Xenia's day

+ käyrillä

Teksti:

IMG_2412
Eilen koitti 5-kk neuvolan aika ja aina yhtä kivaahan se oli, paitsi kun piti antaa rokotukset. Näissä tilanteissa sitä tuttia ehkä kaipaa ainakin etukäteen, mutta yllättävän pienet kiukut niistä piikeistä sit tuli.
Tuohon edelliseen postaukseen viitaten, se influenssarokote annetaan yleensä jos influenssakauden alussa on 6 kk. Meillä tuo 6kk tulee täyteen kuukauden kuluttua kun kausi on jo käynnissä ja neuvolan hoitaja kehoittikin miettimään jo ensi neuvolaa varten valmiiksi sen, halutaanko se joka tapauksessa ottaa kun kausi on jo ”päällä”. Miten te olette vastaavassa tilanteessa toimineet? Sanottakoon vielä, että mä otin nyt jo sen rokotuksen eli periaattessa saisi mun kautta vasta-aineita jos imetys vielä jatkuisi jonkun aikaa. Nyt kuitenkin imetän lähinnä enää öisin ja yleensä vain kerran ja silloinkin todella vähän, joten en sit tiedä riittääkö se? Ajattelin joka tapauksessa, ottaa tuon rokotteen myös isosiskolle ja miehelle, niin on ainakin ”perheen sisällä” suoja. Tyttö kun voisi helposti tuon saada päiväkodista.
Nyt on kuitenkin nämä rokotusohjelmaan kuuluneet rokotukset alta pois aina sinne vuoden ikään asti, ellei sit oteta sitä vuoden iässä annettavaa rokotetta hieman aikaistettuna jos lähdemme matkaan. Saapi nähdä! Odotin muuten illasta jotain lämpöä pojan osalta ja sieltähän se tuli. Vähän oli kuumetta, mutta vain siinä reilussa 38, joten ei tarvinnut mitään lääkkeitä antaa. Tänään kyllä maistuu uni pojalle paremmin, joten ehkä vähän sellainen kipeänä. Vaikka pakko kyllä sanoa, että jos mun lämpö olisi vähän yli 38, olisin puolikuollut, poika kun on muuten ihan oma itsensä. Viime keväänä kun flunssan aikana mun lämpö kohosi 37,3(normaalisti aina 36.8) ja olin jo valmis sairaalaan. 😀 Lapset on kyllä sitkeitä tyyppejä!
Ainiin. Nyt selvisi myös se, miksi poika on niin kovin nälkäinen. Jonkun sortin kasvupyrähdyshän siellä on meneillään ja sekä pituus, että paino oli hypännyt ainakin nyt hetkellisesti +1 käyrälle sieltä nollan tuntumasta. Aika useinhan ne kyllä menee silleen vähän sahaten, että yhtenä kuuna kasvetaan hurjasti ja seuraavana vähemmän, mutta nähtäväksi jää. Se on kuitenkin selvää, että tämä kohta 9 -kiloinen kundi ei kauaa enää tuossa kantokopassa viihdy (saatikka minä jaksa kantaa ilman, että selkä menee) vaan pian on ihan tosissaan aika alkaa etsiä tytölle uutta istuinta.
Meillä on täällä nyt ensimmäinen yöherätys siirtynyt kiinteiden lisääntymisen myötä kello neljään eli aika luksusta. Nyt vaan pitää oppia itsekin nukkumaan kun minä tietysti kukun hereillä aina parin tunnin välein. Kun on tottunut niin minkäs teet. Nukkumaanmeno on todella sujuvaa ja tyttö ja poika simahtavat yleensä siinä kasin maissa. Meillä on joka ilta sama kylpy-iltapala-maito-rutiini, joten ehkä sekin on tässä auttanut. En jaksa odottaa, että poika on siinä iässä, että voidaan lukea yhteinen iltasatu hänelle. Nyt kun me yleensä vuorotellen luetaan miehen kanssa tytölle samalla kun jompikumpi meistä syöttää poikaa!<3
Tänä aamuna muuten tuli mieleeni, että se autoistuin olisi tosi hyvä lahja tytölle ja mietin ääneen, että josko joulupukki toisi hänelle istuimen lahjaksi. Hänen vastauksensa sai minut nauramaan kun hän katsoi minua silmät pyöreänä ja totesi, ettei se ole lelu, että joulupukki tekee vain leluja. Minun pitää kuulemma yhdessä daddyn kanssa sellainen hänelle ostaa, niin että hän saa valita värin. Arvaatte varmaan mikä väri sieltä tuli? 😀
Johtuu varmaan tuosta pojan paremmasta päiväuneilusta, mutta tänään olen saanut jo vaikka mitä aikaiseksi. Käytin myös pojan hereillä olon hyväksi ja siivosin vessat. Hän kun tykkää katsoa jos teen jotain hieman erilaista ja söi siinä sitterissä ties mitä leluja. Kaikki menee suuhun! Onko siellä muuten muita, joiden pitää vaihtaa kuolalappua about tunnin välein? En kertakaikkiaan tajua mistä sitä riittää?
Kuva aamulta kun hyydyttiin leikkimatolle jo reilusti ennen kuin normaalisti mennään unille!<3
Mukavaa keskiviikkoa teille kaikille!
 

Lue myös

X