Yleinen

Keväisiä keittiötekstiilejä ja kuulumisia

5.4.2017 Teksti: Xenia

P4050324P4050321

Mua ei oikeasti pitäisi päästää minkään kauden kynnyksellä mihinkään sisustusliikkeeseen vapaaksi. Tein nimittäin taas vähän tuhoja vanhassa kaupungissa. Mukaan saattoi lähteä vähän keittiötekstiilejä ja myös sisustustyynyliinoja, hups. Joillakin keräilyn kohde on kengät, joillakin laukut ja mulla puolestaan eri kausiin sopivat ja eri tyyliset sistustustyynyt. Vietän niin suuren osan ajasta kotona ja visuaalisena ihmisenä rakastan somistella kotia aina vain uudelleen ja uudelleen. Vanhat tyynyliinat päätyvät kaappiin taas siiheksi aikaa kunnes kausi vaihtuu, jolloin ne pääsevät taas esille. Ihan samaten kuten siitä, että voin pukeutua erilaisiin vaatteisiin on mun mielestä kotiakin kiva ”pukea” hieman vaihtelevasti. Näillä pienillä jutuilla ja esimerkiksi kukkasilla mä suurimmaksi osaksi pelaankin.

Keittiöpyyhkeille oli oikeasti tarve, joten törmätessäni näihin kaunokaisiin oli valinta sillä selvä. Muista jutuista tulossa kuvaa kunhan saan ne kauniisti sommiteltua ja vensklattua tyynyjä kymmeneen kertaan eri huoneesta toiseen. Minkäs teet kun pitää selvittää mihin huoneeseen sopii vaaleanpunertavat, mihin vihertävät ja mihin puolestaan sinertävät tyynyt. Ah, aivan parasta!

Tänään alkoi Hullut päivät ja selailin tuon kuvaston eilen illasta äidin luona aikani kuluksi ja nousi melkein ahdistus päälle ajatuksesta. Hirveä tungos, ihmiset juoksee ja tönii ja hiki valuu selkärankaa pitkin. Kyllä siellä voi tehdä löytöjäkin, mutta mä ahdistun helposti suurissa ihmismassoissa, joten jätän nämä tarjoukset muille. Taidan vain olla enemmän sellainen pienten putiikkien sekä nettishoppailun ystävä. Onneksi jokaiselle on jotain!

Mä olen täällä muuten somistelujen lisäksi somistanut vauvan huonetta. Yllättävää kyllä, en yrittänyt saada sitä valmiiksi yhdessä yössä, kuten mulla on yleensä tällaisten projektien kanssa tapana. Päinvastoin olen nyt ehkä vihdoin ymmärtänyt sen, etten yksinkertaisesti jaksa enää ihan samalla tavalla kuin ennen raskautta. Tiheät ja kipeät supistelut ja siihen päälle flunssa sai kyllä pysähtymään ja miettimään sitä, että ehkä tämä on jonkinlainen viesti kropalta, että nyt iisimmin. Raskautta on kuitenkin enää sen verran vähän jäljellä, että pieni himmaaminen ei vaikuta juuri mihinkään muuhun kuin siihen miten voin. Ei kai sillä ole niin väliä, jos sänkyä ei tulisi pedattua joka ikisenä päivänä tai jos Maxin karvoja ehtii kertymään lattioille vähän enemmän kuin yleensä. Tällaiselle siivousfriikille tämä kevät on vain oikeaa kulta-aikaa kun joka ikisen lenkin ja tarhapäivän päätteeksi kantautuu sisälle about aavikon verran hiekkaa ja kiviä. Mikään ei nimittäin edelleenkään voita sitä ääntä mikä tulee pikkukivistä imurin putkessa..

Imurin putkesta puheen ollen, mä olin eilen illasta suihkussa kun yhtäkkiä pimeni koko talo. Huhuilin miehelle, joka jo kurkki ikkunoista naapuriin ja koko tienoo oli pimeänä. Sähkökatkoa kesti varmaan melkein tunnin ja muistui oikeasti mieleen se, miten riippuvaisia sitä sähköstä ollaankin. Kynttilöiden loimussa oli kyllä rentouttava olla, mutta eipä paljon katsottu sarjoja tai keitelty teevettä. Toisaalta tuli siinä samalla mieleen, että entisaikoina ovat ihmiset väkisinkin nukkuneet paremmin kuin nykyaikana, kun vapaa-ajasta suurempi osa menee älypuhelimia, televisiota tai vastaavaa tuijottaessa. Mä nimittäin ainakin huomaan unenlaadun monta kertaa paremmaksi jos olen ennen nukkumaan menoa lukenut enkä katsonut silmät ristissä telkkaria. Pitäisi ihan ottaa tavaksi että tunti ennen unia kaikki elektroniikka veks!

