Xenia's day

Hyvän mielen ruokia

Teksti: Anna.fi
Kuten jo eilen mainitsinkin, tuli meille molemmille hinku hyvään kotiruokaan. Mulla on ollut syömiset vähän retuperällä viikon reissun jälkeen, jotenkin ei vaan ole ruoka maistunut, vaikka yleensä mä olen se, jonka vatsa ensimmäisenä huutaa nälästään.

Oli muuten mieletöntä huomata, kuinka sitä viikossa oppii tuntemaan toinen toisensa. Meillä menee kyllä Monan kanssa jutut niin yksyhteen, että ei mitään rajaa. Molemmat on sellaisia, että ruoka maistuu, ja yleensä aina samaan aikaan. 😀

Asiasta seinään ja taas takaisin. Päädyttiin siis tekemään jotain sellaista, mitä varmasti hyvin moni tekee usein, mutta mitä me ei olla tehty koskaan. Ruokana oli nakkikastiketta ja lisukkeena kotitekoista peruna-porkkana-sipuli-muusia.

Valmis annos näytti tältä:

Nakkikastike valmistui seuraavan ohjeen mukaisesti:

1. Pilkottiin sipulia ja punasipulia pari kappaletta ja kuullotettiin niitä hieman paistokasarissa.
2. Pilkottiin 500 g aitoja nakkeja (ihan parhaita), lisättiin kasariin ja ruskistettin kevyesti.
3. Lisättiin kasariin reilu puoli litraa vettä, ja tummaa maizenan suurustetta oikeassa suhteessa.
4. Haluttiin kastikkeesta tulisempaa ja heitettiin chilimaustetta ja pippuria vielä perään.

Todella (yllättävän) helppoa ja nopeaa. Lisukkeeksi keitin perunoita, porkkanoita ja sipuleita kattilassa, jonka jälkeen muussasin ne pieneen määrään keitinvettään ja heitin hieman voita perään. Hyvä vaihtoehto pelkälle perunamuusille! 🙂

Tämä aamu alkoi puolestaan seuraavanlaisella aamiaisella:

Ikuisuuslempparini omppu, rahka, kauraryynit, leseet ja kaneli pääsi jälleen kerran lautaselle, ja tänä aamuna vedin lattekannun sijasta teetä. Katsotaan kuinka kauan pääni kestää tätä, yleensä kun kahvittomuus kostautuu viimeistään iltapäivällä jäätävänä päänsärkynä. Vatsani on vaan tuon NYC:in reissun melko rasvaisesta ruokavaliosta aivan hajalla. Närästys oli varsinkin reissun viimeisinä öinä niin pahaa, että oli vaikea nukkua. Kahvi kun ei varsinaisesti ole se vatsaystävällisin vaihtoehto, joten yritän nyt edes muutaman päivän selvitä ilman.

Teelajikkeista on pakko vinkata sen verran, että kokeilkaa valkoista teetä. Meillä on valkoista teetä sellaisina kuulina ja maku on aivan mieletön! Mun mielestä on kiva keittää kannullinen ja lipitellä sitä vielä kylmänäkin (?!?) aina töitä ja koulujuttuja tehdessä.

Tällä viikolla onkin otettava härkää sarvista ja hoidettava hommia muutaman viikon edestä. Parin viikon päästä häämöttävä tentti ja Dubain matka pitää huolen siitä, että tylsää ei ehdi tulla. Mulla on tarkoituksena ajastella monen monta postausta matkan ajalle, ja siihen pyytäisinkin teiltä apua: Mitä haluatte lukea, onko toiveita?

Jotenkin oli kuitenkin kiva kaivaa taas kalenteri esiin ja alkaa tekemään päiväohjelmaa jokaisella päivälle. Tykkään siitä, että on sopivasti kiire, mutta liika kiire ei tietenkään ole sekään hyvästä. Olen vain todennut sen, että jos on sydän mukana, mitä vain jaksaa tehdä, kuinka paljon tahansa. Eri juttu onkin se, jos hommana on jotain, mikä on todella epämiellyttävää. Kaikki meistä varmaan on elämässään ollut niissä tilanteissa, joissa kelloa tulee katsottua vähän liiankin usein. Parhautta on se, että pääsee omassa tekemisessään sellaiseen tilaan, että tunnit vierii tuosta vain.

Lähtipäs tämäkin postaus nyt hieman raiteiltaan, mutta loppuun vielä:

Postaustoiveita??

It was nice to get back to normal routines after our NYC trip. I have my next exam in two weeks and few days after we’re off to Dubai. That’s why I have a lot to do while still here in Finland. I actually have to ask you for favor. Please tell me if you have some posts in your mind that I could write already before our next trip?? 🙂 We have internet in our hotel, but Dubai trip is more like vacation, so I won’t be able to be in my blog as much as in NYC. 🙂

Lue myös

X