Äitiasiaa

Juhannustyttö

23.6.2017 Teksti:

IMG_0791IMG_0777IMG_0793IMG_0804
Ai että miten kiva viikko meillä on ollut tytön kanssa. Ollaan ulkoiltu, käyty puistossa, leikitty takapihalla, leikitty kavereiden kanssa ja syöty joka päivä tuoreita herneitä, jotka on tytön suurinta herkkua. Tässä samalla tyttö on nukkunut tosi pitkiä yöunia, mutta päikkärit on useampana päivänä jääneet väliin paitsi jos olen käynyt hänen kanssaan vielä iltapäivälenkillä, jolloin hän on saattanut torkahtaa rattaisiin hetkeksi. Toisaalta unenmäärä on pysynyt samana, mutta eilenkin hän meni nukkumaan kahdeksan maissa ja heräsi tänään vasta puoli yhdeksältä. Tänään kylläkin yritetään saada myöhäisille päikkäreille että voidaan viettää aikaa ystäväperheiden kanssa hieman pidempään kuin kello kahdeksaan asti. Ohjelmassa on leikkiä, lettukestejä ja grillailua, ei hassumpaa! 🙂
Täällä ollaan, kuten huomata saattaa, edelleen yhtenä pakettina ja rv40 häämöttääkin jo ylihuomisessa. Onhan tässä ollut kyllä oireita suuntaan jos toiseenkin, mutta ei mitään vastaavaa kuin viikko sitten kun supistelut oli kovat. Mietinkin tässä just teinkö mä tuona päivänä jotain erityisen rankkaa, mutta ei kyllä tule mieleen. Ihan samalla tavalla olen kävellyt ja työnnellyt tyttöä ja vetänyt koiraa pitkin metsiä ja polkuja tälläkin viikolla. 😀
En ole kuitenkaan jättänyt suunnittelematta mitään kalenterista vaan lisäillyt ensi viikolle vaikka mitä mukavaa, ettei ajatukset ole vain siinä milloin vauva syntyy. Vaikka kyllä mä myönnän, että joka kerta sängystä noustessa käy mielessä että menisikö siinä paineentunteessa jo lapsivedet. Mä suorastaan fantasioin siitä että ne menisi kotona kun viimeksi kalvot puhkaistiin sairaalassa, enkä saanut kokea sitä leffamaista hetkeä, mikä itseasiassa taitaakin olla aika epätodennäköinen tapa synnytyksen alkamiselle (luinkohan jostain että 15% synnytyksistä alkaa lapsivesien menolla).
Onneksi tyttö on nyt kuitenkin lomalla sillä tällä hetkellä ei enää kouluhommista tulisi yhtään mitään ja hänen kanssaan aika ei tosiaan ehdi käymään pitkäksi. Tämäkin viikko meni ihan samaa vauhtia kuin aiemmat viikot vaikka vitsailinkin jo taannoin että viimeisessä raskauskuukaudessa on ainakin sata päivää.
Pian olisi lähdettävä viemään koiraa lenkille, taidankin käydä kävelemässä yhdet portaat siinä samalla. ;D Sitä ennen käyn kuitenkin herättämässä mieheni, joka on vetänyt pitkää päivää koko viikon ja ansainnut pitkät yöunet. Mä kun heräilen edelleen aikaisin enkä missään tapauksessa pysty olemaan sängyssä yli kahdeksan, nukun sit mieluummin päikkärit jos siltä alkaa tuntumaan..
Nyt siis eteenpäin ja juhannusaaton viettoon, mitä ihaninta viikonloppua teille kaikille! <3
 

Kommentit (10)

Hei! Minua kiinnostaisi tietää miten tyttö/poikaraskaus on mielestäsi poikennut oireiden perusteella? Vai oletko huomannut mitään eroa?

Ihana kirjoitus! Tsemppiä loppuun, jännitän täällä että koska saan lukea ilouutisista! 😉 olet kyllä niin energinen ja positiivinen ihminen, tulee ihan hymy huulille kirjoituksiasi lukiessa. Mukavaa Juhannusta koko perheelle! ?

Jänniä hetkiä teillä ? ! Tsemppiä synnytykseen ? Itsellä esikoisen synnytys alkoi supisteluilla. Mutta maaliskuussa syntyneen pikku siskon synnytys alkoikin kuin elokuvissa eli lapsivedet meni ”poksahtaen” kun nousin sohvalta ?

Mulla alkoi esikoisen synnytys juurikin vedet poksahtaen, kun nousin sohvalta avaamaan huoltomiehelle oven?

Tsemppiä! Vikoja viikkoja viedään :). Mulla on molemmat synnytykset alkaneet aamulla sängystä noustessa vesien menolla. Se on toisaalta helpottavaa, kun tietää että vauva syntyy viimeistään 24 tunnin sisään keinolla millä hyvänsä ja sairaalasta ei käännytetä takaisin 🙂

Mun synnytys alkoi kyllä vesien menolla, mutta siitä meni vielä melkein 2,5 vuorokautta ennenku vauva syntyi! Omalla kohdallani vesien meno ei siis käynnistänyt synnytystä vaan lopulta jouduttiin käynnistämään… Sairaalassa olin tuon koko odotteluajan, kun sain antibioottia suoneen 4h välein (vesien menon vuoksi infektioriski).
Mutta sulle valtavasti tsemppiä raskauden viimeisiin hetkiin ja tietty sit tositoimiinkin! ?

Viittasin tällä siis siihen, että sit viimeistään tietää et lapsi syntyy luomuna/käynnistys tapahtuu kun supistusten kanssa on aina se, että ne voi vaan laantua ja sit on taas odottelua! 😀 Kiitoksia suuresti!<3

Mulla ekan lapsen synnytys alkoi vesien menolla ja oltiin just ruokakaupassa ? Olo oli aika epätodellinen. Tsemppiä tulevaan koitokseen! Oot kyllä mielettömän upea odottaja! ?

Oo mä niin fantasioin tuosta ja nyt liikkuukin yleensä pyyhe messissä, just in case! 😀 Katsotaan mitä tapahtuu, mutta aika visusti kyllä yhtenä kappaleena edelleen. 😀

Ihanaa viimeistä odotusta ennen H hetkeä! Minua kiinnostaisi tietää (esim postausidea), mitä kieliä sinun perheessäsi on puhuttu ollessasi pieni ja mitä nyt taas omassa perheessäsi? Osaako tyttäresi esimerkiksi ruotsia tai näkyykö se tausta jollakin tavalla? Ja miten puheen kehitys on edennyt useiden kielien kanssa? 🙂

Hei! Minua kiinnostaisi tietää miten tyttö/poikaraskaus on mielestäsi poikennut oireiden perusteella? Vai oletko huomannut mitään eroa?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *