Eilen oli oikein kunnon italialainen ruokateema meillä kotona. Salilla katsoin polkiessani jotain ruokaohjelmia, missä oli kaiken sortin italialaistyyppisiä ruokia, ja nälkähän siinä tuli. Päätin sitten salin jälkeen kipaista kauppaan ja loihdin sitten ensin itselleni tällaisen ruuan..

Tomaatti-mozzarella salaatti basilikalla höystettynä ja päälle pirskoteltu oliiviöljyä ja pippuria. 🙂 Ai että tuo yhdistelmä onkaan maukas, pitää ehdottomasti tehdä useammin. 🙂

Halusin yllättää J:n tekemällä ruuan hänelle valmiiksi. Päädyin tekemään kunnon tomaattista jauhelihakastiketta, jonka annoin porista liedellä tunnin verran.. 🙂

Paistoin 400 g naudan paistijauhelihaa ja sipulin ensin pannulla. Heitin ruskistuneet lihat ja sipulit kattilaan ja perään laitoin 400 g tomaattimurskaa, 400 g tomaatti-vuohenjuusto pastkastiketta, kolme valkosipulinkynttä ja pippuria ja oreganoa. Noin 15 min ennen ruuan syöntiä, silppusin keitokseeni myös tuoretta basilikaa. J kyllä söi tuon annoksensa mukisematta ja oli kuulemma huippuhyvää. 🙂 Oma mahani olikin jo täynnä siitä salaattiannoksesta, että vasta illalla kävin tuota maistelemassa, mutta niinhän sitä sanotaan, että pastakastikkeet ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, joten tänään siis tällaista minunkin lautasellani. 🙂

Illalla minua alkoin (harvinaista kyllä) tehdä mieli makeaa, mutta en jaksanut (harvinaista kyllä) lähteä kauppaan. Niinpä taion meidän jääkaapin minimaalisesta varustuksesta seuraavanalaisen makeamman herkun..

Avasin säilykkeen, joka sisälsi persikanpuolikkaita, heitin päälle maitorahkaa ja kruunasin kokonaisuuden vielä tilkalla juoksevaa hunajaa. Kyllä toi vähän jeesasi, vaikka ei se turkinpippureita voitakaan. 😀

Nyt kumminkin kivaa keskiviikkoa kaikille. Mä alan kouluhommiin. 🙂

Lue myös

X