koti

Hyvää pitkäperjantaita!

14.4.2017 Teksti: Xenia

P4050345

Niin se vain on pääsiäinen täällä ja tänään saatiin vieläpä herätä kauniiseen auringonpaisteeseen. Tämä kevät on kyllä ilmojen puolesta ollut noh, mielenkiintoinen, eikä loppua vielä näy, mutta ehkä sit toukokuussa?

Tuli nyt tästä pyhästä mieleen, että hassua että ne ovat niin juurtuneet meidän yhteiskuntaan, että niitä vietetään vaikkei uskonnollinen olisikaan. Toisaalta ymmärrän sen, ettei näitä kalenteriin merkittyjä vapaapäiviä oikein voi osoittaa vaan niitä ihmisiä kohtaan, jotka uskovat, eihän se oikein toimisi. Mun täytyy sanoa tälleen melko ateistisena ihmisenä, että koen silti, että uskonnossa (etenkin sellaisessa, joka antaa kaikkien elää omalla tavallaan muita häiritsemättä) on jotain todella kaunista minun silmissäni. Se miten siihen voi tukeutua myös vaikeissa tilanteissa ja saada turvaa. Olen monesti ihmetellyt sitä, miten joku voi vaikkapa lapsensa kuoleman jälkeen puhua jumalan suunnitelmasta ja minä vain ajattelen, että eihän niin pitäisi käydä. Että juuri nämä pahat teot, mitä maailmassa tapahtuu on ehkä mulle se suurin juttu, miksi en usko, vaikka ehkä joskus sitä haluaisinkin. Vaikea selittää tällaisia elämää suurempia juttuja sanoiksi, mutta mun mielestä uskonto ja uskominen itsessään ovat todella mielenkiintoisia ja kunnioitettavia asioita. Niin kauan kun niihin ei vedota väärässä tarkoituksessa.

Pitkäperjantai on meillä klassinen vapaapäivä eli meillä ei ole tälle päivälle mitään suunnitelmia. Ensin vähän aamupalaa ja kahvia ja sit lähden tytön ja Maxin kanssa lenkille kun mies lähtee ulos maalaamaan eli leikkimään sellaisen dinohissin kanssa. Piti eilen käydä hakemassa mies sisälle illalla kun ei hän malttanut lopettaa. Pakko myöntää, että tuli kyl sellainen fiilis että haluaisin kauheasti itsekin päästä maalaamaan, mutta en uskalla riskeerata tikkaiden kanssa nyt jos ei ole ihan pakko. Lenkin jälkeen varmaan vähän leikkimistä hiekkalaatikolla ja keinussa ja sit lounaan tekoon. Illalliseksi varmaankin pihvia ja jotain hyvää salaattia ja huomenna aamusta onkin brunssin aika.

Mä taidan hyödyntää tänä pääsiäisenä miehen ulkotyöskentelyn ja alkaa käymään läpi työhuoneen horror kaappia tytön mennessä unille. Sinne on nyt jotenkin muuttanut lähes kaikki extratavara mitä meillä on. Haluan saada kaiken käytyä läpi tässä kevään aikana, lastenhuoneet ovat hyvässä ja siistissä kunnossa ja yläkerta muutenkin. Vielä olis työhuoneen komero ja kodinhoitohuone edessä ja viimeisessä pahimpana meidän liinavaatekaappi. Sanotaanko näin, etten ole mikään varsinainen viikkailija..

Mitä rauhallisinta päivää teille kaikille!<3

Kuva otettu ihanana aurinkoisena päivänä meidän eteisestä. *Tuoli esimerkiksi nyt *25%:n alessa kaikkien muiden kodintuotteiden tapaan koodilla 355730. Alennus koskee normaalihintaisia kodintekstiilejä, sisustustuotteita, sisävalaisimia, mattoja, tapetteja ja huonekaluja. Alennuksen voi käyttää vain kerran ja se on voimassa 17.4 asti.

*kaupallinen linkki

Kommentit (16)

Se on Welmans liikkeestä Porvoosta! 🙂

Itse vetelin kyllästymiseen asti raskaana tätä smoothieta:
Bansku, maapähkinävoita, maitoa/mantelimaitoa, ja raakakaakaojauhetta. Sairaaaaan hyvää kun vielä pakastaa banaanin niin ihankuin joku ”oikea” pirtelö:)

hei mä olen tehnyt tätä mut ilman tuota raakakaakaota. Menee kokeiluun! 😛

Muutama taateli vielä unohtui listasta, tuo kivasti makeutta banskun kans

Taateli on tosiaan paras smoothien makeuttaja!!!

