äitiys

Hyvin istuvat alusvaatteet

29.11.2018 Teksti: Xenia

Olen tainnut puhua tästä aiemminkin, mutta halusin nostaa asiaa esiin uudestaan, sillä aihe on omalla kohdallani ajankohtainen. Kävi nimittäin niin, että taannoin vaatekaapin siivousprojektin edetessä huomasin, että alusvaatelaatikossani oli yhteensä 3 rintsikat, jotka olivat oikeasti sopivan kokoiset ja niistäkin kahdet olivat jo parhaat päivänsä nähneitä. Päätin sitten päivittää alusvaatevalikoimaa muutamilla uusilla rintsikoilla ja sovitettuani kolmessa eri liikkessä varmaan yhteensä 50 eri mallia löysin Lindexiltä itselleni aivan täydelliset kolme mallia.

Näistä lisää myöhemmin postauksessa, mutta sitä ennen halusin kuitenkin nostaa esiin suomalaisen naisen rintaliivien koon valinnassa hyvin usein tekemän virheen, joka on liian suuri ympärysmitta. Rintaliivin ei kuulu olla joustava ja t-paitamainen, vaan sopivan napakka. Monet ehkä pelkäävät pienemmän koon jättävän suuremmat rajat, mutta ainakin omalla kohdallani ne ovat nimenomaan ne isommat ympärysmitat, jotka nousevat takaa niin ylös, että eivät näytä kauniilta, eivätkä myöskään tee sitä, mitä niiden kuuluisi tehdä, eli tue.

PB140502

Mä olen silloin joskus aika päiviä sit tehnyt yhteistyötä Patricia merkin kanssa, jolla onkin tosi hyvät kokoluokitukset. Mä olen ympärysmitaltani merkistä riippuen joko 65 tai 70, mutta Lindexissä 70 on osoittanut täydelliseksi. Ennen lapsia kuppikoko oli välillä jopa 65E/F tai 70E, mutta nyt se on kyllä pienentynyt ihan huomattavasti ja ostan joko 70C:tä tai 70B:tä. Sanoinkin tuossa miehelleni, että jos meillä vielä kolmas lapsi suodaan niin on aika selvää, että sitten saadaan taas hankkia uusia alusvaatteita. Se siitä legendasta, että lasten jäljiltä rinnat kasvaisivat. Joo väliaikaisesti kyllä, muttei todellakaan loppuelämäksi.

Mä kuitenkin pidän tilanteesta näin ja olen ihan sinut sen kanssa ja mikäs sen parempi kuin ostaa sellaisia alusvaatteita, jotka istuvat päällä, tukevat ja ovat vieläpä kauniit.

PB140505

Sitten niihin ostoksiini. Ensinnäkin jos ette ole vielä Lindexin alusvaateosastolla käyneet, niin siellä on rintaliivit jaettu eri nimiin, joista sit on paljon eri vaihtoehtoja. Esimerkiksi mulla on tässä yllä kahdet, eri näköiset ja väriset Adore – t-paitaliivit, jotka istuvat molemmat samalla tavalla samassa koossa. Toisin sanoen kunhan olet löytänyt suosikkimallisi ja kokosi, voit ostaa nimen ja koon mukaan ilman sovittamista. Mä olen tehnyt näin esimerkiksi silloin jos olen halunut toisia värejä nettikaupasta kun ne ovat olleet lähiLindexistäni loppu! 🙂

Mun oma henkilökohtainen suosikkini on alla näkyvä Amaze -balconette -malli, joka on todella imarteleva ja istuu niin täydellisesti, että oksat pois. Tätä ajattelin täydentää myös mustalla mallilla.  Amaze-mallia on myös isommissa koissa ja värejä on tosi paljon. Minä en itse tykännyt ennen yhtään Balconette-mallista, mutta nyt se on ehdoton suosikkini. Niin kauniit päällä!

PB140508

Kuten huomata saattaa, mä luotan arjessa aina t-paitaliiveihin, vaikka ennen tulin käyttäneeksi lähes aina push uppeja. Itseasiassa aika hassua siinä mielessä, että ennen en olisi tarvinnut yhtään pushuppia..Nykyisin päädyn käyttämään kohottavia rintsikoita lähinnä silloin jos on juhlallisuuksia ja syvään uurrettu kaula-aukko. Hyvin harvoin löydän hyviä malleja kuitenkaan tältä saralta, sillä sellaiset super push upit ei vaan ole oma juttu ja sit monesti se kupin malli ei muuten vain toimi. Nämä kuvissa näkyvät Ella M rintaliivit ovat kuitenkin täydelliset kerta kaikkiaan. Materiaali on niin pehmeää ihoa vasten ja se push up teho just sopiva – ei liikaa. Nämä valkoiset ja punaiset aion ehdottomasti hankkia myös jossain vaiheessa.

Suosittelen tutustumaan tähän mittausoppaaseen, sillä kuten aluksi sanoin, hyvin usein sitä vahingossa päätyy liian isoon ympärykseen. Samalla sivulla on myös kysely, jonka avulla löytyy oma suosikkimalli heidän valikoimastaan. Mä kokeilin sitä ja mulle tuli siihen nimenomaan Adore ja Amaze vastaukseksi!

Xenia

Instagram

  • Suunnittelin kaupallisessa yhteistyössä @desenio kanssa taulukollaaseja ystäväni kotiin, oli aivan mielettömän kivaa!! Nyt saatte tekin 25%:n alennuksen julisteista koodilla xeniasday 19-28.2. Ei koske handpicked/collaboration/persoonallisia julisteita!🙌🏻Blogissa lisää kuvia lopputuloksesta ja tiedot valituista julisteista! 🙌🏻😍 #desenio #kaupallinenyhteistyö

xeniasday

Kommentit (5)

Joo aivan samat ajatukset täälläkin! Ainut paikka mistä itse oon löytänyt kunnolla kokoja, myös pienellä ympärysmitalla on Change!😊 suosittelen! Toki heti myös kalliimpia..

Hei, kiitos tästä postauksesta! Osaatko sanoa mistä saisi rintaliivejä ympärysmitalla 65 ja suht edullisesti? Melkein missään edullisemmissa ketjuliikkeissä kun ei ole ollenkaan valikoimaa liivejä pienemmällä ympärysmitalla. 🙁

Kurkkaa marks& spencer! Siellä on pienemmällä ympäryksellä kans!:)

Niin… Huvittavaa on että aina sanotaan naisten valitsevan liian suuren ympärysmitan liivejä. Mutta niitä pienen ympärysmitan liivejä ei ole kauppojen valikoimassa. Ainakaan Lindexillä… Liikkeestä 70C koon liivejä löytyy ehkä kahdet erilaiset. 65 ympärystä ei vissiin oo olemassakaan… Jos katson ympärilleni kaupungilla, niin yhtä siroja naisia kuin minä, on aika paljon. Ja paljon minua sirompia. Mistä he ostavat liivinsä? Oon ihmetellyt tätä niin kauan kun oon liivejä käyttänyt. Kohta 20 vuotta 😀 En vaan tajua… Enkä etsi mitään erikoista. Ihan perus t-paitaliivejä. Ruusuja sun kirjoituksesta. 😉 Mutta risuja Lindexille (heristää sormea).

Joo aivan samat ajatukset täälläkin! Ainut paikka mistä itse oon löytänyt kunnolla kokoja, myös pienellä ympärysmitalla on Change!😊 suosittelen! Toki heti myös kalliimpia..

Ehkä niitä ei siksi juuri tehdä kun harva niitä ostaisi. Mutta ymmärrän kyllä pointtisi! 🙂 Mä olen kokenut Lindexin 70 ympäryksen just passeliksi niin en ole kärsinyt tästä, vaikka jossain muualla sit 65 olisikin. Mutta tuohon laitoinkin jo, että ketjuliikkeistä ainakin Marks & Spencer tekee pienempiäkin ympäryskokoja! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *