Xenia's day

Khalidiya palace rayhaan by rotana

Teksti: Xenia

Meidän reissusta tuli vietettyä ihan ensimmäinen puolikas Abu Dhabissa, johon ajoimme tuolloin aamuyöstä kun Dubain lentokentälle laskeuduttiin. Olimme vuokranneet tarpeeksi ison auton koko meidän poppoolle (meidän perhe ja isäni) ja täytyy sanoa, etten kyllä toisella tavalla tuonne enää lähtisi. Tuntuu paljon turvallisemmalta kuin hypätä välillä aika hullusti ajavien taksien kyytiin..

Auton vuokran lisäksi vuokrasimme molemmille lapsille omat, ikäänsä sopivat turvaistuimet ja mä istuin koko ajan heidän kanssaan takapenkillä. Voi vitsit että olikin ihanaa kun tilaa oli autossa paljon. Meikäläinen mahtui helposti keskelle kahden istuimen väliin siinä missä tuossa meidän Skoda Octavissa se tekee todella tiukkaa. Onneksi sinne ei kovin usein tarvitse änkeä, mutta välillä poika haluaa maitoa tai on kärttyisä tai vastaavaa. Loppuviikosta täytettiin tuo lähes 80 litrainen tankki ja maksoikohan se euroissa jotain 30€. Käsittämättömän edullista polttoainetta, mutta onhan se ihan loogistakin kun öljyvaltio on kyseessä.

Autosta kuitenkin meidän Abu Dhabin hotelliin, eli Khalidiya Palace Rayhaan hotelliin. Meille oli ykköskriteerinä se, että hotelli olisi lapsiystävällinen ja se meni kyllä kaikin puolin nappiin! 🙂

P3100072IMG_0724P3100116P3100118

Hotelli osoittautuikin meille todella hyväksi vaihtoehdoksi. Lastenallas oli kivasti varjossa ja samaten lasten leikkipaikka, jossa oli vaikka mitä. Maisemat olivat kauniit ja ranta oikein kiva, vaikka rehellisyyden nimissä sitä tulee kyllä tuon pienimmän kanssa vietettyä aikaa lähinnä päivävarjon alla tai lastenaltaassa! 🙂

Meidän huone oli tosi iso ja sinne mahtui helposti tyttö omassa lisäsängyssään ja poika omassa pinnasängyssään.  Huoneessa oleva pieni keittiö oli sekin kätevä kun siinä sai hyvin pestyä pojan pulloja ja keitettyä vettä pullojen puhdistamiseksi. Huoneen näkymät olivat nekin aivan mielettömät ja tyttö ja poika yleensä seisoivatkin aina huoneessa ollessaan siinä ikkunan äärellä maisemia ihaillen!

Hotellin aamiainen oli aivan älyttömän hyvä ja siinä pärjäsikin usein pitkälle iltapäivään. Lounas syötiin aina hotellilla, yleensä siitä poolin viereisestä raflasta ja hintataso oli siinä mielestäni oikein kohtuullinen. Smoothie oli tosi hyvää, kana caecar ihan jees ja ranskalaiset tosi hyviä! ;D

Hotellilla olikin pari ravintolaa, mutta päädyimme tosiaan syömään siellä lähinnä lounaita ja käytiin sit illallisella muualla. Hotelli oli ns.kuiva hotelli, eli mitään alkoholijuomia siellä ei tarjota, joten jos haluaa nauttia coctailin altaan reunalla, ei tämä ole oikea paikka sinulle. Mutta naapurihotellien Tripadvisorissa kehutut ravintolat tarjosivat myös alkoholia, eli jos haluat välillä sen lasillisen viiniä illallisen kanssa, pääsee tästä hotellista helposti naapurihotelleihin ihan kävellen.

Hotellilla oli myös spa ja kuntosalit, joita ei tullut käytettyä. Jotenkin lasten kanssa matkustaessa aika menee, jos mahdollista, vieläkin nopeammin ja tuo ensimmäinen 3.5 päivää meni ihan siivillä. Tuli siinä kyllä tehtyäkin yhtä jos toista. Käytiin Emirates Zoossa, Louvren museossa (upea, jopa tyttäremme siitä piti) ja suuressa moskeijassa kaiken uimisen lisäksi!

Abu Dhabi olikin Dubaihin verrattuna aika erilainen. Mielestäni se oli valmiimpi kuin Dubai, mutta samalla aika paljon rauhallisempi. Todennäköisesti tekisimme toistekin tällaisen reissun, jossa jakaisimme matkan kahteen eri paikkaan, siinä nimittäin kokee ja näkee enemmän, mutta samalla rahalla.

All in all, voisin hyvin mennä toistekin tähän hotelliin, mutta itseni tuntien haluan kokeilla jotain toistakin hotellia. Mitään negatiivista sanottavaa minulla ei kuitenkaan tästä hotellista ole, eli on kyllä kaikin puolin hyvä vaihtoehto etenkin lapsiperheille tai teille, joille riittää moctail! 🙂

Hyvin mahdollista, että unohdin mainita jostain oleellisesta, joten jos herää jotain kysymyksiä, laittakaa kommenttia!!

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Lue myös

X