Xenia's day

Keväisempää kotia

Teksti: Xenia

Kuten edellisessä postauksessa mainitsinkin, mua puraisi kevätkärpänen. Pakkasin kaiken viininpunaisen liinavaatekaappiin ja pengoin esiin kaikki raikkaat keväiset sävyt. Sallin itseni ehkä käydä ainakin kerran myös Porvoon vanhassa kaupungissa, vaikka se on kyllä tunnetusti mun lompakolle vaarallinen paikka, etenkin kausien ja kaikkien sisustustekstiilien ja somisteiden vaihtuessa.

P1240324

Vaikka nyt keväisistä väreistä toitotankin, pidän todella paljon näistä aurinkoisista talvipäivistä ja päivä päivältä valoisammista illoista. Mun kohdalla tosin taitaa olla ihan tavanomaista, että seuraava kausi aiheuttaa aina lapsenomaista intoa. Olen todella innostuvaa sorttia ja ehkä myös tajunnut vanhemmiten sen, että jos innostumisen kohteena on jokin niinkin edullinen asia kuin kauden muutos niin otan sen ilomielin vastaan.

P1240361

Kysyin muuten mieheltäni, mitä mieltä hän oli noista uusista tyynyistä. Hän vastasi, ettei ollut huomannut mitään muutosta. Vertasin sit tätä siihen, että huomaisiko jos maalaisin seinän eri värikseksi, mutta se on kuulemma ihan eri asia. 😀 Mies on jo tainnut tottua siihen, että tyynyt vaan vilisee silmissä kun mut vaimokseen otti. Vaikka täytyy myöntää, että itseasiassa meidän makkarissa ei ole tällä hetkellä yhden yhtä sisustustyynyä. Tähän kylläkin tulossa muutos kun saan päätettyä minkälaisen kontrastin haluan siellä aikaiseksi vai menenkö hyvin raikkaalla ja klassisella linjalla. 😀 Että ei hätää, en ole menettänyt otettani.

P1240307

Tänään mulla on opintopäivä ja samaten huomenna, joten aikaa kirjoitella ei ole tämän enempää, mutta tässäpä nyt muutama kuva meidän yläkerran olkkarista. Olenko muuten kuvannut tätä huonetta tuon pöydän hankinnan jälkeen? Mies törmäsi tähän pöytään jossain nettikaupassa ja sattumalta minä törmäsin siihen seuraavalla viikolla Bukowskis huutokaupassa. Loppu onkin historiaa ja täytyy sanoa, että rakastan tuota Swedesen Brasilia pöytää yli kaiken. Se on mahtavaa kontrastia muuten kohtuu hempeälle sisustukselle.

Se on jännä, miten maku muuttuu paljon moninaisemmaksi mitä sisustukseen tulee. Pukeutumisen suhteen mennään taas koko ajan simppelimpään suuntaan. Hyvä kun mun päällä on nähty mitään muuta kuin harmaata, mustaa ja valkoista viimeisen kahden viikon aikana.

Sisustustyylistä ja sen muuttumisesta puheen ollen, Muistan mun ja silloisen poikaystäväni ensimmäisen kodin. Olin asunut äitini luona välivuodet ja säästänyt rahaa kaupan kassalla työskennellessä ja kotini olikin aivan erilainen kuin nykyään. Ajatuskin puun sävystä sisustuksessa olisi saannut karvani pystyyn ja käytännössä kaikki kalusteet olivat valkoisia. Sitten tuli klassisempaa tyyliä ja nyt ehkä ehkä jotain siltä väliltä. Rakastan moderneja yksityiskohtia, mutta yhdistän niitä mieluusti klassikoihin ja vanhempiin esineisiin. Ehkä se onkin muuttunut, että kaiken ei tarvitse olla ihan täsmälleen samaa tyyliä. Se tuo mun mielestä mielenkiintoa kotiin kun on vähän erilaisia elementtjä läsnä samassa tilassa!

Lue myös

X