Arki

Karkkiväreissä

21.3.2019 Teksti: Xenia

*-merkatut kaupallisia linkkejä

Huh mikä alkuviikko takana päin. Mitään muuta hyvää Norossa ei tosiaan ole kuin se, että se on ohi. Ensin sairastuin minä ja siihen perään mieheni. Lapsilla tämä taisi olla jo tosiaan viime viikosta ja tietenkin he sairastavat tällaiset paljon miedommin. Mikä siinä onkin, että aikuinen on paljon vaativampi potilas?

Joka tapauksessa. Nyt maistuu ruokakin jo ja samaten kahvi, joten ihan terveen kirjoissa ollaan. Katsottiin muuten se Madeleine McCann – dokumentti sittenkin loppuun (tiedän, tiedän, olen heikko) ja täytyy sanoa, että siinä on sen Making a Murdered -dokumentin lisäksi todella paljon kysymysmerkkejä herättävä ohjelma. Tapahtui mitä tapahtui, niin kyllä siinä silti muistuteltiin siitä, minkälainen maailma tuolla jossain on. Sellainen, jossa lapsia oikeasti viedään ja se jos mikä nostaa ainakin minulla karvat pystyyn. En nimittäin vanhempana oikein tiedä mitään pahempaa kohtaloa lapselle kuin se, etten tietäisi missä hän on ja miten hän voi. Huh. Oletteko te katsoneet dokumentin? Jäikö teillekin paljon kysymyksiä mieleen?

P3200251

Tuo dokumentti tuo muutenkin ainakin mulla pintaan niitä äitiyden ehkä vaikeimpia puolia. Minnulla ainakin saattaa välillä tulla aikamoisia pelkoja. Kaikenlaista näkee ympärillä ja vaikka pohjimmiltaan ymmärtääkin sen, että hetkessä on elettävä, niin kyllä silti joskus heikkoina hetkinä ihan sydäntä puristaa kun mieleen hiipii ne kaikki asiat mitä voisi tapahtua. Nämä kylläkin omalla kohdallani olivat pahimmillaan ihan tytön syntymän jälkeen, mutta osuvat välillä yhä edelleen kohdalleni.

P3200273

Äitiyden peloista kevääseen, sillä olen nyt aika vahvasti sitä mieltä, että se on tulossa ihan pian. Jotenkin eilen aamulla oli nimittäin tosi keväinen ilma kun aurinkokin pilkahteli vähän ja siitä tulikin mieleen, että pitäisi hankkia lapsille välikausiasut. Kauhean vaikea vaan päättää, mitä kokoa ostaa pienemmälle, joka kasvaa ja on nyt varmaan jotain 92 cm pitkä. 92 ei mahdu välttämättä enää syksyllä päälle, mutta onko 98 auttamatta liian iso. Kyllä on vaikeita päätöksiä..

Toinen asia mitä ollaan funtsittu on auto. Meillä nimittäin loppuu leasing soppari loppuvuodesta ja pitää tätä miettiä jo nyt kun osassa autoja on jopa puolen vuoden toimitusaika. Meillä on kuitenkin se kolmas lapsi vielä toiveena, joten haluttaisiin sellainen auto mihin saadaan kolme istuinta takapenkille ja joka ei ole älyttömän hintava. Mietittiin Skoda Kodiaqia, mutta siihen ei vissiinkään mahdu vierekkäin kolmea. Peugeot 5800 olis ulkonäön puolesta miellyttävä ja siihen vissiinkin mahtuisi kolme vierekkäin. Onko kellään kokemusta siitä? Saa myös antaa vinkkejä maasturityyppisistä kolme istuinta takapenkille vetävistä autoista, mitkä ei maksa maltaita tai vedä sellaista määrää bensaa, että pahaa tekee..

P3200249

Neule: Blue Sportswear (saatu pr näytteenä, löytyy täältä)

tekohnahkahousut: Bubbleroom (*nämä)

kengät: Adidas Stan Smith (*nämä / 30 %:n alessa)

laukku: Fendi

Niin ja siis kolmatta ei ole vielä tuloillaan, mutta olen tosi positiivisella mielellä raudan syönnin vaikutuksesta kiertoon. Viime kuu oli nimittäin parempi kuin kertaakaan lasten välillä tai pojan syntymän jälkeen. Maha voi tosi huonosti pari viikkoa, mutta jatkoin vaan raudan syöntiä ja nyt menee jo hyvin. Ajattelin mennä nyt ensi kuussa verikoekontrolliin samalla kun käyn tsekkauttamassa sen kystan ja katsoa mihin suuntaan ovat rautavarastot meneillään. Jos siinäkin vaiheessa näyttää huonolta niin sit muita vaihtoehtoja katsastamaan.

Mutta siis. Tuntuu kuitenkin siltä, että tässä on oltu energisempiä. En tiedä onko vain sattumaa, lomalla kerättyä energiaa vai mitä, mutta tuon noronkin jälkeen tuntui kuin olisin voinut lähteä lenkille. No. Ensi kuussa ollaan sen suhteen viisaampia, mutta fiilis on hyvä ja sehän sopii hyvin.

