Xenia's day

Kamelinruskeaa & ajatuksiani rahasta puhumisesta

Teksti: Xenia

Ei liene mikään yllätys, että pukeutujana luotan klassikoihin, enkä oikein tunne oloani mukavaksi monissa sen hetken suurimmissa muotijutuissa, vaikka niitä aina muilla ihailenkin. Esimerkiksi valkoiset nilkkurit ovat todella makeat muiden päällä, mutta jos mä vetäisin sellaiset jalkaani tulisi mulle ihan hassu olo.

Mutta sitähän se oma tyyli nimenomaan on. Että on hyvä olla omissa vaatteissa.

P3290031

Se on kuitenkin sanottava, että vaikka mä pukeudunkin todella klassisesti kyllä mäkin välillä haikailen joidenkin muotijuttujen perään. Nyt esimerkiksi himoitsen kaikkia hieman löysempiä farkkuja. Tuolla mun kireät pillifarkut pölyyntyy kaapissa kun olen jotenkin niin mukavuudenhaluinen, etten halua vetää mitään kireää päälle. 😀 *Nämä postauksessa näkyvät farkut ovatkin pyörineet jalassani nyt lähes joka päivä, ne ovat niin älyttömän mukavat, että ei mitään järkeä. Otin tosin näistä seuraavan koon ylöspäin  sillä halusin niiden olevan vähän löysät.

P3290090

Mutta siihen se sit jääkin ja kaikki muu asussa on tuttua ja turvallista. Valkoiset tennarit alkavat olla jo parhaat päivänsä nähneet ja teinkin itseasiassa tähän liittyen pari ostosta juuri viikonloppuna. Nämä saavat kuitenkin toimia nyt huonompina lenkkareina kunnes hajoavat.

Olen muuten myös ihastunut uudestaan tuohon klassiseen Chaneliin. On ihan uskomatonta ajatella, että tämä mun laukkuni on 90-luvulta ja näyttää edelleen todella hyväkuntoiselta. Itseasiassa mulle onkin pitkästä aikaa tullut pari uutta laukkuhimotusta. Haluatteko tästä postausta? Mulla ei ole tällä hetkellä kuin muutama laukku. Vähän on ajat muuttuneet, mutten ole nähnyt mitään järkeä pitää laukkuja hyllyillä jos niille ei ole käyttöä.

P3290116

Ai että. Muistan sen ajan kun jokaikinen liikenevä penni meni laukkuihin. Nyt on vähän eri meininki kun on asuntolainat, autot, päiväkotikulut ja pari lisäsuuta ruokittavana ja puettavana. Laskinkin tuossa yksi päivä, että pelkästään tällaisiin kiinteisiin kuluihin menee todella paljon kuukaudessa. Mekin pyrimme maksamaan lainaa nyt mahdollisimman suuren könttäsumman kun korot ovat alhaalla ja noh, jos tämä myydään niin sittenhän jokainen maksamamme penni on säästöä.

P3290012

takki: Lindex

housut: H&M

kengät: Adidas Stan Smith

laukku: Chanel

neule: Marks & Spencer

Jos siis jonkun kalliimman laukun haluan ostaa säästän siihen etukäteen enkä suinkaan osta mitä lystää. Siihen vaadittaisiin kyllä jo varmaan tuplatulot. Tai noh, tietysti verottaja muistaisi sit enemmän, että kaikki on suhteellista. 😀

Mitä mieltä te olette muuten tästä uusimmasta jutusta, että rahasta puhutaan aivan todella avoimesti ? Mulla on nimittäin siitä vähän kaksijakoiset fiilikset. Mielestäni on tärkeää tietää, mitä esimerkiksi suurinpiirtein tienataan tietystä työstä, mutten myöskään näe mitä se palvelee avata ihan kaikkea kaikille.. Toki joku voi nähdä rahan menestymisen mittarina ja inspiroida siten muita, mutta mun mielestä menestyminen on niin paljon muuta. Moni pienipalkkainen voi olla menestynyt ja tyytyväinen ja siksi suuri inspiraation lähde, toisaalta moni suuripalkkainen hyvin tyytymätön elämäänsä. Se miten oman elämänsä kokee on paljon tärkeämpää. Lisäksi mietin myös sitä, kuinka realistista on esimerkiksi se, että voi tienata nuorena naisena monta sataa tonnia. Siinä voikin sit inspiraation sijaan päinvastoin lannistaa niitä, jotka eivät omalla alallaan tällaisia summia tienaa. Puolensa kaikella.

Mulla on kyllä aika konservatiivinen kasvatus ja se on iskostunut jonnekin syvälle päähän, että rahasta ei puhuta liikoja, oma mielipiteeni liittyy vahvasti siihenkin.

Eli siis tämä vain ja ainoastaan oma ajatukseni, enkä mitenkään kritisoi muiden tapoja. Meitä on moneen lähtöön ja se on rikkaus. Enkä myöskään millään voi tietää muiden motiiveja, enkä niitä spekuloikaan. Sanon vain sen, että omasta mielestäni olen aivan saakelin onnekas tästä duunista ja näen sen myös niin, että olen ollut oikeaan aikaan liikkeellä. Jos olisin aloittanut vaikkapa kaksi vuotta myöhemmin, tuskin olisin tässä. Siihenkin suhteutettuna koen nöyryyttä vaikken todellakaan monia satoja tonneja tienaa.

Rahasta puheen ollen. Olen tässä miettinyt nyt sitäkin vaihtoehtoa, että mun firma vuokraisi meiltä sen vanhan kaupungin asunnon mun toimistotilaksi. Olen nimittäin helisemässä tämän tilanpuutteen kanssa ja kaikki muut toimistot ovat aivan yhtä kalliita kuin mitä me toivottiin vuokratuloksi. Täytyy nyt vähän miettiä sitä vielä, mutta se tuntuu kyllä hyvältä ratkaisulta ja olisi ihanalla paikalla. Sinne saisi ihanasti kaiken materiaalin ja toki olisi kiva ottaa asiakkaita vastaan ihan omassa toimistossa, joka olisi kodista erillään. Tulee jotenkin ammattimaisempi fiilis siitä ja ihan rehellisesti sanottuna, haluan eriyttää kodin ja työt nyt todella monen kotitoimistovuoden jälkeen. Olen kyllästynyt. 😀

Siis kellohan on jo 11. Ihmettelinkin miten mulla on näin kova nälkä. Nyt pieni välipala ja sit lisää töitä. Pakko lopettaa tänään aikasemmin kun meillä on neuvolalääkäri pojan kanssa. Hän inhoaa lääkäreitä ja muistaakseni meillä oli joku rokotuskin tälle päivälle, tosi kiva. Olikohan se joku buusteri kun otettiin se yksi rokotus aikaisemmin. Nyt kuitenkin pieni snack ja lisää duunia ja sit vasta lounasta.

Onko siellä muita joilla on yleensä jo reippaasti ennen kello yhtätoista sudennälkä? 😀

Aurinkoista keskiviikkoa kaikille!<3

Lue myös

X