Xenia's day

Jos rakentaisin nyt…

Teksti: Xenia

jos rakentaisin nyt

Isompi vaatehuone ja syvemmät vaatekaapit

Säilytystilaa ei tosiaan voi koskaan olla liikaa, sehän on kaikille tuttu juttu. Mutta sen lisäksi on huomiota kiinnitettävä siihen, että vaatekaapit ovat tarpeeksi syviä. Me otettiin tätä silmällä pitäen aika syvä vaatekaappi eteiseen, jotta kaikkein paksuimmatkin talviparkat saa hyvin sinne henkarille, mutta nyt tekisin niistä ehkä vielä 5 cm syvemmät, ihan varmuuden välttämiseksi. Meidän vaatehuoneen tekisin puolestaan aavistuksen isommaksi ja mielellään täysikorkeaksi, silloin riittäisi jo samat neliötkin!

Pieni vessa päämakkarin yhteyteen

Musta on tulossa ihan selvästi enkku kun olen pyörtänyt päätökseni tämän suhteen. Meidän perheessä se olen kuitenkin minä joka siellä vessassa ravaan myös yöllä ja yritän aina tosi hiljaisesti vetää vessaa kun poika nukkuu siinä seinän toisella puolen. Lisäksi, etenkin lasten kasvaessa olisi ihanaa jos olisi vanhemmille tarkoitettu oma suihku, joka pysyisi siistinä. Näkisitte meidän yläkerran kylppärin. Hyvä kun mahtuu ammeeseen istumaan. Niin paljon leluja siellä. <3

Kylpyhuone upealla näkymällä

Ai että. Tässä muuten myös yksi syy siihen, miksi tontin etsintä ei ole kauhean helppoa. Meillä on nyt tosi mieluinen tontti, eikä tietenkään haluta tinkiä seuravaassa yhtään sen enempää tai mieluummin vielä vähemmän kuin viimeksi. Ideaali olisi tietenkin se merenrantatontti, mutta hinnat lähtevät Porvoossakin sieltä puolesta miljoonasta ylöspäin, eli se pysyy vielä vasta haavena. Ehkä tulevaisuudessa, tiedä sitten.

Nyt olisi kuitenkin etsinnässä tästä seuraava, eli tontti kauniilla näkymällä. Ja mielellään vielä sellaiselta alueelta, joka on jo rakennettu ja sopivasti privaattina, ettei naapurit näe sisään ja niin että on tilaa pihalle. Sellainen vähintään 1300-1500 neliötä olisi toiveena. Kun ottaa nämä kaikki huomioon niin helpommin sanottu kuin tehty. Mutta kyllä se oikea joskus vielä osuu kohdalle, ennemmin tai myöhemmin.

Uskaliaampi Keittiö ja käynti terassille

Mä tykkään ihan älyttömästi meidän keittiöstä, mutten myöskään näe mitään järkeä tehdä samaa toista kertaa. Me kun ollaan varmaan sellaisia, että tuskin tultaisiin viettämään loppuelämää samassa talossa (ainakaan vielä toisessa), niin miksi päätyä kaikissa ratkaisuissa siihen tuikiturvalliseen. Sanotaanko näin, että mihinkään en ole tässä talossa pettynyt, mutta joskus toivoin että olisimme räväyttäneet joidenkin asioiden suhteen hieman enemmän! Yksi lisäjuttu on vielä keittiöön liittyen se, että haluamme ehdottomasti käynnin patiolle/terassille!

Tummat ikkunat

Ensi kerralla tulee tummat ikkunat, se on ihan satavarma juttu. Kaipaan nimittäin välillä kontrastia meidän seiniin. Se tosin olisi ollut kohtuu helposti toteutettavissa jo tummemmalla maalilla, ainakin asteen ellei kaksikin, mutta en samperi maalaa enää uudestaan.. Kunnes..

Katse portaikkoon

Viimeksi mulla ei ollut mitään spesiaalitoiveita portaikon suhteen, mutta nyt tekisin sen toisin. Todennäköisesti aika paljon modernimmalla tyylillä ja simppelimpänä noin muutenkin. Ystäviemme juuri valmistuneessa talossa on metallikaiteikko, joka on upea ja sen lisäksi ihastelen metallin ja lasin yhdistelmää. Tämä kylläkin olisi sellainen, joka saisi varmaan odottaa, että lapset olisivat vanhempia, siinä voisi nimittäin olla työ ja tuska pitää kaiteet puhtaana sormen (ja kielen) jäljistä.

Muita aatoksia

Jos rakennamme vielä tekisimme varmaankin yhden lisämakkarinkin jos meille joskus vielä kolmas suotaisiin. Ja jos ei niin sit se toimisi työhuoneena ja yksi huone vierashuoneena. Tai vaihtoehtoisesti meillä olisi yhdistetty työhuone/vierashuone ja vaikkapa leikkihuone, jonka oven voisi sulkea perässään, heh. Yhä edelleen sijoittaisin makkarit muista tiloista erilleen samaan tasoon ja muut ns sosiaaliset tilat yhteen. Tykkään kovasti siitä, että meillä on makkarit ylhäällä, joten voimme laittaa lapset nukkumaan ja jatkaa illanviettoa jos on vieraita kylässä..

Ensi kerralla en myöskään välttämättä tekisin täysin samaan tilaan keittiötä, ruokahuonetta ja olkkaria vaan laittaisin keittiöstä näkymän ruokahuoneeseen, joka olisi samassa tilassa olkkarin kanssa. Eli L:n mallisesti koko homman. Tämäkin tosin ihan sen vuoksi, että haluaisin kokeilla kummasta pidän enemmän. Avokeittiö kun on tosi kiva ja sosiaalinen, mutta toki pidettävä aina siistinä. Mä kuitenkin olen se, joka puunaa koko ajan anyway, eli ei paljon muuta asiaa!

 

 

 

 

Lue myös

X