Yleinen

Jauhelihapihvien ja coleslawn ohje

23.7.2012 Teksti: Anna.fi
Huomenna palataan tutumpaan rytmiin blogissa, nyt lomalla kun ei ole tullut kauheasti panostettua muuhun kuin mukaviin vaatteisiin ja herkullisiin ruokiin. Rehellisesti sanottuna mä haluan päästä takaisin kouluhommien pariin. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan mä oikein kaipaan päästä kirjastoon lukemaan, mahtava fiilis siis. Huomenna siis takaisin kotiin, mulla on nimittäin hirveä ikävä omien rutiinien pariin! 🙂

Lupasin teille pari päivää sitten coleslawn ohjetta ja siihen kylkeen myös hieman erilaine versio mun normaalista jauhelihapihvireseptistä. Nämä kaksi sopivat toisiinsa täydellisesti, suosittelen kokeilemaan.. 🙂

Jauhelihapihvit


* 400 g naudan paistijauhelihaa

* 1 kananmuna

* n.dl korppujauhoja (tummia tai perinteisiä, maun mukaan)

* n.dl kuohukermaa (terveellisempi versio ruokakermalla/kermaviilillä, joita minäkin yleensä käytän. Kermalla kuitenkin aivan älyttömän hyvää!)

* pussi ranskalaista sipulikeittoa/välimerellinen sipulikeitto (joka on gluteeniton!!)

Paistetaan voissa keskilämmöllä ja annetaan muhia pikkuhiljaa kypsiksi. Voin taata, että ette pety! 🙂

Coleslaw


* 1/2 keräkaalia

* 1 vihreä omena

* 1 porkkana

* 4 rkl aitoa majoneesia

* 1 dl creme fraichea

* 2 rkl makeuttamatonta sinappia

* 1/2 tl suolaa

* 1 maustemitta pippuria

1. Suikaloi kaali juustohöylällä.

2. Kuutioi omena ja kuori ja suikaloi porkkana.

3. Sekoita majoneesi, creme fraiche ja sinappi suuressa kulhossa.

4. Lisää kaali, omena ja porkkana ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.

Suosittelen kaikkien grilliruokien ja lihan seuraksi, vie kielen mennessään!! 🙂

Kivaa alkavaa viikkoa kaikille! 🙂