Meloista sillisalaattia kuten yleensäkin, etenkin kun mun piti tulla näyttämään tämä karkkineule, jonka yhdistin valkoisiin tennareihin (JES). Oletteko te muuten aivan täynnä kaikkia talvikenkiä jo?

Xenia

Arkisto

Instagram

  • Thinking of all them chocolate eggs consumed🤣 can’t wait to get back to normal but its not easy when there is about a kilo of chocolate in the cupboards. I’m so weak!!🤣 #easter #ootd #arket #nike #hm #fendi #rayban

xeniasday

Kommentit

Name Itin softshellit on ihania, mutta mun mielestä ei missään nimessä kannata ottaa isompaa kokoa! Meillä tyttö käyttää 92-98cm vaatteita ja tuo softshell on vielä 92-koossakin reilu ja 98 VALTAVA. Entinen 86cm meni myös päälle vielä kun kokeiltiin 😀

Kommentit

Osta ehdottomasti 98 koon haalari. Kivempi, että on vähän reilu, kuin nafti. Ja tosiaan menis sitten syksylläkin vielä. Näin ainakin itse toimin omien lasten haalareiden kanssa. Ja hyvin esim reiman haalarit on saanut ”kurottua” päälle, jos selässä on kiristysnauha 🙂

Saanko kysyä mitä rautaa ja kuinka paljon syöt sitä tällä hetkellä? Itellä löytyi alhainen varastorauta, vaikka hg olikin ihan viiterajoissa. Nyt syön rautaa sen 100mg vrk ja lisäksi koitan syödä rautapitoisia ruokia, viherjauhetta yms. Toivoisin että täälläkin alkais pian helpottamaan 🙂

Välikausi haalareista. Suosittelen didriksons merkkiä..niitten takeissa ja haalareissa on käsien ja jalkojen kohdalla sisäpuolella saumassa lisä pitutta sillätavalla, että kun esim.takki on jäämässä pieneksi niin muutama lanka ratkotaan ja tuli muutama sentti lisää pituutta hihoihin. Autosta viellä mieheni sisko tilasi peugeot 5008 viime vuonna ja toimitus vaan veny ja veny,mutta muuten olleet tyytyväisiä autoonsa ja tilaan muutenkin.

Kommentoin nyt vaan tohon autoasiaan, että Peugeoteista on ainakin itsellä ja lähipiirillä vaan ja ainoastaan hyviä kokemuksia! Perheellä on niitä ollut aina ja vaikka niitä välillä kovin kritisoidaankin, ei ole kyllä ollut minkäänlaista ongelmaa esim. kalliiden remonttien (tai sen kuuluisan ruostumisen) muodossa. On myös ollut mahdollista saada niihin kaikki varusteet ja herkut sillä rahalla, millä jostain muusta merkistä sais vain ihan perusmallin. En voi siis kuin suositella 🙂
Kivaa kevättä!

Mua mietitytti toi dokumentti? Onko se siis se sarja missä on n. 1h mittaisia jaksoja vai onko siitä jokin dokumentti? Silti ihan karmeaa miten jollakin voi tuommoinen kohtalo olla 😔 mä toivon että myysteri ratkeaisi joskus mutta saa nähdä 🤔

Ja asiasta toiseen. Tää ilma!! Tuleeko kevät sittenkin 😍 ihanaa kevättä ja vauvaonnea teille ❤️

Hei, mun kuopus saman ikäinen kun teidän ja samoja haalari mietteitä täälläkin ollut. Tyttö just nyt 86 ja tilasin ensin 98 kun yleensä ostan sen verran reilun että on yksi koko välissä, mutta nyt kyllä 98 oli niin valtava että pitää vaihtaa 92 kokoon 🙂
Meillä tulossa ensi kuussa kolmas lapsi ja autona Mersu 305e GLC hybridi cirymaasturi johon saatiin mahtumaan kolme istuinta taakse 🙂 toki kyllä tavaratila aikaa pieni tässä autossa.

Välillä sitä alkaa öisin miettiä ja itkeä kaiken maailman kauhuskenaariot läpi, mitä lapselle voisi tapahtua. Tämän takia en mm. lue uutisia ennen nukkumaan menoa, koska muuten olen koko yön ahdistunut.

Hei, VW Touran on toiminut hyvin kolmen lapsen perheessä, taakse jää hyvin tavaratilaa, ei ehkä kaunein auto mutta hinta-laatusuhde tosi hyvä ja auton ulkomitat `yllättävän pienet`=helppo parkkeerata.. Takapenkillä istuu aikuinenkin mukavasti. Autoa saa (tai ainakin sai) myös kolmannella penkkirivillä, tai siis 2 piiloon taittuvaa, helpostikäytettävää, penkkiä. Nimittäin 5 hengen perheessä vastaan tuli usein tilanne, että `mummi, pappa tai kaverikin` tulisi kyytiin.

