kengät

Käytetyimmät talvikenkäni

7.2.2017 Teksti: Xenia

Vaikka kuinka pitäisin korkokenkiä ja saappaita kauniina, tulee ainakin omalla kohdalla huomattavasti enemmän käyttöä tällaisille käytännöllisille, mukaville ja tietenkin myös lämpimille kengille. Reilu vuosi sitten hankin ensimmäiset Timberlandini ja nyt hetki sitten jatkoin perässä noiden klassikoiden kanssa. Rakkautta ensi kokeilulla sanoisin, niin hyvät jalassa!

P2030039P2030051P2030041

klassiset Timberlandit (*nämä, nyt alessa ja *täällä muita värejä alessa!!!)

tummemmat Timberlandit (*nämä, nyt alessa)

Mulberryn huivi (tämä, mulla vanha malli joka lampaanvillaa)

Miu Miu laukku

Näihin kahteen kenkäpariin sopii loistavasti konjakinväriset laukut ja huivit. Mulberryn huivi on jo ikivanha mutta edelleen värinsä puolesta suosikkini ja sama juttu on Miu Miun laukun kanssa. Sitä on kannettu olalla jo reilu 5 vuotta ja kovassa käytössä onkin ollut. Oikealla oleva laukku on puolestaan Tallinnaan suuntautuneelta polttarireissultani tehty löytö. Tämä nahkainen, kaiken sisäänsävetävä laukku taisi maksaa 50€, eli ei todellakaan hinnalla pilattu.

Omat Timberlandini ovat klassisissa väreissä, mutta pakko myöntää, että etenkin ylläolevan linkin takaa löytyvät vaaleanpunaiset ja harmaat ovat todella kauniit. Kiva kun on valinnanvaraa jos esimerkiksi nämä basicit eivät värinsä puolesta miellytä!

Tähän mennessä olen yhdistänyt näitä lähinnä farkkuihin tai muihin pillilahkeisiin housuihin, mutta muutaman kerran myös mekkoihin. Jotenkin sitä on vain tuonne takaraivoon iskostunut että mekot kuuluvat slimmimpien kenkien kaveriksi eikä tällaisten rentojen bootsien kanssa puettavaksi, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee. Asua näiden kanssa onkin tulossa ihan pian!

Mitkä on teidän käytetyimmät talvikenkänne? Uggit, Timberlandit vai jotkut ihan muut?

*kaupallinen linkki.

 

Xenia

Instagram

  • Can’t believe that we’ve lived here already three years. And that we’ll be putting it on sale soon!😳 #home #scandinaviandesign

xeniasday

Kommentit (7)

Pienemmillä pakkasilla käytän Timberlandeja ja Uggeja sitten kun on enemmän pakkasta. Käytän arkena melkeinpä joka päivä verkkareita treenien takia ja molemmat sopii niiden kanssa. Ja molemmat kengät ovat mukavat jalassa ja myös hyvännäköiset 🙂

Käytetyimmät talvikenkäni ovat ruskeat ja lampaankarvalla vuoratut Panama Jackin kengät. Mun mielestä ne on ihanan sirot eikä liian mörssärit. Ennen kaikkea naiselliset, tyylikkäät, hyvin istuvat ja kaikkein tärkeintä lämpimät. Hinta oli suolainen, mutta ovat kyllä olleet sen väärti. Parhaimmat talvikengät ikinä!

Ne on todella kivannäköiset, joskus Stockalla muistaakseni ihaillut! 🙂

Tuli noista kengistä mieleen, kun itselläkin saman tyyliset kengät (halppis versiot) on ja käytän niitä yleensä koirien kanssa lenkillä. Asumme pienessä 2000 asukkaan paikkakunnalla ja täältä kun lähdemme isoon kaupunkiin ja näen jollain vastaavat kengät ne näyttävät jotenkin niin hienoilta ja tyylikkäiltä kaupunki kuvassa. Ja itse jos laittais samat kengät jalkaan olis jotenkin semmonen ei kaunis olo:D En tiedä mistä tämä näkemykseni maalaiset vs kaupunkilaiset johtuu, mutta tuntuu että teillä kaupunkilaisilla on aina niin kauniit ja trendikkäät vaatteet 🙂 ja tarkoitan siis hyvällä.

Hassua! Ehkä se on vain se mielleyhtymä mikä tuon tekee? että ne kengät on kaupungissa jotenkin siistimmät kuin maalla vaikkei näin tietysti olekaan! 🙂 Me asutaan jossain siltä väliltä, mutta ei ole vielä iskenyt tuollaista fiilistä, tosin kävelykenkinä esim koiran kanssa en näitä kyllä pitäisi! 🙂

Jokunen vuosi taaksepäin kuljin koko talven korkonilkkureissa, mutta nykyään tulee ihan aniharvoin käytettyä sellaisia. Klassiset Panama Jackit puolestaan on vähän liiaksi asti omat lempparit, kun muut kengät jää turhan vähälle käytölle. Nykyajan kenkämuoti on onneks huomattavan paljon käytännöllisempää ja armollisempaa kuin esimerkiksi omaan yläasteaikaan, jolloin kesät talvet kuljettiin pikkukengissä tai lättäpohjaisissa tennareissa. Jos erikseen osti talvikengät, niin nekin oli vuorettomat, todennäköisesti joko korkealla korolla tai tosi ohuella (ja liukkaalla!) pohjalla varustetut versiot, jotka olivat muutenkin laadullisesti sitä luokkaa, että sukat kastuivat ensikäytöllä. Lenkkarit taas oli niin noloja, ettei liikuntatunnillekaan olis kehdannut laittaa niitä 😀 Toista se on nyt!
Sitä en kyllä tajua, miks nykynuoret kulkee talvellakin lenkkareissa ja vieläpä nilkat paljaana, kun esim. Timberlandit tai Panama Jackit ois sekä tyylikkäät että käytännölliset!?

heh, mä muistan kuinka sekä mulla että ystävälläni oli sellaiset dinskon ohutpohjaiset pikkutennarit joilla vedettiin koko talvipakkaset. 😀 Ei kyllä enää taipuisi siihen! 😀 Ja olen huomannut saman ja ihmetellytkin tätä kun ”muoti” tämän lämpimän ja käytännöllisen tyylin sallisi, toista se oli silloin omassa yläasteiässä. 😀 Heh, mä muistan mun yhdet saapikakat, apua! 😀

Pienemmillä pakkasilla käytän Timberlandeja ja Uggeja sitten kun on enemmän pakkasta. Käytän arkena melkeinpä joka päivä verkkareita treenien takia ja molemmat sopii niiden kanssa. Ja molemmat kengät ovat mukavat jalassa ja myös hyvännäköiset 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *