Ajattelin pitkästä aikaa päivitellä tänne vähän ihon kuulumisia kun tässä on vierähtänyt tovi jos toinenkin ja onhan tähän väliin mahtunut niin suuria hormonimuutoksia (raskaus, imetys jne), että ihonikin on käynyt läpi jos jonkinlaista ”kautta”.

Todellisuudessa ihoni oli koko talven aivan äärimmäisen kuiva. Tuntui, ettei mikään kombo oikein riittänyt. Aloin tuossa reilu kuukausi takaperin kuitenkin kerrostamaan tuotteita iholle. Ensin kosteuttava suihke, sitten kosteuttava seerumi, sitten vielä kasvoöljy ja tarvittaessa vielä kasvovoide ja täytyy sanoa, että ihoni tykkää tästä rutiinista todella paljon. Suurimman eron huomaan nimenomaan otsan pienissä juonteissa. Ne ovat mielestäni huomattavasti ”selkeämmät” kun ihoni on kuiva.

Näiden lisäksi olen nyt taas pitkästä aikaa käynyt jo kahdesti Hydrafacial hoidossa. Kävin silloin ennen meidän häitä sarjahoitoina siinä ja tykkäsin kovasti tuloksesta. Mulla on ollut ongelmana silloin sellaiset pienet tukkeumat, joita tuli etenkin otsaan. Samoja tukkeumia tulee edelleen, mutta vähemmissä määrin ja nyt ne ovat leuassa. Väitän näitä hormoniperäisiksi, sillä yhtäkkiä myös yläselkääni on ilmestynyt näppyjä. Lieneekö syynä imetyksen lopettaminen ja hormonien tasapainottuminen, mutta tässä on kyllä ollut ties mitä oireita. Välillä on jäätävän kylmä ja välillä aivan älyttömän kuuma. Todella ärsyttävää, mutta yleistä tässä vaiheessa kun keho hakee pitkän tauon jälkeen sitä balanssiaan. 😀

Toinen pieni muutos mitä olen tehnyt nyt ihonhoidossa on ollut jättää kaikki muut puhdistustuotteet paitsi balmit/öljyt pois. Ihoni on nimittäin vaahtojen ynnä muiden natisevaksi puhdistavien tuotteiden jäljiltä kireä kuin viulunkieli, joten ne tuskin mitään hyvää iholleni tekevät. Monesti sitä hakee nimittäin etenkin tukkoiselle ja rasvaiselle iholle todella ”puhdistavia” tuotteita, jotka pahentavat tilannetta entisestään. Minä muistan ostaneeni ennen rasvaisille ihoille tarkoitettuja tuotteita ja kuorintoja kun yritin päästä pienistä näpyistä eroon. Lopulta hakeuduin ihotautilääkärin vastaanotolle ja sain jonkun lääkegeelin joka kuori ihoa ja teki siitä äärimmäisen kuivan.  Olenkin nyt jälkikäteen todennut sen, että iho ei huonokuntoisena välttämättä kaipaa niitä vahvoja aineita ja hoitoja, vaan kärsivällisyyttä ja hellää huolenpitoa.

Näiden parin muutoksen lisäksi korostan nyt kevätauringon pilkottaessa aurinkosuojan tärkeyttä. Minä valitsen aina fysikaalisen suojan ja nyt olen käyttänyt Mossan spf30 aurinkosuojaa meikin alla tai sellaisenaan. Hakusessa olisi vielä joku täydellinen luonnonkosmetiikan, fysikaalisen 50 suojakertoimen suoja joka ei jätä ihoa valkoiseksi, vaan heleäksi. Jos teillä on vinkata sellaisesta niin olisin iloinen. Naurattaa kun ennen käytin maksimissaan 15 suojakerrointa ja nyt valikoin 30-50 suojakertoimen. Niin se vain ajatus muuttuu.

Onko siellä ketään, joka on ennen valikoinut kaikkein tujuimmat tuotteet ja suosii nyt hellävaraisempaa lähetysmistapaa. Oletteko huomanneet eron ihossanne?

 

X