Xenia's day

Kesälukemista

Teksti: Xenia

E-kirja saatu blogin kautta yritykseltä Elisa Kirja / sisältää kaupallisia linkkejä.

Pääsin kokeilemaan Elisa Kirja – palvelua yhteistyön merkeissä ja halusin kirjoittaa teille palvelun lisäksi myös muutamasta nyt lähiaikoina lukemastani kirjasta, sekä kirjasta, joka on tällä hetkellä meneillään. Viimeiseen liittyen tulee muuten ihan kylmät väreet, tajuatte ehkä hieman pidemmällä tätä postausta luettuanne, että miksi!

Joka tapauksessa. Ensin Elisa Kirjan palvelusta: valtavasta kirjavalikoimasta löytyy niin dekkareita, kaunokirjallisuutta, oppikirjoja  ja jopa lasten kuvakirjoja (Miina ja Manu, kuka muistaa?! Oli pakko tilata iltalukemiseksi tytölle<3).

Elisa Kirjalla on mobiilisovellus, jonka avulla voi helposti lukea joko e-kirjoja ja kuunnella äänikirjoja. Mä itse en ole vielä kokeillut äänikirjoja, mutta ajattelin ladata muutaman vaikkapa lenkeillä kuunneltavaksi. Iltaisin rakastan kuitenkin lukea itse, joku siinä vaan viehättää näin toistaiseksi!

P8100055

Elisa Kirjaan rekisteröityminen on helppoa, ilmaista eikä velvoita mihinkään. Kirjautumista varten ei tarvitse olla Elisan asiakas eikä sinne pidä lisätä mitään luottokorttitietoja. Toisin sanoen maksat vain niistä kirjoista, joita tilaat, palvelussa ei ole kuukausimaksua tai vastaavaa. Tutustumista varten palvelusta löytyy myös satoja ilmaisia klassikoita e-kirjoina sekä muutaman ilmainen äänikirjaklassikkon. Käykää rekisteröitymässä ja katsomassa ainailmaiset kirjat täällä ja sen lisäksi nyt on meneillään kamppis, jossa tutusmislahjaksi saa ilmaisen ääni- tai e-kirjan sunnuntaihin 2.9 asti! Alla viisi vaihtoehtoa:

P8100045

Ja sit omia suosikkejani tältä kesältä! Voin suositella molempia lukemiani, ne ovat tosin hyviä eri tavoin. Sielujen saari perustuu tositapahtumiin ja on aika hurjakin. Näin jälkikäteen kun ymmärtää ehkä sen mistä on ollut kyse, kun tuolloin kaikki on pistetty vai syvän hulluuden piikkiin. En voinut laskea kirjaa kädestäni, vaan luin sen ihan muutamassa päivässä (illassa), suosittelen kaikille!

Noita -kirja on puolestaan romaani, joka pitää varpaillaan loppuun saakka. Camilla Läckberg onnistuu pitämään jännityksen yllä koko kirjan ajan ilman, että kirja alkaa tylsistyttämään. Voin suositella lämpimästi!

P8100050

Tällä hetkellä mulla on puolestaan meneillään Kehtolaulu, lukekaapa tuo kirjan kuvailu alta ja kertokaa mitä tulee mieleen. Hui, ihan kylmät väreet nousee iholle, vielä en ole mitenkään paniikkiin mennyt, vaikka myönnän, että olen käynyt kurkkimassa lapsia hieman normaalia enemmän iltaisin!!

Tässä nyt vielä Elisa Kirjan sivuilta otetut kuvaukset näistä kirjoista – kahdesta lukemastani ja yhdestä, jota olen paraikaa lukemassa.

P8100060

Sielujen saari

Kristina tuodaan Sielujen saarelle lapsenmurhasta tuomittuna. Itse hän ei voi uskoa, ettei pieni tytär enää tule takaisin. Elli taas on paennut näyttävästi perheensä helmoista, siitä on kerrottu lehdissäkin. Hän solahtaa osaksi naisten sairaalan sisäpiiriä ja sen valtakuvioita. Saaren vanki on myös Sigrid, vaikka hänellä hoitajan univormu onkin.

Rikas ja runsas romaani seuraa kolmea naiskohtaloa lähes vuosisadan ajan. Se tutkii äitiyttä ja naiseutta, vallankäyttöä ja rajojen määrittämistä, ja taustalla kohoaa jylhänä suljettu sairaalasaari. Kuka on terve, kuka hullu? Kuka on parantumaton, kuka ei vain enää pärjäisi muualla?

Noita 

Tyttö katoaa jäljettömiin maatilalta Fjällbackan liepeiltä, mikä herättää hätää ja nostaa pintaan kipeitä muistoja. Kolmekymmentä vuotta aiemmin täsmälleen samasta paikasta katosi nelivuotias tyttö, joka myöhemmin löytyi paikalta kuolleena.

Tuolloin sieppaamisesta ja taposta syytettiin kahta teinityttöä. Heistä toinen jäi elämään hiljaiseloa Fjällbackaan. Toinen ei ole astunut jalallaan paikkakunnalle oikeudenkäynnin jälkeen – paitsi nyt, kun hän palaa Fjällbackaan ihailtuna näyttelijänä kuvaamaan tähdittämäänsä elokuvaa Ingrid Bergmanista.

Patrik Hedström Tanumin poliisilaitoksen kollegoineen alkaa tutkia, mikä kahta rikosta yhdistää. Apua he saavat Erica Falckilta, joka on aikeissa kirjoittaa vanhasta tapauksesta kirjan. Tutkimuksen edetessä alkaa paljastua, että salaisuuksien juuret kiemurtelevat kauas 1600-luvulle ja noitaroviolla poltetun naisen langettamaan kiroukseen.

Kehtolaulu 

Toivotat hänet tervetulleeksi omaan kotiisi, perheesi jokapäiväiseen elämään ja lastesi sydämiin. Et voi enää kuvitella elämää ilman häntä: luotettavaa ja uskollista apuria, joka tuntuu melkein kuin perheenjäseneltä. Kunnes maailmasi hajoaa eräänä toukokuun päivänä.

Kun Myriam haluaa palata töihin äitiyslomalta, hän joutuu miehensä Paulin kanssa etsimään hoitajan kahdelle pienelle lapselleen. Louise on paljon enemmän kuin he uskalsivat toivoa: hiljainen, siisti, lasten rakastama nainen, joka pitää heidän kauniin asuntonsa moitteettomassa kunnossa ja on korvaamaton apu illallisjuhlien järjestämisessä. Kiiltokuvamaisen täydellinen Louise ei väsy leikkimään piilosta tai laulamaan loputtomiin lastenlauluja.

Pinnan alla kuitenkin kytee. Pariisilainen perheidylli sokerisine leivonnaisineen ja karuselliajeluineen asettuu taustaksi nöyryytykselle, raivolle ja väkivallalle.”

Palailen asiaan vikan kirjan suhteen, kunhan olen päässyt loppuun, mutta kuten sanottu. Nyt kun käytte rekisteröitymässä, niin saatte ilmaisen ääni tai e-kirjan 2.9 asti, jonka löydätte täältä! 🙂

 

 

 

Lue myös

X