäjä. Nyt yritystoimintani ja minuuteni liittyy vahvasti somemarkkinointiin, sisällöntuotantoon ja asuntoihin, joskus tulevaisuudessa se voi olla jotain aivan muuta. Ja se on täysin ok.

Ehkä yksi tärkeimmistä neuvoista minkä voin lapsilleni antaa onkin kuunnella itseään. Mitä sinä haluat tehdä? Mikä tekee juuri sinut onnelliseksi? Sillä loppupeleissä meidän ei pitäisi keskittyä elämään elämäämme niin, että emme tuota pettymyksiä muille, vaan niin, että emme tuota pettymystä itsellemme!<3

X