Xenia's day

Kantarellirisotto

Teksti: Anna.fi

Loppukesä ja alkusyksy ovat sienten kulta-aikaa, joten sen kunniaksi tämä metsän kullan ympärille muotoutunut herkkuruoka eli kantarellirisotto. Helppo tehdä ja maistuu niin taivaalliselta ja suussasulavalta! P7251199P7251211 tarvitset:

  • litra kanttarelleja
  • voita ja öljyä
  • pieni sipuli tai punasipuli
  • 3 dl risottoriisiä
  • lasillinen valkoviiniä (tämän voi toki jättää pois)
  • noin litra kanalientä
  • n. 100g raastettua parmesaania.

Ruskista kantarellit kevyesti voi-öljyseoksessa ja siirrä sitten sivuun. Kuullota sipuli voi-öljyseoksessa ja lisää sitten risottoriisi pannulle. Pannun lämpötilan tulee olla keskilämmöllä niin ettei riisi pala vaan muuttuu parissa minuutissa kuultavaksi. Tässä välissä voit valmistaa kanaliemen litrasta vettä ja parista kanaliemikuutiosta ja jättää kattilan lämpimälle levylle, kuitenkin niin ettei liemi kiehu. Lisää lasillinen valkkaria kuultavien riisien päälle ja anna sen imeytä ennen kuin alat kauha kerrallaan lisäämään kanalientä riisin päälle. Anna jokaisen kauhallisen imeytytä ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä. Tässä menee helposti reilu puoli tuntia ja ainakin minun mielestäni risotto on parempaa kun se on saanut kiehua hiljaisella lämmöllä ja neste on näin imeytynyt ajan kanssa. 🙂 Kun kanaliemikattila on tyhjänä lisää sienet mukaan, lisää nokare voita ja raastettu parmesaani kasariin ja sekoita. Anna risoton tekeytyä hetken aikaa kattilan alla. Nauti! 🙂

Lue myös

X