Mainos: A-T Lastenturva ja Cybex
Mainos xenia's day

Kaupunkirattaat ja autoistuinten päivitys seuraaviin kokoluokkiin

Teksti: Xenia

Kaupallinen yhteistyö A-T Lastenturva ja Cybex

Muistan kuinka pikkutyttönä kaupungilla asioidessa eräässä Porvoolaisessa liikkeessä oli lastenrattaita. Jo silloin muistan niitä ihailleeni ja mallaileeni. Joku niissä vaan viehätti ihan älyttömän paljon. Nyt, 20-vuotta myöhemmin Porvoossa ei enää tuota liikettä ole, mutta rakkaus lastentarvikkeita kohtaan on ja pysyy. Vitsailenkin aina siitä, että jos mä en olisi tällä alalla, voisin hyvin kuvitella tekeväni vaikkapa lastentarvikenrändin markkinointia.

Silloin kun tyttö ilmoitti tulostaan yli 7 vuotta sitten kävimme ihan ensimmäisenä kurkkimassa A-T Lastenturvan valikoimaa Vantaalla. Muistan sen innostuneen fiiliksen edelleen. Kyllä vauvan tuloon valmistuminen on niin uskomattoman maagista. Tuon jälkeenkin ollaan asioitu A-T Lastenturvassa tuon tuosta. Sieltä on mm. hankittu kaikki meidän lasten autoistuimet kaukaloiden jälkeen.

A-T Lastenturva palvelee niin myymälöissä (Vantaa, Helsinki / Stockmann, Oulu ja Jyväskylä) kuin netissä ja asiantuntemus mm vaunuihin ja autoistuimiin liittyen on omaa luokkaansa. Näissä kaikissa on niin paljon eri vaihtoehtoja. Jo pelkästään vaunujen ja rattaiden valikoima voi etenkin ensikertalaiselle olla loputon suo. Saatikka sit autoistuin valinta. On eri ikäluokkia, kokoja ja toimintoja.

Meillä oli alkuvuodesta muutamia tarpeita lapsiin liittyen ja hoidimme ne A-T Lastenturvan kanssa yhteistyössä kuntoon. Alla enemmän tietoa valinnoistamme:

Cybex Gazelle S rattaat

Meillä on ollut toiveena kaupunkirattaat, jotka kulkevat aina autossa mukana kaikkialle.Kriteereinä oli se, että niihin pitäisi saada mahtumaan isommatkin ostokset ja ne pitäisi pystyä kasaamaan istuimen kanssa. Yksi toive oli myös se, että rattaaseen mahtuisi tarvittaessa useampi lapsi. Jos meille on pitkä päivä saattaa meidän keskimmäinen vielä väsyä ja toki ei ole mikään salaisuus että haluaisimme kenties vielä yhden lapsen!<3

Bongasin joskus alkuvuodesta Cybex Gazelle S rattaat instagramista ja googlettelu johdatti minut A-T Lastenturvan sivuille. Valtava tavarakori ja pieneen tilaan kasautuva ratas, johon saa laitettua lisäksi tavarakorin, toisen istuimen, turvakaukalon tai vaikkapa vaunukopan monin erilaisin tavoin (käyttömahdollisuuksia 20+). Tästä pitää liittää ihan kuva mukaan kun näitä tapoja on monta. Alla nyt muutama kuva rattaista meidän pojilla. Tässä vaiheessa lystiä aiheuttaa toisen katsominen, mutta arvatenkin jossain vaiheessa sitä matkataan selästysten. 😀

UntitledCybexGazelleSrattaattauperunko_4052140526326_21-2

Ja nyt kuukauden käytön jälkeen en ole keksinyt vielä mitään huonoa näistä. Jannin kanssa kun kävin Kotkassa käytiin myös pienellä ulkolenkillä näiden kanssa ja hyvä on työnnettävyys myös ihan maastossakin. Toki jos hakusessa on vaunut, jotka sopivat metsään ja sorateille ei nämä ole se ykkösvalinta, mutta se onkin sit asia erikseen. Nämä tulee olemaan myös tulevaisuudessa ne vaunut, joiden kanssa matkustetaan. Vaikka lentokoneen matkustamoon mukaan otettavat matkarattaat ovatkin hyvät, on selvää, että kolmen pienen lapsen kanssa tavaraa tulee. Näihin Cybexin Gazelleihin saa myös erillisen seisomalaudan, joka oman kokemukseni mukaan on hyvä vanhemmille lapsille.

