Mainos Xenia's day

Inspiroitumista valaisimista

Teksti: Xenia

Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö: Ellos

Kävin perjantaina asiakkaan kanssa suunnittelupalaverissa ja samaan syssyyn myös heidän rakenteillaan olevassa talossa. Talo on mielettömän upea ja kaikkien pintamateriaalipohdintojen lisäksi päädyimme keskustelemaan muun muassa valaisimista.

Monelle valaisin on vain valon lähde, mutta minulle se on niin paljon muutakin. Sisustuksessa valaisimet jaetaan karkeasti sen mukaan ovatko ne ns yleisvaloa vai tunnelmavaloa. Yleisvaloa saadaan aikaiseksi spoteilla, joita mun mielestä on myös todella kiva himmentää tilanteen mukaan. Ruokapöydän ja sohvapöydän yllä olevat valaisimet eivät ole mielestäni ensimmäisenä tarkoituksenaan valonlähteitä vaan ne ovat enemmänkin tunnelman luojana ja yhtenä sisustuksen elementtinä.

Tuolla asiakkaitteni rakenteilla olevassa talossa on esimerkiksi mielettömän isot ikkunat ja maisemat merelle. En näe, että siihen kannattaisi laittaa valtavia valaisimia silmien korkeudelle vaan pitää ne kohtuullisen eleettöminä tai kevyinä. Kun ulkona oleva maisema on niin upea, kannattaa siitä mielestäni ottaa kaikki irti.

Vinkkasin asiakkailleni myös Elloksen valaisinvalikoimasta. Mä olen nimittäin sitä mieltä, että talonrakentamisessa budjetit saattaa paukkua, mutta esimerkiksi valaisin on hyvin yksinkertainen tapa säästää hieman rahaa. Designer-valaisimet maksavat helposti tonnista pariin, mutta samalla rahalla voi löytää hyvin kauniita ja sisustukseen sopivia yksilöitä vaikka koko taloon. Tässä hieman omia suosikkejani!

kattovalaisin

Ylärivi: vasen / keskimmäinen / oikea, Keskirivi: vasen / keskimmäinen / oikea, Alarivi: vasen / keskimmäinen / oikea

Kattovalaisimien ja yleisvalon lisäksi tunnelmaa luovat pienet pöytä- ja seinävalaisimet, sekä lattiavalaisimet. Niiden kajossa voi kyllä lukea, mutta muuten ne eivät tuo ympärilleen valtavasti valoa vaan nimenomaan tunnelmaa. Pöytä – ja seinävalaisimet ovat aina olleet suuressa suosiossani ja mielestäni jokaisella tasolla tulisikin olla joku valaisin. Tämä toki vain minun makuni. Tässä eroankin suuresti esimerkiksi miehestäni, joka laittaisi kaikki ledispotit päälle ja kattolamput täysille kun minä puolestani sytytän kaikki pienet valaisimet ja säädän ledit himmeämmälle. Kävelenkin mieheni (ja lasten) perässä sammuttamassa valoja alvariinsa.

Tässä omia suosikkejani pöytä ja seinävalaisimista.

tunnelmavalaisimet

Ylärivi: vasen / keskimmäinen / oikea, Keskirivi: vasen / keskimmäinen / oikea, Alarivi: vasen / keskimmäinen / oikea

Vitsit miten kivalta tuo ylärivin keskimmäinen valaisin näyttää. Minulle tulee siitä mieleen kuu ja valonlähteenä se toimisi ihanasti myös ns yövalona. Meillä on usein yläkerran aulassa pienet pallovalot päällä öisinkin jos tyttö (ja kohta varmaan poikakin) käy vessassa. Näkevät hieman enemmän ja toki se luo pienelle turvaakin.

Tällä hetkellä Elloksella on meneillään kamppis, jossa saatte 30%:n alennuksen tilauksenne kalleimmasta tuotteesta koodilla 405438 30.9 asti.  Koodi koskee myös merkkituotteita, muttei huonekaluja! Koko valaisinvalikoima löytyy täältä!

Ihanaa alkavaa viikkoa!

 

 

X