Xenia's day

Itsensä hemmottelun tärkeys ja ihon kunnon ylläpito

Teksti: Xenia

kasvotuotteet saatu Yon-kalta ja kasvohoito Sara H:lta

PC110441PC110445PC110440

Sitä puhutaan paljon itsensä hemmottelusta ja oman ajan tärkeydestä, mutten oikeastaan koskaan ymmärtänyt mitä sillä tarkoitetaan ennen kuin tulin äidiksi.

Lasten jälkeen etenkin unettomien öiden  ja ylipäänsä tyttäremme vauvavuoden jälkeen tajusin sen kuinka tärkeää on varastaa itselleen aikaa pieneen hemmotteluun. Siitä saa ihan hirveästi virtaa kun voi hetken aikaa ihan vain olla ja keskittyä siihen hetkeen ja jopa hiljaisuuteen. Niin harvoin tulee sellaisia hetkiä arjessa kuin voi vain olla ja nauttia. Koko ajan on sellainen to do-lista mielessä mitä pitäisi tehdä ja usein esimerkiksi kotona ei pystykään ihan täysin nollaamaan fiiliksiä. Siispä pienet hemmotteluhoidot ovat omalla kohdallani se tapa nauttia ja saada samalla myös pieni hetki sitä aikaa kun ei ole niin sanotusti ”päivystystilassa”. 🙂

Kävin pitkästä aikaa Sara H:n luona kasvohoidossa blogiyhteistyön merkeissä, viime kerrasta onkin jo noin puoli vuotta aikaa. Tässä välin on tapahtunut paljon. Ensinnäkin olen nykyisin kahden lapsen äiti yhden sijaan ja sen myötä unettomuutta on aina välillä havaittavissa aika paljonkin. Omalla kohdallani raskaus on jo itsessään aina vaikuttanut ihooni positiivisesti ja raskauden jälkeinen hormonitilan muutos puolestaan jos ei negatiivisesti, niin kuitenkin niin, että ihoni on muuttunut ihan erilaiseksi ainakin hetkellisesti.

Tälläkin kertaa näin pääsi käymään. Ihoni rasvoittuu paljon enemmän ja tukkeutuu sitä myöten helpommin, sillä etenkin talvisin ihoni pääsee helposti rasvoittuvuudestaan huolimatta pintakuivumaan. Sara H tekikin minulle puhdistavan hoidon ja sain lisäksi täydennystä Yon-Kan tuotteista, jotka ovat minulle jo ennestään tuttuja. Sara antoi iholleni reseptiksi hellävaraisen puhdistuksen ja tarpeellisen kosteutuksen.

Tulin tuossa samalla miettineeksi sitä, miten ihonhoito on nimenomaan jatkuvaa ja ihon hyvinvointia on ylläpidettävä siinä missä omaa kehoa noin muutenkin. Siihen vaikuttaa vielä sekin, että hyvin harvalla iho pysyy samanlaisena vuodesta ja elämäntilanteesta toiseen. Etenkin naisilla hormonimuutokset lienevät se kaikkein suurin syy ihon kunnon muuttumiseen ja esimerkiksi pillereiden lopetukseen hyvin usein liittyvä näppylöiden määrän lisääntyminen lienee hyvin monelle tuttu ilmiö.

Nyt kun hoidosta on pari viikkoa alkaa iho palautua tuon puhdistumisilmiön jälkeen mukavan tasaiseen tilaan. Nyt pidän näistä tasaisin väliajoin tehtävistä kasvohoidoista kyllä kiinni. Saran käsissä meinaa nimittäin nukahtaa ja sitä menee siinä rentoutuneessa olotilassa lähes transsiin. Se jos mikä on ihana tunne melko hektisen arjen keskellä!

Sara H
Mariankatu 26 (Kruununhaka)
00170 Helsinki
+358505950145
sara@sarah.fi

X