Kasattavuus on näissä huikean helppo ja menee siis kasaan kahdenkin istuimen kanssa ja silloinkin hyvin kohtuulliseen tilaan. Työnnettävyys on hyvä ja ratas tuntuu todella kevyeltä. Lisäksi en voi olla mainitsematta näiden ulkonäöstä. Mielestäni tämä taupe värinen runko on hurjan kaunis ja viimeistely näissä rattaissa on todella laadukasta. Jos asuisin kaupungissa, nämä olisivat mielestäni täydellinen valinta ainoiksi rattaiksi.

Ja sitten niihin autoistuimiin. Pienimmäinen alkoi kasvamaan ulos kantokopastaan ja keskimmäinen istuimestaan. Siispä oli aika päivittää heidät seuraaviin istuimiin. Meillä on ollut Britaxin istuimia aina, joten valinta oli aika selvä. Näissä molemmissa on annettu testeissä hyviä arvosanoja (turvallisuus on mun ykköskriteeri aina) ja lisäksi ne ovat käytännöllisiä.

Vauvan istuin / Britax Swingfix i-Size.

Tämä istuin on menestynyt testeissä ja se on hurjan kätevä 90 astetta kääntyvän istuimen ansiosta. Etenkin siinä vaiheessa kun taapero ei halua mennä autoon ja vääntää selkää kaarelle. 😀 Kokemusta on. Meillä on ollut vastaava istuin keskimmäisellä, mutta päätimme päivittää sen nyt nuorimmaiselle kun istuimen ikä oli jo lähemmäs 7 vuotta. Monet valmistajat takaavat istuimen turvallisuuden 6-7 vuotta. Toki istuinta voi senkin jälkeen käyttää, mutta tiedän, että tämä tulee olemaan käytössä taas sen 3 vuotta (ja ehkä enemmänkin jos tulisi vielä pikkusisarus), joten koin näin turvallisemmaksi.

Tämä istuin toimii siis noin 4-vuotiaaksi (61cm-105cm  / max 18kg) ja siinä matkustetaan aina selkä menosuuntaan. Tässä on useita kallistuskulmia ja istuin myös kääntyy jokaisessa eri kulmassa. Mukavuutta lisää myös säädettävä reboundbar, jonka ansiosta jalkatila kasvaa 10%:lla. Tämä hyvä siis etenkin siinä vaiheessa kun lapsi on jo lähempänä noita ”käyttörajoja”. Turvallisuudesta vielä sen verran, että tässä on sivutörmäyssuoja SICT inside, joka suojaa lasta parhaalla mahdollisella tavalla tuli isku sitten edestä, sivusta tai takaa.

_DSC3837-2_DSC3857-2

Keskimmäisen istuin / Britax Kidfix IIIS turvavyöistuin

Tämä istuin on tarkoitettu 15kg-36kg lapselle (n.3.5 vuotiaasta 12-vuotiaaksi) eli tulee menemään meillä koko sen ajan kun poika vielä istuinta tarvitsee. Istuin ylittää lainmukaiset turvallisuusstandardit ja oli siis testeissä hyväksi todettu. Turvavyön pehmuste XP-PAD vähentää jopa 30% kaulan ja niskan alueelle aiheutuvasta voimasta etutörmäyksessä ja SecureGuard menetelmä ohjaa turvavyön oikealla kohdalle. Sivuilla sijaitsee lisäksi SICT suoja, aivan kuten pikkuveljenkin istuimessa.

Tätä on äärimmäisen helppo käyttää ja se on myös helppo asentaa. Suuresta käyttöikäskaalasta johtuen niskatukea on mahdollista säätää korkeussuunnassa ja turvavyöohjain kulkee niskatuon mukana asettaen turvavyön kulkemaan oikealta tasolta. Kaikin puolin hyvä istuin. Tämä meillä on siis myös tytöllä ja vieläpä samassa värissä!<3

IMG_6826-2

Jos teillä on näihin liittyen mitään kysymyksiä vastailen mielelläni ja suosittelen muutenkin turvautumaan ammattilaisten apuun mikäli jokin rattaissa tai esimerkiksi autoistuimessa mietityttää. <3

X