Xenia's day

Jälkitarkastus

Teksti: Xenia

Nyt on jälkitarkastus takana ja kaikki sen tiimoilta kunnossa eli saa alkaa tekemään ihan hikiliikuntaakin. Suoria vatsalihaksia ei kannata kuulemma saman tien lähteä tekemään eikä nyt suoraan sanottuna tulisi mieleenkään. Ensin herätellään pakkaa kannattelevat lihakset ja mietitään sit niitä vatsarutistuksia yms. Erkaumaa ei näemmä tullut tässäkään raskaudessa ja siinä varmaan osittain syy siihen, miksi vatsa on litistynyt hurjaa vauhtia. Eilen teinkin jo ensimmäisen hikisemmän treenin (samalla kun paistoin banskupannareita, multitasking talent täällä moi) kevyemmän kahvakuulan avulla enkä suoraan sanottuna malta odottaa seuraavaa. Treeni näkyykin tänään aivan järkyttävänä nälkänä. Vedin jo aamiaisen ja lounaan välillä smoothien ja lounaan jälkeen himoissani ensin suklaalevyn rippeet, jonka jälkeen avasin ihan maistelumielessä kaksi uutta levyä suklaata. Meillä on siis aina tummaa suklaata kaapissa ja varmaan siitä johtuen se ei enää niin suuresti mua hetkauta, mutta voi jestas, että kyllä nyt maistui. Lindtin tumma suklaa karamellilla ja merisuolalla sekä Tonys Chocolonelyn Tumma suklaa manteleilla ja merisuolalla menivät kyllä jatkoon (eli herkuteltavaksi tänä iltana:D)

_DSC0612

Täällä on viikko sujunut tosi kivasti. Pienin on ollut vähän heikonlainen nukkuja tässä viikon ajan oletettavan tiheän imun tai/ja kehityskauden vuoksi. Joka kerta kun laskee hänet omaan sänkyynsä on sieltä herätty tosi nopeasti ja nyt olenkin tehnyt niin, että laitan omaan sänkyynsä, mutta jos ei toimi niin sit ei toimi. Mun vieressä nukkuu nimittäin helposti sen 4h:n pätkän vaikkei hän minussa kiinni olisikaan. Yhden yön valvoin käytännössä niin, että laitoin omaan sänkyyn ja nostin rinnalle kun huusi ja aloitin kierroksen uusiksi. Mutta sit ajattelin, että mitäpä siinä on järkeä kun kukaan ei nuku, eihän se nimittäin palvele ketään. Katsotaan siis miten tilanne kehkeytyy, mutta kyllä nuo kaksi muutakin ovat omaksuneet oman sänkynsä siinä 2-3 kk:n iässä, joten eiköhän saman tee tämäkin minimies – toivottavasti ennemmin kuin myöhemmin. Kyllähän siinä nimittäin nukkuu sikeämmin jos ei ole pientä vauvaa vieressä.

Vitsit muuten, että nyt tuli lämpimät kelin ja sen myötä meikäläiset innostui suunnittelemaan pientä terassin muutosta. Suunnitteilla on muun muassa upotettava ulkoporeallas ja sen myötä myös isompi terassi. Jos tämä nyt etenee jäätäisiin tähän kotiin varmaan suunniteltua pidemmäksi aikaa. Sen puolesta kyllä puhuu jo sekin miten pieneltä alueelta olisimme valmiita tonttia / taloa edes katsomaan. Tyttö on aloittamassa eskarin ja ensi vuonna koulun enkä halua, että hän joutuu heti vaihtamaan koulua. Ja ihan suoraan sanottuna tämä alue on vaan niin täydellinen. Kävelymatka kaupungista, koulut ja päiväkodit lähellä ja lähellä liikenneyhteyksiä Helsinkiin jne. Lisäksi rakastetaan tätä tonttia. Meillä on tilaa temmeltää ja tätä reunustaa pieni metsä. Täällä on kyllä hyvä olla. Tämän alueen lisäksi Porvoossa on pari asuinaluetta jotka kiinnostavat (ja jotka koulujen yms suhteen optimaalisia). Näitä ei kuitenkaan voi suunnitella ihan hirveästi, joten elämä näyttää!<3 Kyllä me heitettiin tuossa jo ilmoille sitäkin, miten saataisiin tähän tarvittaessa vielä yksi huone – ei muuten ollut edes vaikeeta. 😀

Täällä enää kaksi viikkoa ennen lasten pitkää kesälomaa, jonka jälkeen alkaa uudenlainen arki. Tyttö menee eri päiväkotiin eskariin ja poika jatkaa samassa päiväkodissa, mutta vaihtaa ryhmää isompien joukkoon. Todistin muuten eilen maailman suloisinta keskustelua kahden melkein 3-vuotiaan välillä. Pojan hyvä tyttökaveri kysyi häneltä meidän päiväkotiin tullessa, että onko sinulla vauva mukana (osoittaen kysymyksen siis pojalleni) ja poikamme vastasi, että juu on, ja kertoi vielä vauvan nimenkin ja jatkoi sitten kertoen ylpeästi, että se on hänen pikkuveli. Näitä tällaisia suloisella lapsenäänellä käytyjä keskusteluja tekisi mieli joskus nauhoittaa. <3 Lisäksi suurta iloa on tuonut tällä viikolla se, miten ihanat päiväkodin hoitajat meidän lapsilla on, meillä on todella käynyt tuuri. Sekä tytön, että pojan ryhmien aikuiset ovat aivan huikeita ja lapset heistä hyvin suuresti pitävät. Ehkä vähän surettaakin siis, että tyttö jatkaa eteenpäin, mutta se nyt oli kaikkein järkevintä – onneksi hän saa kuitenkin ystäviä mukanaan!

Kylläpäs tässä nyt tuli pölistyä. Nyt taidan keittää kahvit ja sen jälkeen täytyy tehdä kirjanpito ajan tasalle. Mukavaa ja aurinkoista torstaita kaikille!! 🙂

X