xenia's day

Ihon tilanteesta

Teksti: Anna.fi
Olen käyttänyt noin puolitoista viikkoa Differin-nimistä geeliä näihin mun iho-ongelmiin ja kyllä mä mielestäni voin nähdä muutosta jo nyt. Voide kuorii ja kuivattaa ihoa todella tehokkaasti, ja musta tuntuu, että joka päivä tähän mennessä on ihon alta paljastunut uusia tukkeutuneita ihohuokosia, jotka oli aiemmin vain sellaisia näppyjä, joita ei voi finneiksi kutsua. Ainoa ikävä puoli tuossa geelissä on se, että kuivalla iholle on ikävä laittaa mitään. Pelkän lääkevoiteen laittaminen aamulla kirvelee niin pirusti, että tuntuu siltä kuin koko kasvot olisivat yhtä haavaa.
Kaiken kaikkiaan, on tämä kuitenkin sen arvoista. Haluan taas voida olla ilman mitään meikkiä ja tuntea oloni itsevarmaksi.

Posket ja otsa alkaa olemaan jo fine, nyt vielä tuo leuan alue kuntoon ja sitten olen mitä iloisin. Oon nyt jonkun aikaa käyttänyt vain BB-voidetta tai sävyttävää päivävoidetta, sillä yritän meikatessani kuitenkin laittaa iholle mahdollisimman ”kevyttä” ja hoitavaa tavaraa.

Nyt kun vain tasaantuisi tämä oman kehon hormonitasapaino, ettei näpyt palaa saman tien kun lopetan tämän kuurin. Turhauttaa ihan älyttömästi, että vielä reilusti yli vuosi pillereiden lopettamisesta ei oma keho toimi kunnolla. Kunpa vain olisin tietänyt tämän seikan ennen kuin pillerit aloitin, mutta ei näistä haittavaikutuksista oikein ikinä puhuta.

Oon kuullut todella monelta, että sen sijaan, että oma keho laitettaisiin tavalla tai toisella toimimaan kunnolla, tarjotaan vaihtoehdoksi pillereiden jatkamista. Mä olen visusti päättänyt, että itse en sille linjalle enää lähde. Mä oon paljon enemmän oma itseni ilman, ja hyvä niin. Keväälläkin kun mulle annettiin progesteronikuureja, olin kuin hirviö. Mielialat meni ihan miten sattui, ja iho puhkesi pahemmaksi sen jälkeen vaikka se jo sitä ennen oli hyvässä kunnossa. Toki, jos lopputuloksena olisi hormonaalisesti tasapainoinen ihminen, ihon kunto on aika mitätön sivuseikka, mutta musta tuntuu, että niistä oli enemmän haittaa kuin hyötyä.

Tiedän, että nämäkin asiat on todella henkilökohtaisia, mutta ystäväpiirissäni on jo aivan liian monta, joilla on ollut samoja ongelmia. Tiedän, että blogini lukijakuntakin on varmasti hyvin suuressa osin juuri tämän ongelman ”kohderyhmää”, joten on hyvä puhua näistä asioista. Onko siellä muita, jotka on kohdannut samoja asioita? Kauanko teillä meni, että tilanne tasapainottui?

Lue myös

X