Xenia's day

Kana-fetapiirakka

Teksti: Anna.fi

Me ei jaksettu käydä vielä eilen ruokaostoksilla, joten päätettiin käyttää kaikkea mitä pakastimessa ja jääkaapissa on. Meiltä löytyi muutama kanan rintafilee, puolikas fetaköntti, vähän kasviksia ja juustoa sekä kananmunia. Niinpä ajateltiin vääntää niistä piirakka, sillä kun saa hyödynnettyä kaiken ja lopputulos on vieläpä herkullinen.

Googlettelin vähän ja löysin feta-kanapiirakan ohjeita, mutta heittelin joukkoon vähän kaikkea muutakin, mitä nyt mieleen tuli. Lopputulos näytti tältä ja maistui taivaalliselta.

Tarvitset Pohja:

  • 3 dl sämpyläjauhoja
  • 150g margariinia
  • muutama ruokalusikallinen vettä
Täyte:
  • kanaa (joko rintafileitä tai suikaleita noin 300-500g, meillä oli melkein 500g, piirakasta tulee tällä tavalla todella ruokaisa)
  • n.10 aurinkokuivattua tomaattia
  • n.100g fetaa (tai enemmän jos feta on mieleen!)
  • rucolaa/ pinaattia (meillä rucolaa)
  • tomaatti
  • 3 kananmunaa
  • 150g emmeltaljuustoa
  • 3 dl ruokakermaa (meillä jotain kevytversiota, toimii hyvin)
  • pippuria ja suolaa
  1. Nypi jauhot ja huoneenlämpöinen margariini tasaiseksi massaksi ja lisää 2-3 ruokalusikallista vettä.
  2. Painele taikina voideltuun vuokaan ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Paista kanat kypsiksi pannulla ja pilko samalla aurinkokuivatut tomaatit ja feta kuutioiksi.
  4. Kun pohja on esipaistettu levitä kypsennetyt kanat, fetat, aurinkokuivatut tomaatit, yksi viipaloitu tomaatti ja rucolat pohjan päälle.
  5. Vispaa munat ja ruokakerma keskenään ja lisää emmentaljuusto joukkoon. Mausta pippurilla ja ripauksella suolaa ja kaada sen jälkeen koko seos piirakan päälle.
  6. Paista 225 asteessa noin 25 minuuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kauniin ruskea. Nauti salaatin kanssa.

Nyt lähdetään ostamaan reititintä, että saadaan johdon varassa toimiva internet wifiversioksi. Ihanaa kun on kunnon netti, vaikka nyt kaapelin päässä istunkin! 😀 Maukasta tiistaita kaikille! 🙂  

Lue myös

X