Meillä on nissan x-trail ja tähän menee ainakin meidän kolme istuinta taakse, tokikaan ei muuta tilaa takapenkillä ole ja takakonttikin on hyvän kokoinen ainakin meidän 5 henkiselle perheelle. Minä valitsisin haalarista 98 koon jos on rajamailla😊 mielummin reilu ja et menee syksylläkin kun nafti! Meillä just keskimmäinen kohta 2,5 v ja hän on 87 cm niin hänelle otin koon 92.

Name it:n softshell! Ihan parhaita ja ota yksi koko isompi 🙂

Name Itin softshellit on ihania, mutta mun mielestä ei missään nimessä kannata ottaa isompaa kokoa! Meillä tyttö käyttää 92-98cm vaatteita ja tuo softshell on vielä 92-koossakin reilu ja 98 VALTAVA. Entinen 86cm meni myös päälle vielä kun kokeiltiin 😀

Ihana tuo neule! Missä koossa omasi on?
Mitä rauta merkkiä olet syönyt? Itsenikin varmaan pitäisi, mutta mietin niitä vatsakipuja..

Autoasioihin tai haalariin en osaa ottaa kantaa, mut ihan pakko kommentoida et on kyllä kokonaisuudessaan aivan ihana tää sun asu tässä 🙂 Niin raikkaan keväinen! Ja todellakin, talvikengät tekis jo täysin mieli viskata jonnekin kaapin perukoille (tai omani valitettavasti jo roskiin, kun luottokengät vetävät viimeisiään) ja ottaa käyttöön tuo tennariarmeija penkin alta odottelemasta. Voi sitä tunnetta, kun saa viipottaa menemään KEVYET kengät jalassa, eikä tunnu kuin raahaisi jotain puupölkkyjä mukanaan 😀 Ihanaa kevään odotusta teille!

Voin lämpimästi suositella Volvo XC60 hybridiä. Itse tykkään ajaa vähän korkeammalla ja hybridinä ei kuluta bensaa kun pidemmälle ajettaessa. Ja tarvittaessa saa nelivedon päälle. Tänä talvena tykkäsin erityisesti tästä ominaisuudesta 🙂 Turvaistuimista en osaa sanoa, kun meillä jo vähän isommat lapset. Mahtuvat kyllä hyvin takapenkille kolmistaan. Meillä ihan kohtuuhintainen leasing soppari. Aurinkoista kevään odotusta!

Ihanan pirteä neule! 😊

Autoihmisenä oli pakko tulla kommentoimaan. Eräällä tuntemallani perheellä on tila-autona Volkswagen Sharan. Heillä on kuusihenkinen perhe ja neljä pientä lasta. Toimiva auto ollut heille ainakin ja istuimet saa autoon hyvin.:)

Ihana neule! 😍
Molemmat dokumentit olen katsonut ja jäi paljon kysymyksiä ja ihmetystä..

Meillä Peugeot 5800 ja hyvin toimii. 3 lasta eli 3 isofix-istuinta takapenkillä. Ja perällehän saa vielä 2 penkkiä nostetttua.. Takakontti on myös tilava jos extrapenkit ei oo käytössä, hyvin pakkaamalla saa mukaan esim. tuplarattaat, pienen koiran kuljetusboxin ja matkalaukkuja. 😅

Luulen, että vastauksia kyllä on selvillä, mutta poliittisista syistä niistä vaietaan ja jätetään kysymyksiä ilmaan… Suomessa ollutta Raisa Räsäsen katoamistapausta on pohdittu myös poliittisen eliitin tekemäksi joidenkin keskuudessa. Tiedä sitten. Todella surullisia tämmöiset tapaukset. Karmii sen verran että menee yöunet.

Upealta näyttää neule päälläsi! Noissa verkkokaupan kuvissa neule näytti vähän oversizelta, löysältä lantiolla, mutta sinun kuvissasi hyvin istuvalta. Onko siis kokoaan vastaava?

Siis niin ihana sinä! <3 Aivan pakko sanoa, että sinun blogiin palaan aina vain uudelleen ja uudelleen, kun kaipaan inspiraatiota sisustukseen, pukeutumiseen tai mihin vaan.Täälläkin odotellaan kevättä ja tennarikelejä jo kovasti.

Hei! Mekin on harkittu joskus auton liisausta, mutta jostain syystä luovuttiin ajatuksesta. Auton vaihto alkaa olla taas ajankohtaista, joten oisi kiva kuulla kokemuksiasi leasingista!

Hei, Suomen oloihin ei mitään Peugeotia.. 😀 Meidän perhe osti BMW X5:n. Siinä on hieno ja laatuauto joka kestää. 😉 Haalareissa on muistettava että liian iso ei kantsi olla tai roikkuu haaruksista…mutta joo vaikeita päätöksiä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *