Xenia's day

Kanasalaatti Halloumi-juustolla

Teksti: Anna.fi

Koska olen helposti kyllästyvää sorttia, vaihtelen usein kanasalaatin ohessa syömääni juustoa. En tiedä teistä, mutta mulle pelkkä kanasalaatti on aivan liian ”kuiva”, tarvitsen sinne tuomaan maukkautta ja herkullisuutta jollain muulla, mikä nyt yleensä sattuu olemaan vuohenjuusto/viikunat tai fetajuusto. Kävelin viimeksi ruokakaupassa halloumin ohi ja siihen iski kauhea himo. Niinpä päätin vääntää tuon perinteisen kanan oheen halloumia, jonka kanssa ehdoton must on punasipuli. Nam!

P1010012 P1010006

Mä paistelen ensin yhden kanan rintafileen pilkottuna, jonka jälkeen heitän kuutioidun halloumin pannulle ruskistumaan. Mä pidän halloumista eniten kun sen kuori on rapea ja sisältö lämmin. Itseasiassa ystäväni söi viime viikolla raflassa halloumjuustosalaatin, jossa halloum oli ilmeisesti uppopaistettu ja perkule kun se olikin hyvää. Tämä pannupaistaminen on kuitenkin ehkä hieman terveellisempi vaihtoehto varsinkin kun juusto nyt itsessäänkin on rasvaista. Mutta, ei elämä ole niuhoittamista varten ja ainakin mun masu kiittää tämän sapuskan jäljiltä, suosittelen kokeilemaan! 🙂

Hassua muuten, miten sitä aikuisiällä alkaa pitämään aivan eri jutuista kun lapsena. Mä olin pikkutyttönä todella huono syömään mitään muuta kuin makeita juttuja. Ruoka ei maistunut, mutta karkki olisi maistunut sitäkin enemmän. Nyt aikuisiällä olen edelleen suuri karkin, ja varsinkin salmiakin ystävä, mutta kappas vaan, sen Oltermannin lisäksi syön melkein kaikkia juustoja, myös niitä, joille nyrpistelin nenääni vielä teinivuosina. Kaipa se on vain rohkeasti kokeiltava ja annettava mahdollisuus erilaisille jutuille. Onko teillä ollut havaittavissa vastaavaa kehitystä?

Lue myös

X