Xenia's day

Jouluinen Tallinna

Teksti: Xenia

PC220203PC220189PC220178PC220170

Mekko: By Pias

takki: H&M

kengät: Tamaris

laukku: Coccinelle

hattu: COS

Lähdettiin tosiaan viime viikon torstaina 22.päivä käymään Tallinnassa Englannin porukan kanssa. Laivamatka oli aika mielenkiintoinen, melkoista keikuntaa ja tyttö taisikin olla ainut joka ei ollut moksiskaan. Heitettiin siinä jo vitsinä että tullaan lentokoneella takaisin, mutta hyvinhän se paluumatka sit menikin, etenkin kun koko laiva oli niin tyhjä kuin voi vain olla.

Tallinnaan saavuttiin yhdentoista maissa ja paineltiin siinä samalla hotellille (Telegraaf) viemään laukut huoneeseen. Hotelli itsessään oli todella kiva ja se sänky, se vasta jotain olikin. Ihanan iso ja tarpeeksi kiinteä olematta kuitenkaan kova. Mä olen siis sängyn suhteen nykyisin todella tarkka, tai siis sanotaan näin etten nuku hyvin jos sänky ei esimerkiksi mun selälle sovi.

Jätettiin laukut hotellille ja lähdettiin vanhaan ja uuteen kaupunkiin pyörimään. Mitään ostoksia ei tarttunut mukaan ja palailtiinkin hotellille kahvien ja lounaan jälkeen joskus neljän maissa. Tyttö oli siinä nukkunut mukavat 1.5 h:n päikkärit vaunuissaan, joten energiaa riitti spa-osastolle siirtymiseen. Mä olin tosin unohtanut uikkarit kotiin, joten nautin tästä reilun tunnin loikoilusta kindle kaverinani. Ai että, minilomat ovat aivan ihania!

Mietittiin alkuillasta pitkään mihin mentäisiin syömään, mutta päädyttiin lopulta tytön kannalta helpoimpaan vaihtoehtoon, italialaiseen ravintolaan, joka sijaitsi vanhassa kaupungissa. Fine Dining on toki kiva juttu, mutta eipä sieltä kovin montaa annosta löydy 2-vuotiaalle.  Tripadvisorttelin kuitenkin sen verran että tiedettiin ravintolan olevan oikein hyvä ja niinhän sen sitä olikin, kaikki pitivät ruuastaan, myös tyttö. Tunnelma oli muutenkin kivan rento ja juuri täydellinen isommalle seurueelle, jossa lapsi mukana.

Ruokailun jälkeen lähdettiin kiertelemään joulutoria ja napattiin mukaan glögit ja nutellatäytteinen pannukakku kunhan oltiin ensin käyty karusellissa pyörimässä. Istuttiin sit vielä hotellin aulassa syömässä porukalla pannukakkuja ja paineltiin siitä hyvissä ajoin nukkumaan. Nauratti vaan jotenkin että mies nukahti ihan ensimmäisenä ja tyttö taisi nukahtaa vasta viimeisenä. Oli sen verran innoissaan siitä että oli meidän kanssa samassa huoneessa  ja muun muassa matki isänsä tuhinaa. Vähän nauratti! Aamulla herättiin vasta yhdeksältä koko poppoo ja siitä sit aamupalan ja pienen uiskentelun kautta takaisin laivalle ja Suomeen. Todella kiva miniloma ihan ehdottomasti, suosittelen lämpimästi!

Mies  palasi tänään töihin ja mä olen tytön kanssa päivät kaksin nyt 1.5 viikkoa. Ajattelin et oltais käyty tänään ehkä kaupungilla. Nyt tuolla taustalla pyörii Frozen dvd, jonka olen nähnyt valehtelematta ainakin 10 kertaa joulun jälkeen. Noista musiikeista on muodostunut varsinaisia korvamatoja.

Mukavaa keskiviikkoa teille kaikille!

Lue myös

X