Xenia's day

Jos rakentaisimme nyt

Teksti: Xenia

Tuossa pari päivää sit oli radiossa keskustelua unelmoinnista ja siitä kuinka suuri osa ihmisistä ei sitä lainkaan tee. Mun kohdalla ei ole varmaan epäselvää, että unelmoin ja paljon, mutta toisaalta pidän unelmiani realistisina ja näin ne toimivat tietyllä tapaa myös motivaattoreina mihin tahansa asiaan. On toki hieman eri asia unelmoida lottovoitosta (vaikka kukapa sitä ei olisi tehnyt?) tai vaikkapa unelmiensa duunista, omasta kodista tai vaikkapa ihanasta matkasta. Unelmointi tekee niin hyvää ja saa fiiliksen korkealle, se on ihan todistettu juttu. En voi siis kuin suositella!

Tästä puheen ollen, ajattelin jakaa teille hieman inspiraatiokuvia siitä, mitenkä me tekisimma talon juuri nyt. Toisin sanoen, tämä toimii mun aarrekarttanani siinä vaiheessa kun alamme suunnittelemaan seuraavaa rakennusprojektia. Älkää ymmärtäkö väärin, voisin hyvin asua tässä aivan ihanassa ja kauniissa talossamme vaikka kuinka kauan. Se ei kuitenkaan ole taloudellisesti mitenkään järkevää, joten miksipä ei kokeilisi seuraavassa kodissa joitain sellaisia juttuja, jotka kenties oli viimeksi vaihtoehtona, mutta joihin ei ehkä uskaltanut ryhtyä.

unelmointia

kuvat Pinterest Boardistani Inspiration for building a home

Keittiön voisin ottaa juuri sellaisena kuin mitä se tälläkin hetkellä on, mutta lisänä haluaisin sijoittaa sen niin, että siitä avautuisi käynti terassille suurista lasiovista. Jos tämä ei ole mahdollista talon sijoittuminen huomioon ottaen, haluaisin englantilaistyyppisesti ikkunan siihen tiskialtaan ylle. Tuo suuresti valoa ja avaruutta keittiöön! Mutta siis ykkösenä nuo kauniit ovet terassille!

Ylimpänä oikealla on mielestäni upeasti tuotu mustin ovin hieman kontrastia muuten pehmeään sisustukseen. Sama linja jatkuu unelmieni kodinhoitohuoneessa, joksi olen tuon tokaylimmän kuvan ristinyt. Aivan upea! Mietinnässä onkin se, josko ikkunpuitteet maalaisi jopa mustiksi tai vaihtoehtoisesi harmaiksi, tekisi todella erilaisen ilmeen!

Kylppärin ja wc-tilojen suunnittelussa olisin uskaliaampi ja valikoisin ehkä erikoisempaa lattialattaa yhdistettynä puun sävyihin kuten alhaalla kuvassa. Näyttää upealta! Toinen vaihtoehto olisi niin sanottu shaker -tyyli myös märissä tiloissa, joka tietysti toimisi tosi hyvin yhteen meidän keittiön tyylin kanssa.

Toiseksi alimmalla rivillä nostin esiin korkeat tilat, kalanruotolattian ja seiniin tehdyt moldaukset (mikä ihme se on suomeksi?). Todella yleistä enkkukodeissa ja näyttää todella kauniilta pienempinäkin yksityiskohtina. Alimpana vielä takka, joka sijoitettaisiin keskelle huonetta ja televisio sit nurkkaan, rakastan nimittäin tuollaisia manttelitakkoja, eikä sellainen oikein nurkkaan sovikaan.

Sellaisia inspiraatiokuvia ja unelmointia tähän torstaihin. Meille ei tosiaan jäänyt mitään traumoja viime rakennuskerrasta ja mieshän täällä selailee jo suurin piirtein nyt josko mitään kivoja tontteja olisi saatavilla. Pitää varmaan tehdä erikseen joku tonttihaku kun meilläkin on hyvin selvät sävelet siitä mitä halutaan, eikä oikein olla valmiita tinkimäänkään, ollaan sit vain tässä kodissa pidempään. Alue on toki ykkönen ja niitä on mielessä muutama eri vaihtoehto. Toiveena olisi melko korkealla oleva tontti, jossa kaunista luontoa ympärillä sopivasti, mutta kuitenkin asemakaava-alueella. Nykyisinhän monet usein lohkoo omista tonteistaan pienempiä, kun entisaikoina tonttikoot olivat siellä 3000-5000 neliötä. Siinä mielessä siis mahdollista päästä myös vanhalle asemakaava-alueelle, kuten viimeksikin kävi. Helpommin tosiaan sanottu kuin tehty, mutta eiköhän se mieluisa tässä vielä joskus löydy! Sitä ennen keskitytään unelmoimaan ja miettimään miten saada kaikki toivomamme komponentit kauniisti taloon.

Mitä parasta torstaita teille kaikille!

Lue myös

X