Nyt alan pikkuhiljaa asennoitumaan siihen mitä tänään syötäisiin. Toisin sanoen tuijotan vartin verran eri raaka-aineita jääkaapissa, kunnes nälkä on niin kova että mitään ei jaksaisi enää kokata. Olen raskaana oikea painajainen mitä tulee ruokiin ja alkuraskauden aikana syötiinkin ihan älyttömästi take away -ruokaa. Tämän kuun aikana ollaan kuitenkin syöty vain kerran ulkona/haettu safkaa, olen aika ylpeä tästä! Rahaa säästyy ja yleensä ruoka on näin myös terveellisempää!

Mukavaa keskiviikon jatkoa teille kaikille! Vinkkinä muuten *Zalandon mid season sale ja *Elloksen easter deal sale, joissa kummassakin huikeat alet. Näistä lisää tarkemmin hyvin pian!

*kaupallisia linkkejä.

 

 

Kommentit (7)

Ne on Vanille Home liikkeestä! 🙂

Hei! Ei liity mitenkään tähän postaukseen mutta ihan pakko kysyä. Silloin kun olitte miehesi kanssa häämatkalla ja tyttönne jäi hoitajan kanssa, miten selvisit?? Olen lähdössä mieheni kanssa 6 päivän reissulle ja 5v ja 8v lapsemme jäävät hoitajille kotiin. Mun sielua särkee ajatus jo siitä kun olen erossa lapsista. Miten ihmeessä pystyn nauttia reissusta? Tyttö itki äsken sydäntäsärkevää itkua että tulee niin ikävä ?

Hei tää kiinnostaa nyt muakin! Mä oon lähdössä yksin viikoksi reissuun ja lapsi jää siis isänsä kanssa kotiin siksi aikaa. Meillä kuitenkin kyseessä 2,5v. Eikös teidänkin tyttö ollut suurinpiirtein saman ikäinen teidän häämatkan aikaan? Soittelitteko videopuheluita tms loman aikana? Oliko tyttö ikävöinyt kovastikin? Tää on samaan aikaan niin raastavaa lapsen kannalta, mutta silti niin ihanaa päästä pitkästä aikaa johonkin itsekseen<3

Me oltiin tosiaan viikko poissa sillee, että äitini miesystävineen muutti meille. Mä luulen, että meille tuli kovempi ikävä tyttöä kuin hänellä meitä kun oli ”viikon seikkailu” hänellä. 😀 Ei soiteltu videopuheluita kun ne saattaisi aiheuttaa suurempaa ikävää, toki viestiteltiin jne! <3 Oli ihana lähteä kaksin, mutta kyllä sitä molemmat oltiin innoissamme tulossa myös kotiin<3

Mua alkoi myös ahdistamaan Hullut Päivät kuvaston selailu, tosin vähän eri syystä. Alkoi ahdistaa se kulutushysteria. Oon jotenkin ihan viime aikoina ymmärtänyt, miten paljon tavaraa jo nytkin omistaa, eikä esim. vaatteista tule käytettyä kuin ehkä kolmasosaa. Nykyään sitä tulee jotenkin harkittua jokaisen ostoksen kohdalla, eikä heräteostoksia tule tehtyä juurikaan. Enää en osta vain siksi, että halvalla saa ja tässä olen kyllä myös ylpeä itsestäni 🙂 Ainoa, jossa tulee tehtyä niitä heräteostoksia, on kipparit, tosin niissäkin harvoin.

Täällä ilmoittautuu myös yksi tekstiilipöhkö! 😀 Tällä viikolla löysin itseni hypistelemästä keltaisia pääsiäiseen sopivia tyynyjä. Oli kyllä hirmu kauniita! On vain niin kiva laittaa koti aina kunkin sesongin väreihin 🙂
Loputon määrä hiekkaa ja kiviä on myös ihan tosi asia ja imurin kanssa voisi heilua jatkuvasti. Kuinka turhauttavaa! Rullasinkin eteisen ja makkarin mattoa lukuunottamatta kaikki matot pois ja laitan ne takaisin vasta kun karvapallon karvanlähtöaika on ohi ja hiekkakasat pienenevät puuh. No, kevät on kyllä pienestä tuskasta huolimatta aivan ihanaa aikaa!

Heippa! Ihanat tekstiilit ja teillä on muutenkin niin upea koti! Mistä nuo keittiöliinat ovat? 🙂

Ne on Vanille Home liikkeestä! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *