Xenia's day

Itsetehty muesli

Teksti: Anna.fi
J halusi kokeilla eilen erilaisia terveellisiä herkkuja ja itsetehdyt mueslipatukat oli J:n nro 1 leipomislistalla. No, eihän niistä ihan patukoita tullut, vaan muesliä, mutta hemmetin hyvää tuokin esim maidon tai jugun kanssa. Todettiin, että laitettiin vähän liian vähän maapähkinävoita tai vaihtoehtoisesti liikaa kauraryynejä/leseitä.

Jokatapauksessa, halusin jakaa tämän ohjeen teidän kanssanne, sillä varsinaisesti mitään kovinkaan epäterveellistä tässä herkussa ei ole (kunhan, ei syö koko peltiä kerralla, kuten meille yleensä käy), joten tämä on loistava aamupalana, välipalana tai ihan jopa jälkiruokana.

Löydettiin resepti täältä ja meidän Suomiversioon muokattu resepti näytti tältä:

8 dl kauraryynejä/leseitä (sekoitus siis)
n. 2 rkl auringonkukan siemeniä
1 dl murskattuja mitä tahansa pähkinöitä (tehosekoittimeen!)
n. 1 dl kuivattuja karpaloita
n. 100 g juoksevaa hunajaa
n. 150 g luomu maapähkinävoita

Määrät kuulostaa suurilta, mutta valmis määrä on valtava, eli voitte halutessanne tehdä esim puolikkaan satsin. Tuohon voi lisäksi heittää muun muassa mitä tahansa muita siemeniä, kuivattuja hedelmiä, tummaa suklaata ymsyms. Kun ”taikina” on valmis, levitin sen rasvalla siveltyyn lasivuokaan. Tässä kuvia valmistusprosessista ja valmiista herkusta..

Itsehän mussutin tätä kera turkkilaisen jugurtin ja oioi, kuinka hyvää se olikaan! 🙂

Jos näistä haluaa patukoita, suosittelen vähentämään nuo kauraryynit ehkäpä 6 dl, niin silloin nuo ”kosteat” ainekset tekevät tuosta tahnaisempaa. Silloin patukat ehkä pysyisivätkin kasassa! 🙂

Sellainen herkkuvinkki, oletteko te kokeilleet tehdä itse mueslejä tai välipalapatukoita? 🙂

Lue myös

X