IMG_2206

En oikein edes tiedä miksi otin eilen illasta keittokirjan käteeni, mutta sen jälkeen tulinkin selailleeksi useamman keittokirjan, joista muutama erittäin inspiroiva yllä. Mua kiinnostaa kovasti kasvisruokavalio ja vaikkei musta vegaania saisi tekemälläkään, pyrkimyksenä on ehdottomasti vähentää etenkin punaisen lihan syömistä, ei vain oman olon, mutta myös ympäristön hyväksi.

Tällä hetkellä mun mieltäni lämmittää erityisesti ajatus keitoista. Kalakeittoa on tullut tehtyä moneen kertaan ja viime viikosta myös porkkanakeittoa. Eilen jatkoin hyväksi havaitulla linjalla ja tein keittoa kurpitsasta ja bataatista ja loppuviikosta ajattelin kokeilla palsternakkaa, joka on kuulemma keitoissa todella herkullinen, esimerkiksi perunan ja sipulin kanssa. Lähes keittoon kuin keittoon lisäilen aina mukaan kaurakermaa, sillä pidän pehmeästä mausta ja tokihan se tuo myös ruokaisuutta keittoon. Mä tarvitsen nimittäin enemmän energiaa kuin mitä pelkät kasvikset voi tarjota, mutta tuollainen iso keittokulho pariin leipään yhdistettynä pitää ainakin mulla nälän tosi hyvin loitolla ja mikä parasta, vatsa tykkää!

IMG_2205

Toinen juttu mikä mua inspiroi tällä hetkellä on mikäs muu kuin joulu! *Sain pr-toimistosta näytteenä English Tea Shopin teetä ja tämä joulutee kipusi ykkössijalle tällä hetkellä. Tämä tuoksuu aivan joululta ja eilen pistinkin ihan reippaasti joululistan soimaan kun tätä hörpin. Ei hassumpaa sanoisin! Mikä parasta, tämä on vieläpä kofeiiniton, joka sopii mulle paremmin kuin hyvin sillä näin imettäessä yritän minimoida kofeiinin saantia yhteen, max kahteen kuppiin kahvia päivässä. Tykkään kuitenkin juoda jotain lämmintä, joten tämä on loistava vaihtoehto! 🙂

Mä kävin aamusta pitkällä lenkillä pojan kanssa ja sain hänet nukkumaan juuri tuohon toisille päikkäreille. Mä näin viime yönä tosi kummallisia unia ja en oikeastaan edes tiedä milloin olen nukkunut ja milloin olen ollut hereillä. Noita tulee aina välillä, mutta eipä sen väliä kun saimme herätä tällaiseen aivan mielettömän kauniiseen syyspäivään!

Onko teillä muuten joku ruoka, jota teette erityisesti näin syksyn tullen? Voisin kuvitella, että kaikki lämmin ja kotoisa ruoka on tällä hetkellä todella tervetullutta muidenkin kotona?

 * ps.Elloksella nyt 20%:n ale brändituotteista!!! 

*kaupallinen linkki/saatu blogin kautta

 

X