Edelliseen postaukseen oli tämä tarkoitettu…. 🙂

Niin se on kyllä jännä juttu, ikinä en noista vapaista ole edes ajatellut mitään. Minä olen aina uskonut Jumalaan ja olen kokenut sen juuri turvana ja lohdullisena asiana -yläkertaan voi puhua kun ahdistaa ja pelottaa ja tunnen jotenkin että se auttaa (en osaa paremmin sanoa) 🙂 Mä olen kerran joutunut ei uskovan kynsiin koska itse uskon Jumalaan. Tuntui että minulla pitäisi olla vastaukset sitten kaikkiin maailman kysymyksiin mitä uskonnon nimissä jotkut ihmiset tekee yms. Niinkuin olisin asiasta samaa mieltä! 🙁 se oli surullista ja ahdistavaa. Vaikka uskonkin, minulla se on henk koht suhde ja kellään muulla Jumalaan uskovalla on se omanlaisensa. Mutta ei meitä tartte niiden kanssa kyllä laittaa samaan lokerikoon jotka sitten Jumalan nimissä ihmisiä murhaa. :/ Mutta kaikki ateistit eivät ole niin jyrkkiä. Mutta hänelläkin oli taustansa mikä vaikutti siihen. Uskomista Jumalaan voi rohkaista, tukea mutta ei sitä tarvitse siltikään tuputtaa. Jotkut uskovat ja jotkut ei ja se ei haittaa. Maailmassa on onneksi tilaa! 🙂 <3 Hyvää pitkäperjantaita ja ihanaa pääsiäistä sinulle ja perheellesi! <3

Mun mielestä nimenoaman se uskominen on sitä, ettei tarvitse olla vastausta kaikkiin kysymyksiin. Mulle henkilökohtaisesti ne vastaukset olisi tärkeitä ja siksi ehkä ateistisemman elämänkatsomuksen omaankin. Mutta juuri tähän viittasin sillä kun sanoin että olisi ihanaa kun uskoisi, siinä kun periaatteessa ne vastaukset ja suuret kysymykset antaa suurempiin käsiin eikä vaadi kaikkeen selkoa!<3

Minulle isäni aikoinaan opetti, että uskonsa ja puolueensa saa jokainen valita itse ja olla sitä mieltä niistä asioista kuin haluaa, kunhan ei tyrkytä omaansa muille. Siltä pohjalta olen omaa elämääni elänyt ja lasteni arkea luotsannut.

Samalla tavalla olen isälleni kelvannut, kuin eri puoluetta kannattava veljeni (joka siis samaa kuin isäni). Toisaalta lapsille tulee väkisin tuputettua piilossa omaa kantaansa, kun valitsee pääsevätkö mm.pääsiäiskirkkoon. Mutta pointtina siis, etten aio tyrkyttää mitään ja yritän hyväksyä heidät omina itseinään, olivat sitten mitä näkökantaa tahansa.

En vietä pääsiäistä varsinaisesti kirkollisena juhlana, mutta en käsitä sitä myöskään neljän päivän ryyppyputkeksi, mitä se taas torstain kauppareissun perusteella näytti olevan aika monelle….

Näinpä juuri, niin henkilökohtaisia asioita, ettei ole oikeaa eikä väärää tapaa!<3 ja samaa mieltä tuosta, aika useasti näitä pitkiä vapaita pidetään nimenomaan juomisjuhlina mikä on tietysti todella surullista. :/

Täällä yksi joka myös on ”uskis” ja tällä tiellä on tosi hyvä olla. Kiva Xenia miten kauniisti kirjoitit asioista, haleja ja kiitos ihanasta blogista!

<3

Heippa, mistä pöytälamppu?

Ellokselta, mutta ei näkynyt juuri nyt valikoimassa, onkohan sit loppunut.. :/

Haluaisitko joskus tehdä postauksen tyyliin ”minun päiväni kuvin” tai joku vastaava? Olisi mukava saada välillä blogiin ihan sitä perusarkea vaikka vain puhelimen linssin läpi 🙂 kun tuntuu että viime kuukausina blogin kuvamateriaali on koostunut lähinnä sisustuksesta ja asuista sekä ruuasta ja kosmetiikasta. Postaus tyttäresi syntymäpäivistä oli ihanan virkistävä ei-niin-teennäisten kuvien ja tunnelman takia. Ymmärrän kyllä, jos tähän nykyiseen linjaan on syynä se että haluat varjella yksityisyyttänne tms. Tai jos vain haluat pitää blogin tällaisena niin päätöstäsi kunnioitan! Hyvässä mielessä ehdotan postausideaa, kun tosiaan tuosta synttäripostauksesta tuli mieleen ne ajat esim. kun tyttäresi oli ihan pieni ja julkaisit useammim kuvia myös ihan vain esimerkiksi metsätieltä vaunulenkin varrelta 🙂

Hei! Mistä mahtaa olla tuolilla näkyvä kaunis tyyny?

Se on Welmans liikkeestä Porvoosta! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *