Xenia's day

Kaikelle Paikkansa

Teksti:

Meidän tyttö ei ole välttämättä se kaikkein nirsoin, vaikka pieniruokainen onkin. Mutta tiettyjä ”sääntöjä” hänellä kuitenkin on, mitä tulee ruokailuihin. Päiväkodin täditkin siitä vitsailivat, että hänen ruokiaan ei sovi laittaa päällekkäin, vaan kaikkien aterien komponenttien pitää olla niin sanotusti omassa yksinäisessä ylhäisyydessään. Tämä tarkoittaa sitä, että käytännössä hänen annoksensa ovat aina juuri kuten lautasmalli. Kastike on yhdessä kohtaa, peruna yhdessä kohtaa ja kasvikset yhdessä kohtaa.
Joskus kauan sitten törmäsin muistaakseni Instagramissa käteviin lautasiin, joissa on oma syvennyksensä kaikille. Se jäi kuitenkin silloin hankkimatta, mutta kun törmäsin näihin Porvoon vanhan kaupungin Kretuliini liikkeessä, en voinut jättää niitä sinne.
P4130186
Tuo liike on muutenkin kuin taivas, ainakin mitä tulee kaikkeen ihanaan värikkääseen astiaan. Meillä on saman merkin melamiini mukeja jo ennestään ja ollaan tykätty kovasti. Ostin nämä muistaakseni tytölle joskus parisen vuotta sitten sopivan kokonsa ja materiaalinsa vuoksi ja hankin nyt pari lisää kauniissa kuosissaan.
P4130192
Materiaalinsa puolesta nämä ovat tosiaan aivan loistavia. Melamiini ei mene rikki, mutta on kauniin näköistä ja mikä parasta, BPA vapaata. Mukeja ja kippoja ja kappoja löytyi vaikka millä mitalla, täydellisiä juurikin lapselle ja esim kesäkeittiöön tai vaikkapa mökille. Mä meinasin jo ryhtyä hulluksi ja hankkia hirveän määrän näitä ja käyttää niitä esim lastenkutsuilla mukeina. Ei hassumpi idea muuten! ;D Kohtahan meillä on toinenkin joka juo jo ihan mukista..
P4130183
Pojalle ja tytölle ostin samanlaiset lautaset eri väreissä. Heh, tällä hetkellä pojan lautanen lentäisi vielä erittäin kauniissa kaaressa lattialle, mutta muistaakseni joskus tuossa reilun vuoden iässä ei enää kiinnosta heitellä niin niitä astioita, ruokaa vain. Vai muistankohan nyt ihan väärin tytön ajoilta? Miten voikin muisti tehdä tepposet, vaikka vasta kolme vuotta siitä on..
Joka tapauksessa. Meiltä iso peukku näille astioille ja muutenkin Vanhassa kaupungissa sijaitsevalle Kretuliini -liikkeelle. Olen niin iloinen siitä, että kotikaupunkini on täynnä toinen toistaan ihanampia putiikkeja. Lapsia ajatellen nostaisin esiin myös Riimikon, jonka lelutarjonta on huikea! Suosittelen todella käymään muiden vanhan kaupungin liikkeiden ja ravintoloiden ohella!<3
 

Lue myös

X