Xenia's day

Hyviä ja huonoja päiviä

Teksti:
Xenia

Tässä kun istun ja kirjoitan vauva heiluu samalla mahassa kuin mikäkin. Ihan sanoisinko parissa viikossa on tullut suuri muutos siihen, miten liikkeet tuntuu, mutta ilmeisesti juuri tässä kohtaa vauvalla on todella kova kasvuvauhti meneillään, joten massakausi näkynee näissä voimistuneissa liikkeissä. Ja se muuten selittää sitäkin, että järkyttävä nälkä on palannut mulle takaisin ja syön siis yleensä parin tunnin välein jotain, ettei nälkä pääse kasvamaan liian suurin mittasuhteisiin. Öisinkin herään välillä siihen, että vatsa kurnii, sit onkin vaikea saada unen päästä kiinni. 😀

Tää viikko on ollut toisaalta tosi palkitseva, mutta samalla myös haasteellinen. Kellojen kääntäminen tuntui väsyttävän koko konkkaronkan alkuviikosta ja tietenkin juuri silloin minullakin oli paljon paperitöitä ja mm tilinpäätökseen liittyvää palaverointia. Erehdyin myös kurkkaamaan huhtikuun kalenteria ja ahdistuin jo valmiiksi siitä määrästä erilaisia aikataulutettuja juttuja lasten kohdalla. Miten onkin mahdollista, että jokaikisen hammaslääkärit, neuvolat ja uimakoulut osuu samalle kuulle ja siihen päälle vielä yksi sukurasitteen takia tuleva seuranta joka edellyttää useampia laboratorio käyntejä yms per lapsi. 😀 Katsoinkin, että kunhan päästään toukokuun alkuun helpottaa huomattavasti ja veikkaankin, että siinä vaiheessa se alkaa olemaan jo tervetulluttakin. Ja toisaalta ihan kiva saada kaikki toisaalta ”alta pois”.

Omien töiden suhteen mä olen ensimmäistä kertaa elämässä silleen, etten stressaa tulevasta. Ennen mietin ihan kamalasti sitä, että pitäisi myydä koko ajan, mutta nyt olen oikeastaan tehnyt ihan tietoisen valinnan etten sitä mieti kun aikaa ei yksinkertaisesti näiden kahden kotona ollessa ole kuin noin 2 h per päivä ja tarvittaessa viikonloput. Onneksi olen luonut tässä vuosien varrella muutamia ihania yhteistyökumppaneita, joiden kanssa homma on jatkunut tänäkin vuonna ja toki rakennusprojektitkin pitävät kiireisenä. Meillä on yksi talonrakennus meneillään, joka valmistuu lokakuussa ja mietitään nyt sitä, mitä tehdä sen jälkeen. Meidän oman tulevaisuuden kotitalon rakentaminen kun tulee kestämään 1,5 vuotta suurin piirtein ja se tullaan tekemään kivestä niin ehkei kolmikerroksisen talon maatöiden ja perustusten ja rungon tekeminen välillä lokakuu-huhtikuu ole sieltä kivoimmasta päästä. Luultavasti tehdään siis niin, että heitetään tämän  tällä hetkellä rakenteilla olevan projektin kanssa osittain päällekäin seuraavan myyntiin menevän talon rakennus jolloin maatyöt ja perustukset ostetaan ulkopuoliselta ja mies voi sit lähteä rakentamaan runkoa heti kun nykyinen on valmis. Siitäkin tulee kuitenkin huomattavasti pienempi talo kuin omamme eli noin 7kk riittänee hyvin ja  pääsisimme oman kotitalon kimppuun ensi vuoden keväästä, joka olisi ajankohdaltaan otollisempi aika oman isomman kodin rakentamiselle.

Näitäkin pitää miettiä hyvissä ajoin kun lupia pitää hakea ja suunnitelmia tehdä. Mutta onneksi mies tosiaan hallitsee enemmän projektia ja minä teen työtä käskettyä. Yleensä se liittyy nimenomaan ideointiin ja kontaktointiin. Mutta hauskoja juttuja kaikin puolin ja onnekkaita ollaan kun saadaan tätä tehdä!<3

Tänään meillä on käynti autoliikkeessä pakun vaihtoon liittyen ja sen jälkeen haetaan kotiin ruokaa ja viikonlopun ruokaostoksia. Mulla on tällä hetkellä hirveä himo mm lämminsavustettuun loheen (meillä on savustuspönttö) keitetyillä perunoilla ja tuoreeseen salaattiin, jossa on sitrusvinegrette kastike (3rkl oliiviöljyä, 1-2rkl sitruunan mehua, 1rkl hunajaa, suolaa ja pippuria). Tämä on ihan kivaa kun kala ei maistunut pitkiin aikoihin syötyäni sitä kerran ihan alkuraskaudesta.  Kyllä on nää mieliteot kummia.

Mukavaa viikonlopun alkua teille!<3

X