Xenia's day

Imetyksen ja pulloruokinnan yhdistäminen

Teksti:

Yhteistyössä Philips Avent

Mä olen vähän sellainen ihminen, että etenkään raskauteen tai äitiyteen liittyvissä jutuissa en niin kauheasti suunnittele vaan otan sitten tilanteen niin vaatiessa selvää asioista ja käyn läpi hankaluuksia siinä vaiheessa kun niitä tulee. Sekä esikoisen, että kuopuksemme kohdalla minulle oli lähtökohtana itsestäänselvyys, että haluan imettää.
Esikoisen kohdalla imetystaival jatkui kolme kuukautta ja toiveena kuopuksen kanssa olisi imettää pidempään. Imetystarinoita on muuten yhtä paljon kuin on lapsiakin, nyt kahden lapsen äitinä sen ymmärrän. Siinä missä imettäminen oli esikoisen kanssa hankalaa alusta alkaen, tämän toisen kanssa se on ollut jotenkin todella helppoa ja vaivatonta. Esikoinen ei koskaan ollut ”ahne”, vaan häntä piti maanitella syömään. Piti olla pimeä huone ja juuri oikea aika tarjota rintaa että hän siihen lähti mukaan. Muistan kuinka paljon se stressasi tuoretta äitiä ja osittain siitä syystä ei homma sen pidempään pelannutkaan.
Tämän toisen kohdalla tilanne oli toki se, että ihan niin kauheasti en osannut stressata vaan lähdin imettämistaipaleelle sillä mielin, että kyllä kaikki järjestyy. Toki pieni ahmattimme on helppo ruokittava siinä mielessä, että toistaiseksi hän ei ole koskaan kieltäytynyt rinnasta vaan päinvastoin söisi mieluusti vaikka koko ajan. Lisäksi sain tosi hyviä neuvoja imetysasentoihin ja imuotteeseen aivan ihanalta kätilöltä jo sairaalassa, mikä on omalta osaltaan sekin helpottanut imettämistä todella paljon.
P7200008
Vaikka imettäminen olikin itsestäänselvä toive minulla, halusimme kuitenkin myös mahdollisuuden ruokkia vauvaa pullon avulla mikäli tarve näin vaatii. Jos minä haluan käydä vaikkapa harrastamassa jotain, lenkillä jne on mukavaa kun tietää, ettei mies olisi hätää kärsimässä jos vauvalle sattuisi tulemaan nälkä minun poissaollessani. Selväksi kun on käynyt, että ainakaan toistaiseksi emme voi mitenkään arvioida sitä milloin pikkuiselle maistuisi ruoka. Välillä kun on 3-4 h:n väli ja sit tankataan taas 30 minuutin-tunnin välein koko ilta.
Halusimme kuitenkin ensisijaisesti käyttää äidinmaitoa kerta sitä tulee, joten rintapumpun hankinta oli must ja kyselinkin teiltä mielipiteitä ko. laitteesta. Philipsin pumppu sai paljon hyviä arvioita osakseen ja olinkin aika innoissani kun minulta kysyttiin halusta kokeilla sekä P7100095
Rintapumpun avulla pystyy kätevästi yhdistämään rinta-ja pulloruokinnan jolloin äidille aukeaa mahdollisuus käydä jossain itsekseen ja isälle samalla myös ihana mahdollisuus kokea vauvan syöttäminen, joka ainakin omasta mielestäni on yksi ihanimmista tavoista luoda sidettä vauvaan. Lisäksi tällä tavalla äitikin voi joskus saada hieman paremmat yöunet, jotka tosiaan ovat tarpeen jos unta ei ole saanut kunnolla pidempään aikaan.
Meillä mies on ruokkinut vauvaa pullosta aina silloin tällöin ihan ensiviikoista asti ja homma on sujunut hyvin. Sekä rintamaidon pumppaamisen, että pulloruokinnan osalta. Toistaiseksi olen pärjännyt yöt ihan itsekseni, mutta katsotaan jos joskus otettaisiin niin että mies ruokkisi vauvan vaikka ensimmäisen syötön ajan ja minä sit sen jälkeen, se kyllä sitten edellyttäisi sitä, että mä olisin toisessa huoneessa koska heräilen vauvan ääntelyyn paljon miestä helpommin, äitihormonit asialla varmaankin!
P7100098
Mä olen käyttänyt elektronista pumppua lähinnä päivisin ja jos olen ”tavoitteellisesti” pumpannut maitoa jotain tiettyä tilannetta varten ja käsikäyttöistä silloin jos olen pumpannut tosi pienen määrän pois lähinnä painetta helpottaakseni. Etenkin yöaikaan rinnat pakkautuu niin täyteen maitoa, että  on ollut pakko pumpata pieni määrä pois ettei maitosuihku olisi lähes unessa olevalle vauvalle liian voimakas. Tämä on toiminut tähän mennessä tosi hyvin ja  nyt kun maitomäärä on tasaantumaan päin olen saattanut välillä olla jopa ilman yöpumppaamista, vaikka syöttöväli onkin harventunut ekan viikon tunnista noin 3 tuntiin öisin.
P7100105
Yhteistyön myötä sain lisäksi muutamia tuttipulloja käyttöön ja sen lisäksi myös Philips Avent rintalämpötyynyt, joita voi käyttää niin lämpimänä kuin kylmänä. Lämpökäyttö stimuloi maidontuotantoa ja kylmäkäyttö rauhoittaa turvonneita ja arkoja rintoja. Viimeksi mainittu käyttötapa tuli tutuksi ihan alussa kun maito oli noussut ja rinnat todella kipeät!
P7100082
Lisäksi saimme kokeiluun P7200013
Kaikin puolin ihana yhteistyö joka meni niin saumattomasti yksyhteen meidän elämäntilanteen kanssa että ei voi kuin ihmetellä. Täällä jatketaan siis hyväksi havaitulla imettämisen tiellä ja katsotaan miten selvitään muun muassa seuraavista tiheän imun kausista. Onneksi on nyt välineet joiden avulla maitoa saa pumpattua tarvittaessa ja onhan sitä kertynyt jo pakastimeenkin jonkun verran, pahan päivän varalle!
Halusimme myös teille kilpailun, jossa kolme teistä voittaa Avent aloituspakkauksen (sisältö alla) ja superpehmeitä tutteja. Tuo aloituspakkaus sisältää:

  • 4 Natural-tuttipulloa /2 kpl 125 ml ja 2 kpl 260 ml
  • pullo- ja tuttiharja
  • läpinäkyvä valkoinen tutti (0–6 kuukautta)

Koko paketin arvo on 50€ ja tutteja voitte käydä katsomassa täältä. Osallistua voitte kertomalla kommenttiboxiin omaa kokemustanne imettämisestä ja rintapumpun käytöstä. Voitte lisätä mukaan myös haluamanne tuttipaketin ja sähköpostiosoitteenne, jotta saan voittajiin yhteyden. Kilpailuaikaa on neljä viikkoa eli 28.8 asti! Onnea!

Lue myös

X